Οι top 20 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα από το www.neolaia.gr. Μεγάλη διαφήμιση για τον Μύτικα μας.


Στις 20 Ιουλίου 2013 σας παρουσιάσαμε (δείτε εδώ) την ολοσέλιδη καταχώριση για τον Μύτικα στο επίσημο περιοδικό 2board που εκδίδει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2012, όπου ο Μύτικας προτεινόταν μαζί με άλλους εννιά προορισμούς σαν must καλοκαιρινός προορισμός.
Εκπληκτική η αεροφωτογραφία του Μύτικα, τραβηγμένη από τον γνωστό φωτογράφο Χάρη Χριστόπουλο, ο οποίος το 2010 έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο Μύτικα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει γίνει πολύ γνωστή και την συναντάς πολύ συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
Στις 27 Μαΐου 2014 σας παρουσιάσαμε (δείτε εδώ) την καταχώριση του Μύτικα στους 20 ομορφότερους ανοιξιάτικους προορισμούς, από το πολύ γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα site www.athensmagazine.gr.
Την ίδια ακριβώς πρόταση, αναδημοσιεύοντας την πρόταση του www.athensmagazine.gr, κάνει και το γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα, προερχόμενη κυρίως από νέους ανθρώπους, site www.neolaia.gr (δείτε εδώ).
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία μεγάλη διαφήμιση για τον Μύτικα, η οποία έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Μύτικα πρέπει να είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη με προστασία του πανέμορφου θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο μέρος. Οι δαντελωτές παραλίες της διαδρομής Αστακός - Μύτικας - Πάλαιρος σε συνδυασμό με τα παραδεισένια νησάκια Κάλαμο και Καστό με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, δημιουργούν έναν προορισμό μαγικό για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν. Στο χέρι μας είναι να το διατηρήσουμε αυτό, να μην το καταστρέψουμε και να το αναδείξουμε τα επόμενα χρόνια.


Χτισμένος σε μία λωρίδα γης που βουτάει στην θάλασσα, απέναντι από τον Κάλαμο Λευκάδας, βρίσκεται ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, ένας παραμυθένιο ψαροχώρι που βρέχεται από την θάλασσα του Ιονίου και πατάει γερά στην ένδοξη γη του Ξηρομέρου. Γραφικά σπίτια και μαγαζιά δίπλα στην αλμύρα της θάλασσας, στην κυριολεξία, ο Μύτικας μοιάζει με… καράβι πλεούμενο, μέσα στην ηρεμία και το απέραντο του γαλάζιου, που γαληνεύει την ψυχή και αποφορτίζει το πνεύμα.
Must see: Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Κάλαμος, και το χωριό της Επισκοπής, που είναι «πνιγμένο» στο πεύκο, και διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η κωμόπολη της Παλαίρου, και ο γραφικός Αστακός με τα πανέμορφα νεοκλασικά. Αν πάλι θέλετε να φύγετε από την θάλασσα, επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής στην Κανδήλα, που βρίσκεται χωμένο μέσα σε βράχο στα Ακαρνανικά! Όπου και να πάτε, η ακαρνανική γη, άγνωστη στους περισσότερους, θα σας μαγέψει.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή, που δεν έχει πληγεί ακόμη από την άμετρη ανάπτυξη του τουρισμού, θα βρείτε οικογενειακές επιχειρήσεις, ψαροταβέρνες και πανέμορφες καφετέριες δίπλα στο κύμα! Όσο για την διαμονή, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στον οικισμό, με τιμές απίστευτα οικονομικές. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο εξεζητημένο, η Πάλαιρος που βρίσκεται πολύ κοντά στον χωριό διαθέτει τα πάντα. Από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και bungalows, μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια.

