Παναγιώτης Στάικος: Το δημοψήφισμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Είχα αποφασίσει να μην κοινοποιήσω την άποψή μου. Δεν σκοπεύω όμως να σιωπήσω στον εκβιασμό Βαρουφάκη, ο οποίος είπε πως αν επικρατήσει το ΝΑΙ, θα παραιτηθεί. Να πάει στο καλό και να φτιάξει και το δικό του Κόμμα. Με τους ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά σέβομαι απόλυτα την επιλογή τους, με την οποία ήλπιζαν πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες.
Έτσι λοιπόν εξουσιοδότησαν τον Πρωθυπουργό, να κλείσει την συμφωνία τον Φεβρουάριο, εξασφαλίζοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας και είχε τότε και την δική μας στήριξη που δεν τον είχαμε στηρίξει (υπάρχουν τα κείμενα στο Διαδίκτυο) και όχι να υφίστανται πρωτόγνωρη ταπείνωση στις ουρές έξω από τις Τράπεζες.
Δεν έχω δικαίωμα να πω σε κανένα τι θα ψηφίσει.
Όμως επειδή έχω παιδιά και εγγόνια, που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Ελβετία και δεν θέλω να μείνουν εκεί για πάντα, δεν μπορώ και να κρυφτώ, αφού πιστεύω, ότι με την επικράτηση του ΟΧΙ, από εκεί που καταφέρναμε να επιβιώνουμε υφιστάμενοι τις συνέπειες των μνημονίων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έρθουν ημέρες απόλυτης εξαθλίωσης, αφού οι δανειστές οι οποίοι δεν υποχώρησαν επί (5) πέντε μήνες, δεν φαίνεται να έχουν καμιά διάθεση να υποχωρήσουν και να είναι αναπόφευκτη η επιστροφή στην Δραχμή, η οποία θα ήταν καταστροφική για την Πατρίδα μας.
ΟΧΙ, επειδή δεν θέλω να αντικρύσω ξανά τέτοιες εικόνες εξευτελισμού, γι’ αυτό ψηφίζω ΝΑΙ, ξέροντας ότι μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους φίλους μου, χωρίς να ξεχνώ πως στα χρόνια του μνημονίου, αλλά και πριν το μνημόνιο 500.000 πολίτες ήταν άνεργοι και τότε υπήρχαν πολίτες, οι οποίοι υφίσταντο την απόλυτη εξαθλίωση, όταν έψαχναν για τροφή στους κάδους απορριμμάτων και πρέπει ως κοινωνία να κάνουμε το πάν, για να εξαλειφθούν αυτές οι εικόνες ντροπής.!!!!
Είναι πολύ σημαντικό, είτε επικρατήσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ να μην υπάρξει διχασμός στον Ελληνικό Λαό.!!!

Αστακός 2/7/2015 

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

30 σχόλια:

  1. Με μια λεξη !
    Θες , Αντωνη η' Αλεξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάσης Τσαμπιέρης2 Ιουλίου 2015 στις 3:34 μ.μ.

