Παναγιώτης Στάικος: ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ. Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ, λειτουργήσατε ως Ηγέτης.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ.
Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ, λειτουργήσατε ως Ηγέτης. Επιτέλους απεγκλωβιστήκατε από το ψευτοδίλημμα Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο. Γιατί εάν αυτό υφίστατο πραγματικά, τότε με την υπογραφή σας μετατραπήκατε σε Super Μνημονιακό.
Ποτέ όμως δεν ήταν αυτό το πραγματικό Διακύβευμα.
Το πραγματικό ήταν: Ευρώπη ή Βαλκάνια; Ευρώ ή Δραχμή;
Κακά τα ψέματα όμως. Είχε επικρατήσει ένας στείρος Λαϊκισμός, ο οποίος μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε επιστροφή στην Δραχμή και έξοδο από την Ευρώπη και είχε πολλούς θιασώτες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως της Χώρας δεν ήταν κυρίως το Χρέος, το οποίο όντως είναι πολύ μεγάλο, αλλά κυρίως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η οποία δημιουργούσε ύφεση, ελλείμματα, κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία, η οποία είναι η μεγάλη μάστιγα για την Χώρα μας.
Και η συνταγή ήταν πολύ απλή και δοκιμασμένη με επιτυχία από άλλες Χώρες, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στην Δημόσια Διοίκηση, το Κράτος ολόκληρο και την Οικονομία, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ, γιατί υπήρχε ένα διαρκές αλισβερίσι μεταξύ συντεχνιών και του Πολιτικού Προσωπικού της Χώρας.
Επομένως η υπογραφή σας σε αυτή την συμφωνία θα έχει πραγματική αξία μόνο, εάν ξεκινήσουν από αύριο οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, γιατί διαφορετικά θα πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού Λαού και με αυτό το Μνημόνιο .!!!
Εγώ πάντως παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, με αυτή την συναίνεση που για πρώτη φορά υπάρχει στην Βουλή μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε σαν Χώρα να τα καταφέρουμε, έστω και με πολύ πόνο και να μην οδηγηθούμε στην απόλυτη καταστροφή.!!!
Αριστερή Πλατφόρμα Δήλωσε: Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.
Δηλαδή καλείτε τον Λαό να ανατρέψει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
«Ταπεινωτική για τον ελληνικό λαό», χαρακτήρισε η Αριστερή Πλατφόρμα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, καλώντας τον σε «ένα Όχι μέχρι τέλους».
ΟΧΙ κύριοι ο Ελληνικός Λαός δεν ταπεινώθηκε από την Συμφωνία. Ο Ελληνικός Λαός θα παλέψει και θα επιβιώσει.
ΝΑΙ κύριοι εσείς μαζί με την Ραχήλ, την Ζωή, τον Πάνο, τον Για(ν)η και κάτι άλλους όψιμους επαναστάτες παγιδεύσατε επί (5) πέντε μήνες τον Πρωθυπουργό και καταφέρατε να τον φέρεται σε τραγική θέση σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής. Η έκφραση του προσώπου του στις φωτογραφίες, όπου έχουν χαθεί τα χαμόγελα και την θέση τους έχουν πάρει η θλίψη, η οδύνη και η απόγνωση είναι εμφανέστατη .!!!
ΝΑΙ κύριοι δεν ταπείνωσαν τον Πρωθυπουργό οι Ευρωπαίοι, αλλά συνεργάτες και «φίλοι του».
ΝΑΙ κύριοι τον εγκλωβίσατε αμέσως μετά την ορκωμοσία του σε έναν αδιέξοδο δρόμο από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, οδηγώντας τον μάλιστα στην μεγάλη Γκάφα του ΟΧΙ, την οποία αντιλήφθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος και αναγκάσθηκε την προτελευταία στιγμή, συνειδητοποιώντας που οδηγούσε την Χώρα, να κάνει εκείνη την άκρως δραματική έκκληση, ότι με το ΟΧΙ δεν ερχόταν απλά το Grexit, όπως είπε, αλλά μια ανυπολόγιστη Εθνική Καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες και κίνδυνο ακραίας και αβάσταχτης Φτωχοποίησης του μεγαλύτερου τμήματος του Ελληνικού Λαού.
ΝΑΙ εκείνη την στιγμή ο Πρωθυπουργός συνειδητοποίησε, ότι έπρεπε να φερθεί ως ηγέτης, για πρώτη φορά από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αναγνωρίζοντας ότι είχαν γίνει πολλά λάθη, παραμερίζοντας το Προσωπικό και Κομματικό Συμφέρον, πρόταξε το συμφέρον του Λαού και του Έθνους, πετώντας το ψευδεπίγραφο ΟΧΙ στο καλάθι της Ιστορίας και ετοιμάστηκε για Βρυξέλες για το μεγάλο ραντεβού με την Ιστορία, όπου με πόνο ψυχής, αλλά και την μεγάλη ευθύνη απέναντι στον Λαό του, από το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είχε την εξουσιοδότηση, για να πάει να πει το μεγάλο ΝΑΙ .!!!
Μπορεί κύριε Πρωθυπουργέ την Κυριακή στις Βρυξέλες να πονέσατε και σεις και ο Ελληνικός Λαός, αλλά ΟΧΙ δεν ηττηθήκατε - δεν ηττηθήκαμε.
Με σκληρή δουλειά ο Ελληνικός Λαός είμαι βέβαιος πως θα βρει τον δρόμο μέσα στο Ευρωπαϊκό του πεπρωμένο. Εκείνος ο οποίος ηττήθηκε από το μεγάλο σας ΝΑΙ, που εμείς στο Δημοψήφισμα λέγαμε, ότι ήταν η υπεύθυνη Εθνική Επιλογή, είναι ο Εθνικά Επικίνδυνος Λαϊκισμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε το πάνω χέρι.
Ευτυχώς όμως δεν κατάφερε με τις κραυγές κάποιων ακραίων να διχάσει τον Ελληνικό Λαό (παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του) και σε αυτή την δύσκολη ώρα ήταν δίπλα σας.
Εμπρός λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ πείτε το ΟΧΙ σε αυτούς, οι οποίοι ήσαν δίπλα σας και σας πρόδωσαν, αν και είχαν ευεργετηθεί από εσάς και ΝΑΙ δείξτε τους την πόρτα της εξόδου και να είστε βέβαιος ότι θα έχετε βοηθήσει την Πατρίδα για δεύτερη φορά.!!!
ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ. Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ λειτουργήσατε ως Ηγέτης και η Ιστορία θα σας το αναγνωρίσει, ενώ τους άλλους θα τους έχει πετάξει απλά στα σκουπίδια.!!!!
Κρατάω αυτό που είπατε, ότι δεν σκοπεύετε να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας.
Εάν βέβαια κάποια ώρα βρείτε το θάρρος και ζητήσετε συγνώμη από εκείνους τους οποίους είχατε προπηλακίσει στο παρελθόν, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από εσάς, όταν βρέθηκαν στην ίδια δύσκολη θέση με εσάς, οι οποίοι μάλιστα τώρα σας δίνουν απλόχερα χείρα βοηθείας, τότε θα έχετε γίνει πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος.!!! (αλλά έχω την εντύπωση, πως το κάνατε ήδη με την έκφραση των ματιών σας).!!!!

