Ήρθε η ώρα της ακύρωσης του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών».



Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού πλαισίου των υδατοκαλλιεργειών.
Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις ενέργειες κατά της άναρχης και περιβαλλοντικά επιβλαβούς λειτουργίας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και έχει ταχθεί ανοικτά κατά του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών» (όπως και η συγκυβερνώσα παράταξη των «ΑΝΕΛ») και η ανάθεση των χαρτοφυλακίων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας στους διαχρονικά κοινωνούς των αγώνων κατά της καταστροφικής λειτουργίας ιχθυοτροφείων, κυρίους Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, σηματοδοτεί την ελπίδα διάσωσης των περιοχών που έχουν υποστεί επί δεκαετίες τις καταστροφικές συνέπειες της λειτουργίας αυτής.
Επισημαίνουμε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή που απέστειλε στις 11.1.2012 (δείτε εδώ) στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ: μετέχουν 111 φορείς, ανάμεσα στους οποίους, 24 Δήμοι, ενώσεις παράκτιων αλιέων, τουριστικών κλάδων, περιβαλλοντικοί φορείς, οικιστών κ.α.) έχει χαρακτηρίσει την ΚΥΑ του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών «παράνομη και πραξικοπηματική» και έχει τονίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφωνεί με τους στόχους και τις επιδιώξεις (της ΠΣΕ) και συμπαραστέκεται στους αγώνες της, αλλά και συμπαρατάσσεται». Επίσης, με την ίδια επιστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε οι βουλευτές του, κ. Θοδωρής Δρίτσας και Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, ως εκπρόσωποί του, να συνυπογράψουν την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ΠΣΕ κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ενημέρωσε ότι η υπογραφή από τους ίδιους βουλευτές της διακήρυξης της ΠΣΕ και σχετικής ερώτησης στη Βουλή, με την οποία ζήτησαν την ακύρωσή του Χωροταξικού, έγινε εκ μέρους όλου του κόμματος.
Με δεδομένη την έως σήμερα συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΣΕ, η τελευταία απέστειλε επιστολή στη νέα κυβέρνηση, με την οποία επισημαίνει την ηθική δέσμευσή της να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της αμαρτωλής ΚΥΑ και να ξεκινήσει από μηδενική βάση τον διάλογο για την χωροταξική -και όχι μόνον- διευθέτηση της ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας, έχοντας πλέον ως ισότιμο συνομιλητή τους αιρετούς εκπροσώπους των θιγόμενων περιοχών και όχι ως μοναδικό συνομιλητή τους ιδιοκτήτες των εταιριών, όπως συνήθιζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η ηθική αυτή υποχρέωση καθίσταται ακόμα περισσότερο επιτακτική, καθώς μια μόλις μέρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως νέας κυβέρνησης, έγινε γνωστή η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης κατά του παράνομου και πραξικοπηματικού (ενέχοντας και ποινικά κολάσιμες αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει διαβιβαστεί στη Βουλή σχετική μηνυτήρια αναφορά) Χωροταξικού.
Τέλος, σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, ήρθε η ώρα η νέα κυβέρνηση, καθώς και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, να ελέγξουν με ποια κριτήρια και με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν στις εταιρίες του κλάδου μη εξυπηρετούμενα σήμερα δάνεια που οδήγησαν σε συνολικές υποχρεώσεις της τάξης του 1 δις ευρώ και με ποια κριτήρια επιχειρείται την τελευταία περίοδο η «εξυγίανση» του κλάδου, καθιστώντας τις ελληνικές τράπεζες -και επομένως τον ελληνικό λαό- μετόχους και χρηματοδότες των πλέον ζημιογόνων και νομοτελειακά μη - βιώσιμων εταιριών της ελληνικής οικονομίας.

12 σχόλια:

  1. Τι λεει ο Δημος Ξηρομερου ! για ολα ταυτα και αυτα ; ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Ανώνυμος είπε: Εγώ περιμένω να δω τι θα πεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το Δήμο Ξηρομέρου τα έχουμε ξαναπεί και γινόμαστε κουραστικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα πρέπει να φανεί συνεπής. Αν φανεί συνεπής άσε το Δήμο Ξηρομέρου να λέει ότι θέλει. Άνευ ΚΥΑ δεν υφίσταται Δήμος και συμφέροντα ιχθυοκαλλιεργητών. Στν ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον το ζουμί. Για όσους δεν θυμούνται στη συνάντηση της Κανδήλας είχε έρθει και ο Βαρεμένος. Εναγωνίως περιμένω τοποθέτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Δημος ειναι Θεσμος και μας ενδιαφερει η θεση που εχει , γιαυτο το θεμα.
      ενεργοι απλοι πολιτες

      Διαγραφή
    2. Να μας πουν τη θεση τους και οι πεντε πολιτικοι σχηματισμοι , που διεκδικησαν την ψηφο μας , στις δημοτικες εκλογες του Μαιου .