    Προφανώς και θα είστε βολευμένος για να ψηφίσετε ΝΑΙ. Μετά το ΝΑΙ όμως δεν θα επιτρέπετε να έχετε πολιτική άποψη για τον απλό κόσμο και για το πώς διακυβερνάται ή χώρα μας. Εάν πιστεύετε ότι με το ΝΑΙ δεν θα έχουμε συμφορές και δεν θα είμαστε υποδουλωμένοι σε μια φασιστική ΕΕ και με την Αμερική να κάνει κουμάντο είστε πολύ γελασμένος. Εμένα ο πατέρας μου ακόμα και επί κρίσης είχε τα λεφτά για να περνώ φυσιολογικά. Όταν βλέπω όμως τον κόσμο να υποφέρει και να μην έχει να φάει και να μην έχει αυτά που εγώ θεωρώ δεδομένα δεν μου είναι φυσιολογικό να κάθομαι χωρίς να κάνω τίποτα για αυτό. Προτιμώ να πεινάσω γνωρίζοντας ότι υποφέρω μαζί με τους άλλους παρά να είμαι μια από τις λίγες περιπτώσεις που δεν υποφέρει από την κρίση. Οποίος ψηφίζει ΝΑΙ ψηφίζει τον φασισμός και την υποδούλωση του στην ΕΕ. Λοιπόν μην θεωρειται ότι κάνατε τη σωστή επιλογή. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως γραφτηκε η Ιστορία της Ελλάδας και σας επιτρέπει σήμερα να πηγαίνετε εναντίον της, απο τα μεγάλα ΟΧΙ και όχι από τα δειλά ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανάση όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα έιναι Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο.Είναι πολύ περήφανη αυτή η χώρα όταν έχει τέτοιους πολίτες και θεωρώ ότι η δύναμη και η βαρύτητα της ψήφου των είναι τεράστια. Το ανάστημά σου είναι ψηλό και η πολιτική σου άποψη ορθή μιας και εκφράζεις την αλληλεγγύη και εναντιώνεσαι στην αδικία και στην εξαθλίωση που έχει υποστεί η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια με τις άγριες πολιτικές που έχουν επιβάλλει στον λαό μας.ΟΧΙ λοιπόν για ανθρώπους, που αυτοκτόνησαν λογω της κρίσης, ΟΧΙ για τους ανθρωπους που πεινούν, ΟΧΙ για τους ανθρώπους που κρύωσαν τους προηγούμενους χειμώνες και κάποιοι πεθάναν για να ζεσταθούν,ΟΧΙ για τους άνεργους,ΟΧΙ για τους νέους που ξενιτεύονται,ΟΧΙ για την Ελάδα που ξεπούλησαν,ΟΧΙ για τα νοσοκομεία και για τα σχολεία που έκλεισαν,ΟΧΙ για μια Ελλάδα που έχει Δημοκρατία,Ιστορία και Πολιτισμό,ΟΧΙ γιατί είμαστε μικρή χώρα αλλά κουβαλάμε μεγάλη ιστορία.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.

      Διαγραφή
  3. Μπραβο Θαναση !
    Εισαι ανθρωπος με Συνειδηση και οχι ατομιστης .
    κ. Σταικο με 300 ευρω , ζει ο συνταξιουχος αγροτης ;
    εκτος αν οι γιατροι ειναι " ανωτεροι " απο τους αγροτες
    και παιρνουν συνταξη 2000 - 3000 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημά μου δεν είναι Αέξης ή Αντώνης , αλλά Ελλάδα ή χάος.!!!
    Εαν ο Αλέξης εξασφαλίσει τη λειτουργία της Ελλάδας ως σύγχρονης Ευρωπαϊκής Χώρας , ασφαλώς πρέπει να μείνει για τέσσερα χρόνια , γιατί οι Κυβερνήσεις δεν εκλέγονται για τέσσερες μήνες .
    Εάν ο Αλέξης δεν μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία της Ελλάδας ως σύγχρονης Ευρωπαϊκής Χώρας, τότε το Σύνταγμα ορίζει τι πρέπει να κάνει.
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Μου ειναι αδυνατο και αδιανοητο , να συνεχισω οποιοδηποτε διαλογο , με τον κ. Σταικο , απο την στιγμη που ο " παλιος δημοκρατης " κ. Σταικος , δεν αποδεχεται και δεν αναγνωριζει
      μια κορυφαια στιγμη της Δημοκρατιας , οπως ειναι ενα Δημοψηφισμα !
      Δημοψηφισμα ! στο οποιο οι απλοι πολιτες μιας Χωρας , να εκφραστουν , να πουν την γνωμη τους , για ενα ζητημα που τους
      αφορα , τους ιδιους πολιτες και το μελλον των παιδιων τους !
      Και ολο αυτο το αποτελεσμα , ως συμπυκνωμα και ως μηνυμσ , να μεταφερθει , στις βρυξελες , δηλαδη νσ παει στο κεντρο των αποφασεων , της Δημοκρατικης Ευρωπης !
      Και δεν ειναι κατι πρωτογνωρο . Δημοψηφισματα εγιναν και γινονται σε ολες τις Χωρες της Ευρωπης , δεκαδες , εκατονταδες
      Δημοψηφισματα.
      Στην δε Ελβετια εγιναν καμια εικοσαρια , Δημοψηφισματα !
      τα τελευταια χρονια.
      Ολα τα αλλα ειναι προφασεις και εκ του πονηρου.
      καληνυχτα σας κ. Σταικο !