Υ.Γ1.: Κάποιοι φίλοι μου στο Δημοψήφισμα έλεγαν πως η υπεύθυνη στάση ήταν το ΟΧΙ. Τους ερωτώ λοιπόν;
Είναι με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είπε το μεγάλο ΝΑΙ, ή με εκείνους που με άκρατο Λαϊκισμό επιμένουν και σήμερα σε ένα καταστροφικό για την ύπαρξή μας ΟΧΙ;

Υ.Γ2.: Σ’ εκείνους τους πολύ λίγους που μου την πέσανε με προσωπικές επιθέσεις, επειδή τόλμησα να δημοσιοποιήσω την άποψή μου για το Δημοψήφισμα, χωρίς να έλεγα σε κανέναν τι θα ψήφιζε και δέχθηκα χυδαίες επιθέσεις, λέω ότι δεν χαρακτήρισα κανέναν χυδαίο, απλά είπα ότι δέχθηκα χυδαίες επιθέσεις. Πώς να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο. Μην ψάχνουν άλλοθι για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά τους.
Και στο ερώτημα τι συνιστώ σε 17χρονα παιδιά τους απαντώ, ότι τα προτρέπω να δουλέψουν σκληρά, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να μάθουν ξένες γλώσσες και τότε δεν μπορεί καμία κρίση να τους σταματήσει την πρόοδο.!!!

