Περί καθαρισμών οικοπέδων εντός σχεδίου πόλης Μύτικα.


Του κ. Μιλτιάδη Καραβία.

Όλοι μας έχουμε διάφορες υποχρεώσεις και μερικοί μάλιστα π.χ. επαγγελματίες επ' απειλή ποινών και προστίμων. Το βυτίο δεν είναι όπως μας είπαν μετά από 30 χρόνια υποχρέωση του Δήμου, καλύπτοντας την ανικανότητά τους να βρούνε χώρο απόθεσης λυμάτων και το κατάργησαν με παιδαριώδης δικαιολογίες. Ίσως δεν υποχρεούνται να μας καθαρίσουν τα οικόπεδα. Πιστεύω όμως ότι υποχρεούνται να βρουν, όσους τουλάχιστον εντός σχεδίου πόλεως έχουν οικόπεδα, να τα καθαρίσουν και μάλιστα για λόγους ισονομίας επ' απειλή.

24 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν υποχρεούται να καθαρίζει ιδιόκτητα οικόπεδα και δη εντός σχεδίου πόλεως. Ποιος είναι αρμόδιος ; Μα ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Και όταν το οικόπεδό του έχει ξερά χόρτα που επαπειλούν για τυχόν ανάφλεξη , η καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία , η Πυροσβεστική , εφόσον ενημερώσει τον πολίτη και αυτός δεν συμμορφωθεί , τότε κόβει και το ανάλογο πρόστιμο, το οποίο είναι και τσουχτερό.... Όμως η υποχρέωση για τον καθαρισμό του οικοπέδου με τα ξερά χόρτα , που αναρωτιέται ο Ηλεκτρονικά επιστολογράφος σας , αν δεν απορρέει απ΄ τον ίδιον τον ιδιοκτήτη αλήθεια από ποιόν απορρέει ; Ως νομοταγείς πολίτες , λοιπόν , που απαιτούμαι να έχουμε και δικαίως δικαιώματα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα τυχόν ( άρεγες άδικα ; ) πρόστιμα που θα μας υποβάλλουν τα αρμόδια όργανα μιας συντεταγμένης πολιτείας π.χ Πυροσβεστική, Αστυνομία, Εφορία, ΣΔΟΥ κ.λπ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δημος ελεγχει προιδοποιεια και βαζει προστιμα ανεξαρτητα αν επεμβει και η πυροσβεστικη ειδικα για τα ξερα χορτα.
      Εχει ψηφισθει από το Δημο μας Κανονισμος Καθαριότας το 2013. Δεν υπηρχε κανονισμος. Τον εφερε προς ψηφιση η τοτε αντιδημαρχος Ευθυμια Κολοβού και προεδρος επιτροπης Ποιοτητας Ζωης και ψηφιστηκε ομοφωνα.
      ..................................... Περαν των αλλων σημαντικων αναφερεται:
      Άρθρο 21: Καθαριότητα ιδιωτικών οικοπέδων και χώρων
      21.1 Οι υπεύθυνοι για την τήρηση της καθαριότητας οικοπέδων, οφείλουν να τα διατηρούν
      πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα ακόμη και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους. Προς τούτο
      οφείλουν να τα περιφράξουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Ο.Κ ) και να προβαίνουν σε
      περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση (σύμφωνα και με το άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ της12-4-1929
      «Διατάξεις περιφράξεως οικοπέδων») και (Βάσει του άρθρου 94 παρ.26 του Ν.3852/2010).
      Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχουν νόμιμες συνέπειες (Πυροσβ. Διάταξη υπ΄αρ. 4/87 άρθρο 1 και
      άρθρο 433 ποιν. κώδικα). .
      Πρόστιμο: 200,00 €
      21.2 Όλες οι ιδιοκτησίες, κατοικημένες ή μη, οφείλουν να διατηρούνται καθαρές με ευθύνη των
      κατά περίπτωση υπευθύνων. Ειδικότερα ιδιωτικά ή δημόσια κτίσματα που δεν κατοικούνται δεν
      πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αποθήκες άχρηστων υλικών. Τα παραπάνω πρέπει να
      καθαρίζονται από τα άχρηστα ή άλλα αντικείμενα και να διατηρούνται κλειστά ώστε να μην
      αποτελούν εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών, ζωών ή εντόμων. Για το σκοπό αυτό οι υπεύθυνοι
      πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή φύλαξη των ιδιοκτησιών τους (περίφραξη ακάλυπτων,
      επαρκής ασφάλεια ακάλυπτων, επαρκής ασφάλεια εισόδων, παραθύρων, φεγγιτών, φωταγωγών
      κτλ)
      Πρόστιμο: 150,00 €