      Διαγραφή
    3. δεν υπάρχει θεσμός ρε παιδιά. τι λέτε τώρα. ρε μπλόγκερ, ρίξε την περίφημη φωτογραφία μπελές, σαμαράς, γαλούνης για τη μίσθωση του τσαπουρνιά. τι θεσμοί και κολοκύθια μας λέτε. 30 χρόνια τώρα και θέλετε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα και τον τροχό? ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που ήρθαν πρεσβεύοντας τις νέες προοδευτικές ιδέες. οι άλλοι είναι "παλιές" ιδέες. και τις χορτάσαμε και τις λουστήκαμε και τέλος πάντων ας μιλήσει και κάποιος ο οποίος κάτι έχει να πεί.

      Διαγραφή
  3. Καλο θα ειναι, να εχουμε την θεση ολων των θεσμοθετημενων φορεων και συλλογων της περιοχης και βεβαιως και την γνωμη των ιδιων των συμπολιτων μας,που ασχολουνται σε αυτο το αντικειμενο - εργαζομενοι και ιδιοκτητες τετοιων μοναδων - και μεσα απο ενα καλοπροαιρετο και καλοπιστο διαλογο, να προκυψει η καλυτερη λυση , σε ενα θεμα που αφορα ολοκληρη την κοινωνια.
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιχθυοκαλλιεργειες και τουριστικη αναπτυξη δεν πανε μαζι ...Μυτικας Καλαμος Καστος ειναι ενας Παραδεισος...Θα τον κανουμε ΚΟΛΑΣΗ για τους λιγους και για καποια συμφεροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει ενας Συλλογος , πολιτιστικος η αθλητικος , να παρει θεση για ενα θεμα που αφορα το φυσικο περιβαλλον ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι 11.38. Είναι στο στάδιο του προγραμματισμού για το πόσες φορές θα φέρουν κλαρίνα το καλοκαίρι. Κι αν δεν τούς πάει καλά η φίρμα στα καπάκια μετά από δυο τρείς μέρες θα φέρουν κι άλλα κλαρίνα.

      Διαγραφή
  6. Οι καθε μορφης συλλογοι - πολιτιστικοι και αθλητικοι κ.λ .π - αφου λενε οτι επιδιωκουν το καλο των μελων τους , δηλαδη της κοινωνιας, τοτε λογικα θα θελουν και το καλο του φυαικου περιβαλλοντος , μεσα στο οποιο ζουν τα μελη των συλλογων τους. Αρα πρεπει να εχουν λογο και θεση γιαυτο το θεμα οι διαφοροι συλλογοι.
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ συμφωνούμε 10000000000000000000%. και συγκαταλέγονται και στους θεσμούς. Και δεν εννοώ την τρόϊκα

      Διαγραφή
  7. Κεφάλαια δόθηκαν από τις τράπεζες με τις ίδιες εγγυήσεις που δόθηκαν παντού. Επίσης μη ξεχνάμε ότι τις τράπεζες ο ελληνικός λαός τις στήριξε και τις στηρίζει τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς αυτές να επιτελούν ούτε στο ελάχιστο το ρόλο τους.
    Όσο για την αναδιάρθρωση των ιχθυοκαλλιεργειών, αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη και να αποτελεί προτεραιότητα για την εκάστοστε κυβέρνηση χωρίς να εστιάζουμε στις εταιρείες και τους μετόχους αλλά στον κλάδο συνολικά και τη συμμετοχή του στο εθνικό προϊόν.
    Τέλος, στο Μύτικα υπάρχουν δυο μονάδες που καταλαμβάνουν συνολικά 50-60 στρέμματα και:
    1. Απασχολούν 50 άτομα από τη περιοχή
    2. παράγουν κάποια ποσότητα ψαριών που σε αξία καμία άλλη δραστηρίοτητα της περιοχής δεν την υπερβαίνει, ακόμα και αν χρησιμοποιούσε εκατοντάδες στρέμματα.
    3. Ουσιαστικά αστυνομεύουν και περιφρουρούν έρημες περιοχές προς αποφυγή ανάπτυξης πάσης φύσεως παρανομίας (λαθραίες συναλλαγές, παράνομες εκμεταλλεύσεις, παράνομη αλιεία, θήρα, δραστηριότητες κλπ καθώς και εδαφικές καταπατήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.