      Διαγραφή
    2. PESTA XRISOSTOME GIATI KANOUN POS DEN KATALABENOUN OTI DEN TOUS SYMFERI TA SYNTROFIA, IME ELLINAS EKSOTERIKOU KAI SE 2 EBDOMADES THA IME ELLADA TI XROSTAO EGO KAI KATHE TOURISTAS POU INE H PROKITE NA ERTHI EKI KAI DEN MPOROUME NA PAROUME LEFTA APO TIS TRAPEZES H BROUME ALLES YPERISIES TOU KRATOUS KLISTES, OTAN TA TROGATE ME TOUS EYPOPAIOUS SYNTROFIA ITAN OLA MELI GALA TORA POU IRTHE O LOGARIASMOS MAS TSOUZI, APOLYTOS SYMFONO ME TON KYRIO STAIKO KAI AS MIN TO GNORIZO TO KYRIO, ELLADA H XAOS AYTI INE I ALITHIA

      Διαγραφή

  5. Κύριε Τσαμπιέρη ο λόγος σας είναι διχαστικός .
    Ασφαλώς αν ήμουν βολεμένος τα εγγόνια μου όταν ήταν στην Πάτρα , δεν θα έμεναν στο ενοίκιο .
    Το δικό μου το ΝΑΙ περιέχει πολύ αγωνία για το μέλλον των παιδιών μου και των εγγονιών μου.
    Στα περί φασισμού θα μπορούσα να σας απαντήσω ότι το δικό σας το <<< περήφανο >> ΟΧΙ ταυτίζεται με το ΟΧΙ της Χρυσής Αυγής , αλλά δεν θα το κάνω , γιατί σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να αγωνιάτε και να αγαπάτε και εσείς την πατρίδα όπως και εγώ .
    Δεν σας επιτρέπω όμως να μονοπωλείτε και μάλιστα με φανατικό τρόπο την αγάπη για την πατρίδα και τις ευαισθησίες για τους μη προνομιούχους Έλληνες και να μη μου επιτρέπετε να μιλώ γι’ αυτούς τους ανθρώπους.
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε για τη Χρυσή Αυγή. Οκ το δέχομαι. Για σκεφτείτε λίγο ποιοι λένε το ΝΑΙ. ΝΔ (που ένας από τους βουλευτές της είναι ο Βορίδης πρώην πρόεδρος της ΕΠΕΝ και αν θυμάμαι καλά έδωσε τη θέση του στο Μιχαλολιάκο ;), το ΠΑΣΟΚ (που με το Σημίτη ξεκίνησε το κακό και ο Γιωργάκης μας έβαλε στο ΔΝΤ), το Ποτάμι ( ο πουλημενος του Mega που έπαιρνε τρελούς μισθούς και τώρα παριστάνει το παιδί του λαού ) και ας μην ξεχάσουμε και τους παλιούς μας φίλους : Παπανδρέου, Σημίτης , Καραμανλής. Μήπως θέλετε να συνεχίσω ;

      Διαγραφή
  6. Ποιοι λοιπον προτεινουν το ΝΑΙ; ΣΟΙΜΠΛΕ-ΜΕΡΚΕΛ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΝΤΡΑΓΚΙ -ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ-ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ λιγα ονοματα καποιων κυριων που θελουν το καλο μας. Ομως υπαρχουν και οι εντος των τοιχων ...ας αναφερουμε καποια ονοματα που χροοονια τωρα αγωνιζονται για το καλο μας κι αυτοι ...ΣΑΜΑΡΑΣ- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΦΩΦΗ-Γ.Α.Π-ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ -ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΠΟΤΑΜΙΔΕΣ επισης SKAI -MEGA-ANT1-STAR-κτλ.Αν υπερισχυση το ΝΑΙ θα λεμε οπως το 1940...ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.ΤΕΛΙΚΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Εμεις παντως
    οι τηλεθεατες !
    του Μυτικαpress
    δεν φοβομαστε , τα Δημοψηφισματα !
    τις Εθνικες και Δημοτικες , Εκλογες !
    Συμμετεχουμε ενεργα , σε ολες τις
    διαδικασιες και διεργασιες , αυτες !
    Απο την ωραια παρεα , των τηλεθεατων
    αλλοι ψηφιζουν Οχι , αλλοι Ναι και καποιοι
    αλλοι , ψηφιζουν ακυρο και λευκο
    και χωρις να προκαλει συτο , κανενα
    οπως λενε καποιοι - μεταξυ μας - " διχασμο "
    καλη ψηφο , και οχι κ. Σταικο ! Υπερβολες.
    τηλεθεατες !
    του Μυτικαpress