Αστακός 15/7/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

20 σχόλια:

  1. Η συμφιλιωση !
    Ειναι ο δρομος , ο σωστος στην ζωη !
    και ο πιο ιδανικος δρομος , για μια κοινωνια !
    καλυτερη , πιο δικαιη και πιο Φιλικη !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε μας κουρασατε. Φτανει πια σε καθε αναρτηση, νασου "ο σωστος ο δρομος"
    νασου "δικσιη κοινωνια" και αλλα παρομοια.
    Λυπαμαι και τον φουκαρα τον μπλογκερ, θα ταχει παιξει.
    Χανεται και το οποιο δικιο σας.
    Μας κατακουρασατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας υποχρεώνει κανείς να τα διαβάζετε και επομένως να κατακουράζεσθε;

      Διαγραφή
  3. Φιλε ! 3, 51
    Δεχομαι την αποψη σου , καλο ειναι να γραφουμε
    με ενα μετρο και πιο χαμηλοφωνα.
    καλο απογευμα
    Σπ. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε καταλαβα...ο πρωθυπουργος δεν εχει ευθυνη? τον παγιδευσανε? νηπιο ειναι?
    ποιος ξεστομισε τις προεκλογικες μπαρουφες? την ραχηλ ποιος την εφερε στο κομμα? την δημιουργηκη ασαφεια (κατασροφικη σαφηνεια) του βαρουφακι ποιος την ενστερνιστικε? διαπραγματευτηκαν με τοση επαρση και τσαμπουκα (θα σας στειλουμε τους τζιχαντιστες, θυμαστε?) που σε βαζει σε πολλες σκεψεις... η αληθεια ειναι οτι ενας λιλιπουτειος πολιτικος βρεθηκε στο τιμονι της χωρας την κρισιμοτερη στιγμη,. στελνοντας την χωρα στον λακκο των λεοντων για την τελικη διαπραγματευση τελειως ξεβρακωτη..Βεβαια γνωριζει πολυ καλα οτι η καραμελα "οι ξενοι φταινε για ολα" ξαργυρωνει τα παντα στην ελληνικη κοινωνια. την χρησιμοποιηση κατα καιρους πολλοι που εβλαψαν και βλαπτουν την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ¨"Η δεύτερη επιλόγη" λέει ο Πρωθυπούργός "είναι η χρεωκοπία" συγνώμη...τώρα το κατάλαβε;;;;;;;;;;!!!!!! αυτό κάποιοι "αφελείς" το γνωρίζουν χρόνια.
    και κάτι άλλο...ο διορισμός του εξαδέλφου του Κουρουμπλή στο "Ελπίς" εντάσσεται στο "πρώτη φορά Αριστερά|; ή τελικά το "νεο" είναι κάτι πολύ παλιό που επιστρέφει ως εφιάλτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει έστω μια περίπτωση χώρας παγκοσμίως όπου η ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά να μην οδήγησε στην πλήρη εξαθλίωση του λαού της. Και στην συρρίκνωση των ατομικών τους ελευθεριών και των δημοκρατικών λειτουργιών της. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Πολύ φοβάμαι ότι η Ελλάδα του Τσίπρα όχι μόνο δεν θα αποτελέσει εξαίρεση αλλά θα αποδειχθεί τραγική επιβεβαίωση. Δυστυχώς κ Στάικε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "για να απαλλαγείτε μια και καλή από την Αριστερά αφήστε την να κυβερνήσει 3-4 μήνες"

