Βελά: Καταπάτηση αιγιαλού και πλάζ.


Πηγή: Εφημερίδα «ΒΕΛΑ» φύλλο 81.

Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι η παραλία της Βελάς, μπροστά από το νησάκι στην θέση Βαρσανάς, τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτεται από τροχόσπιτα και κατασκευές σκίασης αυτών αλλά και των προεξοχών τους. Αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη παραλία να μετατρέπεται σε ιδιωτική 10 - 12 οικογενειών, ντόπιων και της ενδοχώρας.
Η παρουσία των τροχόσπιτων και των παρελκόμενων κατά μήκος της παραλίας δεν αφήνει σπιθαμή παραλίας ακάλυπτη και καθίσταται αδύνατη η παρουσία λουομένων, ημερήσιων επισκεπτών, που θα ήθελαν να απολαύσουν τη θάλασσα την παραλία, το τοπίο της κατά τα άλλα πανέμορφης περιοχής της Βελάς. Δημιουργείται κάθε χρόνο, ένα μίνι γκέτο, από τους επί μονίμου βάσεως κατασκηνωτές.
Ο τρόπος που κατασκηνώνουν και με την προσθήκη και των μικρών σκαφών που δένουν μπροστά ακριβώς από το τροχόσπιτο τους, απαγορεύουν τυπικά και ουσιαστικά την παρουσία του οποιουδήποτε θα ήθελε να ξαπλώσει στην παραλία αλλά και να κάνει μπάνιο στην θάλασσα.
Οι πρόσθετες κουζίνες, τα πλυσταριά και οι όποιες ψησταριές στο έδαφος της παραλίας ολοκληρώνουν ένα σκηνικό που αντικρίζαμε την δεκαετία του ’70 και του ’80 στην ίδια περιοχή. Η έλλειψη χώρου τουαλέτας και η μη αποκομιδή των σκουπιδιών καθιστούν την εν λόγω παραλία ακόμα πιο τριτοκοσμική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Το σκηνικό αυτό πρέπει να σταματήσει από φέτος και να οριοθετηθεί ο χώρος της παραλίας ώστε να μην κατασκηνώνουν πάνω σ’ αυτή τα εν λόγω τροχόσπιτα. Η παραλία πρέπει να ελευθερωθεί για να την επισκέπτονται οι ημερήσιοι παραθεριστές. Είναι απαράδεκτο να οικειοποιούνται 10 - 12 οικογένειες ολόκληρη παραλία, λες και είναι κτήμα τους.
Ενημερώνουμε την Δημοτική Αρχή ότι τα τροχόσπιτα τα πηγαίνουν για να πιάσουν θέση, από τον Μάρτιο - Απρίλιο. Με κανόνες πολιτισμού και συμπεριφοράς και σεβόμενοι το περιβάλλον και τον συνάνθρωπό μας, να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του Δήμου μας.
Περιμένουμε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, του Λιμενικού Ταμείου, της Λιμενικής Αρχής, της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας.

1 σχόλιο:

  1. Ρίξτου έναν ΕΝΦΙΑ για το τροχόσπιτο, προσαυξημένο κατά 300% λόγω πολυτελούς και ετσιθελικής διαβίωσης σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της περιοχής και θα το μαζέψει πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.