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Στάϊκο όταν βλέπετε κόσμο να υποφέρει από τα μέτρα που υπέγραφαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,(τα οποία μέτρα παρουσιάζουν και τώρα οι θεσμοί σαν λογικη συμφωνία) αν ξέρω καλά ασκείτε το επάγγελμα του γιατρού που ο στόχος του γιατρού ειναι να απαλύνει τον πόνο του ασθενή, ένας γιατρός λοιπόν που βλέπει καθημερινά τον κόσμο να υποφέρει και υποστηρίζει αυτούς που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει πιστεύω ότι βρίσκεται στο λάθος επάγγελμα. Όταν βλέπω κύριε Στάϊκο εκατοντάδες ανθρώπους να έρχονται στο Φαρμακείο του πατέρα μου και να μην έχουν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους, όταν βλέπω κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει και όταν βλέπω ανθρώπους σαν εσάς να υποστηρίζεται αυτούς που φταίνε για αυτή την κατάσταση ψηφίζοντας ΝΑΙ στην υποδούλωση, ΝΑΙ στους 1,5 εκ. άνεργους και ΝΑΙ στα 3 εκ. ανθρώπων που ζούν κάτω από το όριο της φτώχιας εγώ τουλάχιστον θα παρέδιδα το πτυχίο της ιατρικής και δεν θα παρίσταναν οτι θέλω να θεραπεύσει τον ανθρώπινο πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο Αλεξης !
    Ηθελε την καρεκλα
    θα εκανε μια συμφωνια , οπως οι προηγουμενοι και θα κυβερνουσε
    μια δυο τετρεατιες , μπορουσε να το κανει αυτο.
    Ομως προτιμησε , οχι τον δρομο τον δοκιμασμενο , που δεν οδηγησε
    πουθενα , παρα μονο σε φτωχεια , ανεργια κ.τ.λ
    Αλλα , ακολουθει ενα αλλο δρομο , που οδηγει στην ριζικη αντιμετωπιση
    του ολου Εθνικου Θεματος.
    Και λεει : Ελληνες και Ελληνιδες , εγω δεν βλεπω διεξοδο και ριζικη λυση με αυτη την συμφωνια που μας προτεινουν οι Ευρωπαιοι.
    θα ειναι μια συμφωνια - αν την αποδεχθουμε - που δεν λυνει το προβλημα , σταδιακα και οριστικα.
    Εσεις τι λετε ; να την αποδεχθω αυτην την προταση ;
    Η Δημοκρατια σε ολο της το Μεγαλειο !
    Να μιλησουν οι απλοι πολιτες ! και ο καθε κ. Σταικος , το αρνειται αυτο.
    Καληνυχτα σε ολο το Ξηρομερο , το περηφανο !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχην δεν θα πρεπεινα υπαρχουν εντασεις και ολοι θα πρεπεινα ειμαστε ηρεμοι σε αυτη την δυσκολη στιγμη της πατριδας μας.
    Ειναι τρομακτικο να συγκρινουμε το ΟΧΙ με τους Σπαρτιατες με το 40 και το1821.
    Καμμια πλουτοπαραγωγικη πηγη δεν παραγει, ενας δημοσιος τομεας σε σηψη και ο τελευταιος ορθιος πυλωνας της οικονομιας, ο τουρισμος, βαλεται οπως ποτε αλλοτε.
    η μεγαλυτερη ευθυνη ισως και να βαραινει εμας, που πορευομασταν με αυτα που μας εδιναν.
    Δεν μπορει ομως καποιος να ειναι πιο πολυ πατριωτης απο καποιον αλλο και να το λεμε τοσο ευκολα.
    ψηφιζω ΝΑΙ, και αναριωτιεμαι αν ειμαι προδοτης και Γερμανοτσολιας.
    Ειμαι λιγοτερο πατριωτης επειδη εργαζομαι?
    Ειμαι λιγοτερο πατριωτης γιατι προσφερω στοΑΕΠ της χωρας μου?
    Ειμαιβολεμενος γιατι πληρωνω τους φορους μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τσαμπιέρη εξετράπης πέρα από κάθε όριο δημόσιου διαλόγου. Είσαι ένα πολύ μικρό φανατικό πλάσμα και ακόμη πολύ πιο μικρό, για να μου υποδείξεις εσύ να παραδώσω το πτυχίο της Ιατρικής.
    Ε λοιπόν κύριε Τσαμπιέρη ,εγώ υπηρετώ με σεβασμό τους ασθενείς μου επί 37 χρόνια και όχι μόνο δεν εμπορεύτηκα τον ανθρώπινο πόνο ,αλλά ήμουν συνεχώς και ανιδιοτελώς δίπλα σε φτωχούς ανθρώπους , πράγμα το οποίο γνωρίζει πολύ καλά και ο πατέρας σου , του οποίου το Φαρμακείο επικαλέστηκες , με τον οποίο έχω μια άψογη – μακροχρόνια - αγαστή συνεργασία .
    Το θράσος σου ξεπέρασε κάθε όριο και άγγιξε τα όρια της χυδαιότητας. Οι χιλιάδες ασθενείς μου και ειδικά οι φτωχοί με θέλουν δίπλα τους και μου δείχνουν καθημερινά την εκτίμηση και αγάπη τους .
    Επειδή φαίνεται πως έχεις σοβαρά προβλήματα , εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος Γιατρός για να στα λύσω. Θα πρέπει να βρεις τον κατάλληλο.
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει γιατρε που δεν του απαντατε σε πολυ απλα πραγματα, παρα μονο θιχτηκατε επειδη σας ειπε να παραδωσετε την αδεια σας. Δεν σας επεβαλλε την αποψη του, μια διαπιστωση εκανε. Δυστυχως ομως βλεπω οτι εσεις ειστε ενα φανατικο πλασμα υπερ του ΝΑΙ και υπερ των ξεπουλημενων που εφτασαν την χωρα σ'αυτα τα χαλια. Θα ηθελα λοιπον (ελπιζοντας να μην σας θιξω) να σας ρωτησω, ειμαι 23 χρονων, τωρα παιρνω το πτυχιο μου, και ετοιμαζομαι να βγω στην αγορα εργασιας. Σε ποια αγορα κυριε Σταικε? Στα εκατομμυρια ανεργων, και εκατομμυρια φτωχων που δημιουργησαν οσοι υποστηριζετε? Εσεις το καθηκον σας το κανατε/κανετε. Ειστε γιατρος, εξυπηρετειτε τον κοσμο... Σε μενα, και τα παιδια ολου του κοσμου που το μελλον μας διαγραφεται πιο μαυρο και απο καλιακουδα, τι εχετε να μας πειτε? Ψηφιστε ΝΑΙ για να μην βρειτε ποτε δουλεια? Ηδη το ΔΝΤ εχει παραδεχτει οτι το ελληνικο χρεος δεν προκειται να ξεχρεωθει ουτε σε 20-30 χρονια. Κορυφαιοι οικονομολογοι απο ολο τον κοσμο υποστηριζουν οτι η Ελλαδα δεν εχει βοηθηθει καθολου με τα μνημονια. Και εσεις μας ζητατε να ψηφισουμε ΝΑΙ σε αυτους που δεν μας βοηθησαν, αλλα μας εθαψαν περισσοτερο? Οχι κυριε Σταικε, λυπαμαι, το μελλον μου δεν θα το μαυρισω μονη μου! Ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
    2. Και by the way δεν σας υπεδειξα τίποτα εγώ είπα τι θα έκανα στη θέση σε. ΕΓΩ. Ε-Γ-Ω να το συλλαβισω κι όλας.