      Τσώρτσιλ

      Διαγραφή
  7. δεν ψηφιζω το μνημονιο αλλα στηριζω την κυβερνηση! ο ορισμος της ανωμαλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θελω να πω στον καλο μας Γιατρο και αγαπητο μας Συμπολιτη !
    κυριο Παναγιωτη Σταικο !
    την αποψη μου , πανω στο θεμα που αφορα ολους μας.
    Θα σταθω μονο σ' ενα σημειο του ολου θεματος που θεωρω σημαντικο.
    Εαν υποθεσουμε ο,τι υπηρχε εναλλακτικη λυση , εν αντιθεσει με αυτη την λυση που προταξε η Ελληνικη πολιτεια και εκφρασθηκε απο τον Ελληνα πρωθυπουργο !
    Αυτην την υποτιθεμενη εναλλακτικη λυση , 'οποια κι' αν ηταν, αυτη η λυση
    Δεν την ακολουθουσε , η συντριπτικη πλειοψηφια της κοινωνιας μας.
    Ειτε μας αρεσει ειτε δεν μας αρεσει - κ. Παν Σταικο - ο καθε πρωθυπουργος , ευθυγραμιζεται και εναρμονιζεται με το λεγομενο , κοινο αισθημα - το τι θελει δηλαδη - η πλειοψηφια μιας κοινωνιας της οποιας κοινωνιας , ο καθε φορα πρωθυποργος ηγειται.
    Αυτη ειναι η Υψηλη Αρετη ενος οποιουδηποτε πολιτικου και ανεξαρτητου θεσης και αξιωματος : Πρωθυπουργου- Περιφερειαρχη - Δημαρχου .
    Ας το λαβει αυτο υποψιν ,- ως μηνυμα και διδαγμα -
    η Δημοτικη μας αρχη και να πραξει αναλογως σε διαφορα θεματα που αφορουν την τοπικη μας κοινωνια , οπως για παραδειγμα , το θεμα των εργαζομενων στους παιδικους σταθμους του Δημου μας.
    Η κοινωνια του Δημου μας απαιτει , διορθωση της πρωτης αποφασης .
    καλο καλοκαιρι ! σε ολου μας
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τωρα με τον Χαικαλη υπουργο για το ασφαλιστικο ησυχασα...μπραβο πρωθυπουργαρα!!!
    Απο τον σημερινο ανασχηματισμο καταλαβαινει κανεις οτι η ατακτη χρεωκοπια απλα πηρε αναβολη,,,,,

    Συριζισταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γίνεστε κακός, ο Χαικάλης;-Μπαλαφούτης είναι ο μόνος επαγγελματίας του θιάσου...

      Διαγραφή
  10. Καλλιο με χαικαλη , παρα μ εκεινο το μαυρο χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1 , 47
    Πως προδικαζεις , το τι θα κανει σε μια θεση ο κ. Χαικαλης ;
    αν εισαι μαντης , να μας το πεις να το ξερουμε
    μακαρι να εισαι μαντης , να ερχομαστε στο μαντειο σου ....
    να μας λες την μοιρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η μοιρα μας θα ειναι κακη ψυχρη κι αναποδη το μονο σιγουρο