      https://diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΧ7ΩΚΖ-Τ0Λ

      Χρηστος Κολοβος. Ταξιαρχος ε.α Δημοτικος Συμβουλος Μειζονος Αντιπολιτευσης Δ. Ξηρομερου

      Διαγραφή
    2. ένας λόγος παραπάνω , με αυτά που μας αναφέρει ο στρατηγός. και γιατί δεν καθαρίζει και ευπρεπίζει το οικόπεδό του ο ιδιοκτήτης π.χ δίπλα απ΄ την εκκλησία του Αη Νικόλα στον Μύτικα και πλησίον -πιθανότατα- της επιχείρησης του επιστολογράφου ; Στρατηγέ μου επιμένω . Ο Δήμος έχει αρμοδιότητα ΜΟΝΟΝ στο κομμάτι που αφορά την καθαριότητα και τυγχάνει να είναι και εστία μολύνσεως στους κατοίκους του Δήμου του. Όπως σαυτες τις περιπτώσεις έχει αρμοδιότητα και το υγειονομικό . Για ξερά χόρτα που υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης η αρμοδιότητα είναι καθαρά της Π.Υ . Ο Δήμος καθαρίζει ΜΟΝΟΝ πεζοδρόμια ρυμοτομημένα και που είναι στο σχέδιο πόλεως του εφόσον αυτά έχουν φυτρωμένα ξερά χόρτα που εμποδίζουν την διέλευση των πεζών. Το θέμα είναι ότι ποιος θα τους ειδοποιήσει όλους αυτούς ;;; Γιατί η εικόνα που δίνεται είναι , το φίδι απ΄ την τρύπα να το βγάλει άλλος κι όχι εμείς που είμαστε π.χ γείτονες ή συγχωριανοί ή συμπέθεροι ή κουμπάροι ....επαγγελματίες κ.λπ.

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου δεν ειναι ετσι.
      Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά. Στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Mαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

      Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
      Με συγχωρεις που επιμενω με αυτη τη παραπανω αποδειξη. Υπαρχουν και αλλες. Ο δημος ειδοποιει και αν δεν συμμορφωθει παει ο δημος και πληρωνει ο παραβατης και το προστιμο και τους εργατες που θα βαλει ο δημος. Ο κανονισμος καθαριοτητας και οι νομοι ειναι σαφεις. Αν μου διαφευγει κατι γραψτο αλλα με νομους και στοιχεια. Χρηστος Κολοβος. Ταξιαρχος ε.α Δημοτικος Συμβουλς.

      Διαγραφή
    4. οι ιδιοκτήτες λοιπόν , όπως προαναναφέρω κι εγώ πιο πάνω , υποχρεούνται στην αποψίλωση των χόρτων. άρα συμφωνούμαι στρατηγέ μου. η ουσία όμως που εγω θέλω να τονίσω είναι ότι ο/οι ιδιοκτήτης/τες είναι α δ ι ά φ ο ρ ο ι αλλά έχουν και ονοματεπώνυμο , όταν μάλιστα είναι ιδιοκτήτες σε ένα μικρό χωριό που ο γείτονας γνωρίζει τίνος είναι το γεμάτο ξερόχορτα οικόπεδο. Και αντίρρητα και ο καταγγέλλων , ως γείτονας , γνωρίζει τον ιδιοκτήτη ..αλλά δεν θέλει να τον "κακοκαρδίσει" για ευνόητους σε όλους μας λόγους που κατοικούμε σε ένα μικρό χωριό. Συμφωνούμε στρατηγέ μου.