      Διαγραφή
    3. κ. Στάϊκο, χάσατε την ψυχραιμία σας, πράγμα ασύμβατο με την ηλικία σας. Το γεγονός ότι ο νεαρός κύριος Τσαμπιέρης " εξετράπη " μπορεί να δικαιολογηθεί από το νεαρό της ηλικίας του, το πάθος ενός νέου ανθρώπου που καθόλου δεν περιορίστηκε στο προσωπικό του βόλεμα, μια και είναι γιος φαρμακοποιού αλλά και από τον ιδεαλισμό που χαρακτήριζε διαχρονικά τους νέους σε αντίθεση με το ρεαλισμό των ενηλίκων που σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από την επιθυμία τους να διατηρήσουν κεκτημένα που αδίκως " κατακτήθηκαν". Ο νέος αυτός λοιπόν ακόμα και στο ατόπημα που διέπραξε περί του πτυχίου εμφορείται από αξίες και ιδανικά. Αυτά τον οδήγησαν στην υπερβολή της διατύπωσης του. Εσείς γιατρέ από ποια ιδανικά οδηγηθήκατε στο να προβείτε στην τελευταία φιλάνθρωπη υπόδειξη? Πάντως αν γνωρίζετε και κάποιον άλλο φιλάνθρωπο γιατρό σαν και σας, κατάλληλο για το νεαρό, να του τον συστήσετε, μια και η φιλανθρωπία, όπως πιστεύετε, λύνει τα προβλήματα των εξαθλιωμένων και παράλληλα ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του φιλάνθρωπου και εξασφαλίζει ίσως τον παράδεισο( ! ) Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους εμάς που ευθυνόμαστε για αυτή την άθλια κοινωνία ότι ο νεαρός Θανάσης - και όλοι οι Θανάσηδες- είναι αθώοι και όμως πληρώνουν με το χειρότερο τίμημα που είναι το να πληρώσουν το λογαριασμό για το φαγοπότι τιμών των ωρίμων... Για αυτό δικαιούνται να οργίζονται και να μας αμφισβητούν. Πόσο προκλητικός, ανώριμος και μικρόψυχος φαντάζει ο θυμός μας...