13 σχόλια:

  1. Γιαυτό λοιπόν θα πρέπει ως Κοινωνία , να Συναποφασίσουμε :
    θέλουμε ψάρια ή
    Καθαρό φυσικό περιβάλλον με ήπια ανάπτυξη !
    Οταν εμείς πάμε κάπου διακοπές , αυτές τις λίγες ημέρες που μπορεί να πάει ο καθένας μας , τί είναι αυτό που προσέχουμε πιό πολύ ;
    Μιά καθαρή παραλία και ένα δωμάτιο με μία τιμή κάπως προσιτή .
    Αν δείς ιχθυοτροφεία , φεύγεις , λακάς ... και του χρόνου ούτε στο χάρτη δέν το κοιτάζεις αυτό το μέρος και το λές πάνω στην κουβέντα και σε άλλους , όταν επιστρέψεις στην δουλειά σου.
    Απο Χωριό με θάλασσα και με βουνό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOSA XRONIA PRIN TA PSARIA TI KANATE KURIOI TOU KATHAROU PERIBALONTOS? ANEXTIKATE AN OXI KAI O IDIOS TIS EPIXIRISIS TOU MYTIKA NA GDERNOUNE TO KOSMAKI, AN KAI PISTEUO AKOMA SYNEXIZETE AYTO, O KOSMOS LIGOSTEPSE GIATI ANAPTIXTHIKANE ALLES PERIOXES KALYTERES TIMES KALYTERI EKSIPERETISI, FYSIKA TORA KAI TA IXTHIOTROFIA DEN BOITHANE TIN KATASTASI ALLA H ZIMIA EGINE PRIN TA PSARIA, TA PSARIA FERANE ISOS KAI PERISOTERA XRIMATA STIN PERIOXI TOSOS KOSMOS DOULEUI EKI XRONIKIS, ALLA KLEGOSASTE GIATI TA LEFTA PANE STOUS ERGATES KAI OXI STOUS MYTIKIOTES, KSEXNAS OTAN ESIS KANATE SKOUPIDOTOPO TA KYPARISIA META TIN AGIA TRIADA NA BROMISI EKI NA ERTHOUN OLI STO MYTIKA ETSI PROSPATHISATE KAI ETSI PROSPATHATE NA KANETE DOULIA, KSYPNATE PROTA KAI GYNETE SOSTOI EPAGGELMATIES KAI OXI EPOXIAKOI KAOMPOIDES KAI META TA LEME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρυσόστομε ένας υπέροχος τόπος σε ανόητους ανθρώπους. Το μεγαλύτερο κομμάτι παραλίας(λύσιμο, ηλιοτροπιο) και το βράδυ είναι σκοτεινό, απροσπελαστο με χαλικοδρομο και χωρίς καλό δρόμο για την προσέγγιση της παραλίας.

