Τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας των χωριών μας και ο ρόλος των Προέδρων.


Επαναφέρουμε ξανά σήμερα ένα θέμα που αναδείξαμε με σχετική μας ανάρτηση στις 5 Μαρτίου 2015 (δείτε εδώ). Αφορά τον σημαντικό ρόλο των Προέδρων των χωριών μας στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στα άρθρα 82 και 84 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται αντίστοιχα οι αρμοδιότητες του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας και οι αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετές και έχουν να κάνουν κυρίως με αυτό που λέμε καθημερινότητα των κατοίκων.
Όλα αυτά τα λέμε γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος των Προέδρων είναι σημαντικός στην αντιμετώπιση των μικρών προβλημάτων των χωριών μας. Οι Πρόεδροι είναι αυτοί που έχουν απ' ευθείας επαφή και γνώση των προβλημάτων και αυτοί γίνονται καθημερινά ο σάκος του μποξ όταν αυτά τα προβλήματα παραμένουν και δεν λύνονται.
Όμως όταν οι Πρόεδροι δεν έχουν στην διάθεση τους χρήματα για να λύσουν κάποια μικρά προβλήματα, τότε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τα μεταφέρουν στον Αντιδήμαρχο και στο Δήμαρχο και να περιμένουν την λύση τους και να υπομένουν την γκρίνια των κατοίκων, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί την λύση δεν μπορούν να την δώσουν οι ίδιοι.
Καλό θα ήταν λοιπόν να εφαρμοστεί αυτό που ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε προεκλογικά, δηλαδή ότι θα καθιερώσει ένα ποσό το οποίο θα διαχειρίζονται οι Πρόεδροι, ώστε να λύνουν τα μικρά προβλήματα άμεσα. Οι Πρόεδροι να υποχρεούνται να προσκομίζουν τα σχετικά παραστατικά που να δείχνουν που ξόδεψαν τα χρήματα.
Ας το δουν αυτό οι αρμόδιοι του Δήμου και να βάλουν πιο πολύ στο παιχνίδι της επίλυσης των μικρών καθημερινών προβλημάτων τους Προέδρους δίνοντας τους όμως την δυνατότητα (χρήματα). Άλλωστε το υποσχέθηκαν να το κάνουν. Θα είναι πρωτίστως προς όφελος των δημοτών και δευτερευόντως των Προέδρων να ησυχάσουν λίγο από τα παράπονα.

4 σχόλια:

  1. k meta na lene pou ta vrikan k ta edwsan sto proedro?mupws eine enas proedros eine polla ta xwria ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ(ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΡΕΣΣ) ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ .ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ .ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΡΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ. ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΠΩΣ Η ΥΔΡΕΥΣΗ , Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ . ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ. Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Π.Χ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση μας η υπόσχεση του Δημάρχου.
      Είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει αρμοδιότητες και χρήματα στους Προέδρους. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ότι θα έχουν τον δικό τους μικρό προϋπολογισμό.
      Εμείς αυτό που ζητάμε με το άρθρο μας είναι οι Πρόεδροι να μπουν πιο πολύ στο παιχνίδι της λύσης προβλημάτων. Αυτό περιλαμβάνει και τα αιτήματα τους να εισακούονται και να ικανοποιούνται γρήγορα.
      Τώρα για τον τρόπο που δίνονται τα χρήματα θα βρείτε εσείς τρόπο, ξέρετε από αυτά.
      Αλήθεια την πάγια την έχουν πάρει οι Πρόεδροι;

      Διαγραφή
    2. ειστε σχετικοι εσεις με 10000 ευρω φωτοστολισμους. εκει τιμολογια σας κοψανε??????

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.