      Διαγραφή
    5. Εχεις απόλυτο δικιο , όπως και ο κ Καραβίας. Σε καθε περίπτωση οι πρόεδροι των Τ.Κ, κάνουν ελέγχους για αυτές τις περιπτώσεις (κυριως ενόψει καλοκαιρινής περιόδου) και ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες. Αν δεν συμμορφωθούν υπάρχουν οι κανονισμοί του Δημου και οι νόμοι. Χρηστος Κολοβος.

      Διαγραφή
  2. Σε αυτο εδω το θεμα , οι Δημοτικοι συμβουλοι , σχολιαζουν και καλα κανουν.
    Στο θεμα ομως ,της λειτουργιας της Δημοκρατιας, την καταχρηση εξουσιας και τον αυταρχισμο της Δημοτικης αρχης , εναντι εργαζομενων Συμπολιτων μας , περιεργα σωπαινουν και δεν μιλουν.
    Εκτος κι' αν νομιζουν καποιοι αιρετοι, οτι ο πολιτικος τους ρολος , εξαντλειται σε τετοια θεματα μονο και τιποτε αλλο.
    απλοι τηλεθεατες
    του Μυτικα-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε απλέ τηλεθεατή!!! Ο δημοτικός σύμβουλος που έγραψε το όνομά του, έχει τη πεποίθηση ότι εκτελεί τα καθήκοντά του όπως ακριβώς ορίζει ο ρόλος του. Δεν γνωρίζω αν από τηλεθεατής είσαι και θεατής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά τότε μάλλον θα το διαπίστωνες. Στο ζήτημα των εργαζόμενων δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και αυτό που γράφεις περί περίεργης σιωπής στο γυρνάω πίσω. Η πλειοψηφία αποφασίζει και η αντιπολίτευση ελέγχει και αντιδρά με κάθε τρόπο εκ του ρόλου της. Ο λαός μας κρίνει όπως και θα κρίνει και αυτή την απόφαση εάν στο τέλος υλοποιηθεί. Η παράταξη που ανήκω έχει την αρχηγό της που καθορίζει το γενικό αλλά και ειδικό πλαίσιο ενεργειών για κάθε σοβαρό ζήτημα. Οι επόμενες κινήσεις της παραταξης για το ζήτημα αυτο, θα καθορισθούν μετά και επαφές με τους απολυόμενους και αναμένοντας τη προκήρυξη του Νομικού Προσώπου. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της απόφασης αυτής. Δεν είναι παράνομη η απόφαση αλλά είναι της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής. Μπορούσαν και θα έπρεπε να ανανεωθούν όπως με τη «Βοηθεια στο σπίτι». (Αν θέλεις να μιλήσουμε, ή να προτείνεις κάτι, βεβαίως και μετά χαράς. Και τηλέφωνα υπάρχουν και θα είμαι και στην επομένη συνεδρίαση του Δ.Σ στον Αστακό να έρθεις ή να έρθετε να συζητήσουμε. )
      Χρηστος Κολοβός Ταξίαρχος ε.α Δημοτικός σύμβουλος.

      Διαγραφή
  3. μιλτιαδης καραβιας17 Μαΐου 2015 στις 1:03 π.μ.