      Διαγραφή
  3. Οι 20 -30-40, οι περισσότεροι ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι στα ιχθυοτροφεία δε νοούνται για ανάπτυξη στην περιοχή...
    αντίθετα η μόλυνση του περιβάλλοντος μόνο υποβάθμιση μπορεί να φέρει, όχι μόνο στην επιχειρηματική και οικονομική εξέλιξη του τόπου αλλά και στην ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα του συνόλου των κατοίκων της περιοχής.
    ... κι αυτά ισχύουν για όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο για την περιοχή μας...
    ... μάθετε να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Τι θα κάνει ένας ξένος τουρίστας , αν βρεί κλειστό το Κέντρο Υγείας ;
    - θα πάρει το δρόμο της επιστροφής , και θα πάει στο Κέντρο Υγείας της Ιταλίας !
    αλυζιανή στιχομυθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μυτικας εχει μεινει πισω με ευθυνη των κατοικων του. Εκτος απο τι εχουν κανει οι ιδιοι δειτε παραδειγμα τι ψηφισαν στις τοπικες εκλογες ποιους ακολουθησαν και δεν ειναι η πρωτη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν μια κυβέρνηση - η όποια κυβέρνηση - βάζει λουκέτο στο Κέντρο Υγείας ,
    κι' εμείς την επιβραβεύουμε με την ψήφο μας ! αυτό που μπορεί να πεί κανείς
    είναι : ότι το μυαλουδάκι δεν '' κόβει '' , μακάρι να έκοβε ...
    Μάλλον για κλάμματα είμαστε και όχι για ανάπτυξη - τουρισμό και εκλογές .
    απο Αλυζία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω απολυτα με τον 12.39.τι αναπτυξη να γινει με τις ισθυοκαλλιεργειες οπουυπαρχουν υποβαθμιζουν τις παραλιες ποσες φορες δεν βγηκαμε αρον-αρον απο την θαλασσα λογω πλαγκτον, ας το καταλαβουμε καλα ολοι για να υπαρξει αναπτυξη χρειαζεται μυαλο εαν στις ιχθυοκαλιεργειες δουλευουν 20-40 ατομα στον τουρισμο θα δουλεψουν τουλαχιστον 10πλασιοι και επαγγελματιες να προσεξουνδεν μπορει να πληρωνουμε τον καφε στην ιδια τιμη με το κολωνακι που εχουν 20πλασια ενοικια και την διανυκτερευση στηντιμη της σαντορινης. ολοι πρεπει να κινητοποιηθουμε και να ζητησουμε να γινει η διαμορφωση της παραλιας, και το σχεδιο πολης να εφαρμοστει, μονο ετσιθα δουμε τον ΜΥΤΙΚΑ ΜΑΣ να ανααθμιζεται και να γινεται ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ, ολοι πρεπει να βαλουμε τα δυνατα μας πολιτες και εξουσια. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παραμύθι με τις τιμές καλό είναι να τελειώνει γιατί ο καθείς πετάει την παρόλα του χωρίς κόστος. Συγκρίνετε τιμές και τα λέμε. Μόλις ήπια έναν κακής ποιότητος καφέ σε πλατεία της Ηλιούπολης με 3,5 ευρώ και μου έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα. Και όποιος λέει για 20πλάσιες τιμές στα ενοίκια δεν ξέρει τι του γίνεται και έχει μαύρα μεσάνυχτα. Ειδικά σε σύγκριση με τη Σαντορίνη. Αλλά και με τη Λευκάδα. Και προπάντων δεν διάβασε τι λέει το άρθρο ειδικά για το θέμα της διανυκτέρευσης. Ειδικά γι αυτό. Η μόνη σας πρόθεση είναι να βγάλετε την εμπάθειά σας απέναντι στο Μύτικα και απέναντι σε κάποιους επιχειρηματίες. Γι' αυτό και δεν σας υπολογίζει και κανένας. Η δικτατορία της βλακείας μόνο κακό κάνει. Και κανένα καλό. Έγινε ο κάθε τυχάρπαστος κριτής των πάντων. Μακαρίζω τούς δασκάλους μου στο δημοτικό το Μύτικα που μου έμαθαν να συγκρίνω μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Ουσιωδώς και όχι ..... οπτικώς. Τώρα για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών αλλά και για άλλα θέματα που βασανίζουν τον έρμο το Μύτικα τι να πώ. Είμαστε και με τη λαοκρατία!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μιλτιαδης καραβιας4 Μαρτίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

    προσκαλώ τους πάντες που γράφουν την σεβαστή γνώμη τους για τον τουρισμό την πρώτη ημέρα λειτουργείας της επιχειρήσεώς μου τους περιμένω να μιλήσουμε επι των απόψεων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν πάει ένας οικογενειάρχης σ' ένα μέρος τουρισμό !
    εάν το κέντρο υγείας είναι κλειστό ...
    Ωστόσο , επιβραβεύτηκε στις εκλογές, η προηγούμενη κυβέρνηση ,
    για το ... κατόρθωμα αυτό !
    απο Αλυζία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι σημαίνει ... ισχυρό ευρώ ;
    Να πίνεις ένα καφέ , με τριάμιση ευρώ !
    Και να λές καί : Ευχαριστώ !
    απο Αλυζία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλάς με γρίφους γέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.