      Διαγραφή
  12. Ηρθεη στιγμη ! να φτιαξουμε το << το Μαντειο των Αλυζιων >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά χάρηκα γι’ αυτό τον πολύ γόνιμο διάλογο , που αναπτύχθηκε με την ανάρτησή μου , χάρις στην πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα των τοπικών μας Blogs , των οποίων η συμβολή στον Δημόσιο Βίο είναι πλέον πολύ σημαντική.!!
    Είναι απόλυτα λογικό κάποιοι να συμφωνούν και κάποιοι να διαφωνούν με τις σκέψεις μου.
    Συμφωνώ απόλυτα κύριε Γιαννέλη στα περί συμφιλίωσης και της συναίνεσης, πράγματα τα οποία έκανα πράξη , όταν ήμουν Δήμαρχος, έχοντας άριστη σχέση με την Αντιπολίτευση, φθάνοντας στο σημείο να γράψω στο φυλλάδιο του απολογισμού , ότι η συμβολή της στο έργο που άφησα ήταν πολύ σημαντική. !!!!
    Στην Συμφιλίωση όμως δεν μπορεί να λες τον αντίπαλό σου Γερμανοτσολιά , όταν μάλιστα και εσύ ,με καλύτερες ευκαιρίες μάλιστα, δεν υπέγραψες απλά τα ίδια , αλλά πολύ χειρότερα.
    Η συγνώμη τουλάχιστον είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις
    Όμως κακά τα ψέματα ζούμε σε Αστική Δημοκρατία με καπιταλιστική οικονομία και αυτή δεν έχει κανόνες άλλα καρτ , αλλά έχει κάποια αυστηρά πλαίσια- όρια – κανόνες εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί η πολιτική και η κοινωνία
    Το μόνο κρυστάλλινο ΟΧΙ ήταν αυτό ,που είχε διατυπώσει το ΚΚΕ. Το οποίο δεν έλεγε απλά Δραχμή , αλλά έξοδο από την Ε.Ε , λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσω παραγωγής, εντολή όμως την οποία δεν είχε δώσει ο Ελληνικός Λαός στις Εκλογές , που είχαν προηγηθεί .!!!
    Τώρα εάν ο κύριος Τσίπρας είχε πιστέψει , ότι θα έκανε τον Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό της κοινωνίας, με απλή διαχείριση του Καπιταλισμού απλά με τις δικιές του προσδοκίες , απλά αυταπατάτο. ( Και ο Χριστόφιας το ίδιο λάθος έκανε και το πλήρωσε ακριβά και η Χώρα του και ο ίδιος , ενώ ήταν Πραγματικός Αριστερός και διαχειρίστηκε το Δημόσιο Χρήμα με χρηστό τρόπο).
    Ο Σοσιαλιστικός Μετασχηματισμός όμως τις Κοινωνίας , γνωρίζουμε πολύ καλά , πως δεν γίνετε με εκλογές , αλλά με την επανάσταση , η οποία θα κάνει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής .
    Όταν ξεκινήσει εγώ είμαι μέσα . Αλλά φοβάμαι πως για τα υπόλοιπα λίγα χρόνια ζωής που μου μένουν , δεν θα την δω .
    Παναγιώτης Στάϊκος ( Για την ώρα ένας ευτυχισμένος παππούς και συνάμα ένας Επαρχιακός Γιατρός και τίποτα άλλο .{{ Μου αρέσει πολύ ο Μπαλζάκ}}).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Παναγιωτη Σταικο ! καλημερα ! και καλη εβομαδα σε ολους μας !
    Δυο λογια θελω πω , πανω στο θεμα των ανθρωπινων μας σχεσεων !
    παρα πολλες φορες , συλλαμβανω τον κακο εαυτο μου , οταν- για διαφορους λογους - εξαπτομαι.
    και παρ' ολο που πρασπαθω , να αυτοδιορθωθω , δεν το εχω καταφερει ακομα αυτο.
    θελω να πω δηλαδη , οτι δεν υπαρχει ανθρωπος , που να ειναι παντα , σε μια σταθερη κατασταση. Δεν ειμαστε ρολογια κουρδισμενα , ανθρωποι ειμαστε ολοι μας και εχουμε διακυμανσεις στην συμπεριφορα μας.
    Γι' αυτο λοιπον , να μην στεκομαστε σε διαφωνιες λεκτικες και οταν προκυπτουν αυτες οι διαφωνιες , να τις ξεπερναμε.
    Θα χαρουμε ολοι μας παρα πολυ , να μαθουμε οτι πηγες στο φαρμακειο του αγαπητου μας θαναση και δωσατε τα χερια στσ ισια.
    θελω να κανει ο Σταικος , ο καλος μας φιλος ! το πρωτο βημα.
    θα χαρουμε ολοι μας.
    Σπ. Γιαννελης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ φίλε κύριε Γιαννέλη σας ευχαριστώ για την παραίνεση . !!!!
    Για μένα δεν υφίσταται κανένα θέμα με την οικογένεια Τσαμπιέρη , που με συνδέει μάλιστα μακροχρόνια φιλία .!!!!
    Αλλοίμονο μου εάν δεν ήμουν σε θέση , να δείξω κατανόηση στην αντίδραση ενός νέου παιδιού .
    Ασφαλώς θα πάω στο Φαρμακείο και θα πιούμε και καφέ με τον Θανάση.!!!!
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γι' αυτο και Ολοι μας !
    Παντα - παντοντε και παντοτινα !
    Θα σε αγαπαμε ! αληθινα !
    Μια ωραια ! καλη-μερα !
    Σπ. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.