    αγαπητέ 11.03 ειπαμε εξ αρχής οτι τα οικόπεδα δεν ειναι εύθύνη του δήμου για την ειδοποίηση ομως περνάνε κάθε μέρα ολες οι αρχές που επρεπε να βλέπουν το πρόβλημα και να ενεργούν βάσει του θεσμικού τους ρόλου δηλαδή να κάνουν τη δουλειά τους γιατί ο γείτονας η οεπαγελματίας κλπ αν ενεργήσουν πρώτος εσύ θα τούς αποκαλέσεις ρουφιάνους και αν απο ολο το χωριό ειδες το οικόπεδο μόνο δίπλα στην εκκλησία αμφιβάλω αν η παρέμβαση σου ειναι και ειλικρινής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ Βάλε φιλε αναζητηση Google για "ανακοινωση για ξερα χορτα" και θα βρεις δεκαδες ανακοινωσεις απο τους δημους που επιβεβαιωνουν αυτα που γραφω. Χρηστος Κολοβος.
    http://www.kefaloniamas.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/7812-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%8E%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%87%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ! Συνδημότη
    Κύριε Κολοβέ !
    Είναι καλό ο.τι εσείς προσωπικά , ώς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου μας ,
    Είστε κατά της απόφασης των άδικων απολύσεων στους παιδικούς σταθμούς.
    Ολα τα άλλα που αναφέρετε για την παράταξη σας είναι ασαφή.
    Σας ερωτώ καλόπιστα , καλoπροαίρετα !
    Μπροστά σε μία τέτοια Ολοφάνερη , Kατάφωρη Αδικία είς βάρος Συμπολιτών μας
    επιτυχόντων με διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
    πότε θα αντιδράσουμε ;
    όταν εκδηλώθηκε στα μέσα του μήνα Μάρτη ;
    Τώρα ; ή
    Τόν Αύγουστο καλέ μου μήνα.......
    Εκτός και η παράταξη στην οποίαν ανήκετε
    προτείνει τον άλλο Μάρτη του 2026.....
    απλοί τηλεθεατές
    του Μύτικα-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν οργανώνετε μια διαμαρτυρία έξω απο το δημαρχείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι 13 Αδικα εργαζομενοι απολυμενοι
    να μεινουν Ενωμενοι !
    Η ισρορια εχει διδαξει οτι τα καθεστωτα
    τα αυταρχικα , τι κολπο πονηρο κανουν ;
    προσπαθουν και με διαφορα κολπακια και διασπουν τους εργαζομενους σε ενα κοινο αγωνα .
    Προσοχη λοιπον τα ματια σας ανοιχτα και αξιοπρεπεια κα ο Δικαιος αγωνας σας ,
    Θα Δικαιωθει ! Οπως Δικαιωθηκαν και αλλοι Συμπολιτες Σας και μαλιστα προσφατα.
    απο Χωριο του Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Κολοβε ! στο σχολιο σας ,ωρα 1,14
    Ισχυριζεσθαι οτι η παραταξη σας εκανε ειδικο και γενικο πλαισιο ενεργειων ......
    ( δικα σας λογια ειναι στην ωρα 1,14)
    Απο τις 22 Μαρτη του 2015 μεχρι σημερα 17 Μαιου 2015 - ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ
    Δειξτε μας μια ανακοινωση της αγσπημενηςσας τοπικης παραταξης , για το θεμα της Αδικιας. που συντελεστηκε και ταραξε συνειδησεις , εκτος απο την συνειδηση της παραταξη σας.
    απλοι τηλεθεατες
    του Μυτικα-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν οργανώνετε μια διαμαρτυρία έξω απο το δημαρχείο;

      Διαγραφή
  9. Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς , να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αποψίλωσης και απομάκρυνσης τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 .


    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος θα προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ στο Μύτικα πρέπει να συμπληρωθεί η απόφαση αυτή και με τα ακόλουθα: "Πρόστιμο θα επιβληθεί και στούς συγχωριανούς που έχουν σκάψει μέτρα ολόκληρα και με σωλήνες και λάστιχα εκκενώνουν τούς βόθρους τους σε οικόπεδα και αγροτεμάχια αδόμητα". Έτσι για να είναι ολοκληρωμένο. Για το θέμα "σκατό και θάλασσας" δεν θα αναφερθούμε διότι το Ιόνιο, όπως και το Αιγαίο άλλωστε, ανήκει στα ψάρια του. Ας βγάλουν ανακοίνωση τα ψάρια λοιπόν. Ξεφεύγει η κουβέντα πατριώτες, πολύ ξεφεύγει. Ιδανικές πάσες για να αποπροσανατολιστούμε από τον πραγματικό στόχο. Αυτόν της ανάπτυξης και της προόδου. Εύστοχη η παρατήρηση του Μίλτου, αλλά στο τέλος θα καταλήξουμε να σχολιάσουμε και το αν μας φταίνε οι γιαγιάδες που πλέκουν στην αυλή τους με το βελονάκι. Και τα κοτέτσια που υπάρχουν μέσα στο χωριό δεν τα σχολίασε και κανένας. Άντε να δούμε που θα πάει αυτή η κουβέντα. (Απαντάω, πουθενά).

      Διαγραφή
  10. Η καθαριοτητα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του καθε δημοτη...........οσον αφορα τους απολυμενους ειχαν προσληφθει μεσω ΑΣΕΠ για ποσο χρονικο διαστημα;οι συμβασεις ηταν αοριστου χρονου; κατι δεν παει καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε ! 6,27
    Οι συμβασεις των εργαζομενων στους παιδικους , δεν ηταν συγκεκριμενου χρονικου διαστηματος 5 μηνων , 12 μηνων
    οπως ειναι συγκεκριμενου χρονου το προγραμμα του ΟΑΕΔ που ειναι 5 μηνες.
    αλλο το ενα προγραμμα και αλλο το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κ. Κολοβος ! Οφειλει μια απαντηση απο την παραταξη του .
    Τι επραξε η παραταξη του το Διμηνο που περασε , μετα τις απολυσεις στους παιδικους.
    Ειναι τιμη ! Μεγιστη οτι ο Συμπατριωτης μας κ. Χρηστος Κολοβος υπο την διπλη του ιδιοτητα ως , Αξιωματικου του Στρατου μας και του Πολιτικου του Δημου μας , ελαβε σαφη και καθαρη θεση κατα μιας Ολοφανερης Αδικιας.
    απλοι τηλεθεατες
    του Μυτικας-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατι δεν οργανώνετε μια διαμαρτυρία έξω απο το δημαρχείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με μεγαλη μου λυπη βλεπω να προτρεπεται ο κοσμος να γινει ο ενας καταδοτης, και εισαγελεας του αλλου.
    Νομιζα οτι ειχαμε σα λαος ξεφύγει απ τετοιες πρακτικες, οταν δημιουργησαμε θεσμους και κρατος δικαιου.
    Ηδη αρχησε ο χορος μεενα οιπικοπεδο στην εκκλησια.
    Το οικοπεδο φατσα μερικα μετρα απ τη θαλασσα, αναμεσα,γεματο παλιατζουρα κλπ δεν το ειδατε;
    Αλοιμονο να τσακωνομαστε για το ποια υπηρεσια ειναι αρμοδια και ποια οχι.
    Μα ολες θα προσπαθησουν (συμφωνα με παγια παραδοση τους) να πεταξουν το μπαλακι στον αλλο.
    Στο μεταξυ , κακοηθεις, ρουφιανοι και οποιος μπορει να βγαλει τα προσωπικα του, προτρεπεται σε αυτο.
    Ντροπη σε ολους μας και ποιο πολυ σε αυτους που ταχα μου ενδιαφερονται, ειτε ιδιωτες, ειτε θεσμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο το οικόπεδο δίπλα στην εκκλησία , είναι και άλλα μέσα στον Μύτικα , αλλά και πολύ περισσότερα και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας ΑΛΥΖΙΑΣ , που υποθέτω ότι θα σας ενδιαφέρουν να είναι και εκείνα καθαρά. Η ουσία είναι μία. Η καθαριότητα , είτε αυτή έχει σχέση με εγκαταλειμμένο οικόπεδο , είτε με αυλή , είτε με κοτέτσι, είτε με κήπο , είτε με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες , είτε με μαντρί ...κ.λπ είναι θέμα "παιδείας" και "κουλτούρας" αυτού που έχει το χώρο αυτό ( οικόπεδα κ.λπ) και , απ΄ ό,τι φαίνεται , αυτά απουσιάζουν μάλλον απ΄ τον τόπο μας. Λυπάμαι που όντως κάποιοι ξεστράτισαν και αντί να τοποθετηθούν στο θέμα του κ. Καραβία , λένε άλλα ντάλλα και τσ΄ Παρασκευής το γάλα....Κοινώς βγάζουν τα κομματικά τους απωθημένα. Δυστυχώς αυτοί είμαστε !!!

      Διαγραφή
  15. ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.