      Νικάκη Δήμητρα,
      εκπαιδευτικός

      Διαγραφή
    4. κ. Στάϊκο, χάσατε την ψυχραιμία σας, πράγμα ασύμβατο με την ηλικία σας. Το γεγονός ότι ο νεαρός κύριος Τσαμπιέρης " εξετράπη " μπορεί να δικαιολογηθεί από το νεαρό της ηλικίας του, το πάθος ενός νέου ανθρώπου που καθόλου δεν περιορίστηκε στο προσωπικό του βόλεμα, μια και είναι γιος φαρμακοποιού αλλά και από τον ιδεαλισμό που χαρακτήριζε διαχρονικά τους νέους σε αντίθεση με το ρεαλισμό των ενηλίκων που σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από την επιθυμία τους να διατηρήσουν κεκτημένα που αδίκως " κατακτήθηκαν". Ο νέος αυτός λοιπόν ακόμα και στο ατόπημα που διέπραξε περί του πτυχίου εμφορείται από αξίες και ιδανικά. Αυτά τον οδήγησαν στην υπερβολή της διατύπωσης του. Εσείς γιατρέ από ποια ιδανικά οδηγηθήκατε στο να προβείτε στην τελευταία φιλάνθρωπη υπόδειξη? Πάντως αν γνωρίζετε και κάποιον άλλο φιλάνθρωπο γιατρό σαν και σας, κατάλληλο για το νεαρό, να του τον συστήσετε, μια και η φιλανθρωπία, όπως πιστεύετε, λύνει τα προβλήματα των εξαθλιωμένων και παράλληλα ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του φιλάνθρωπου και εξασφαλίζει ίσως τον παράδεισο( ! ) Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους εμάς που ευθυνόμαστε για αυτή την άθλια κοινωνία ότι ο νεαρός Θανάσης - και όλοι οι Θανάσηδες- είναι αθώοι και όμως πληρώνουν με το χειρότερο τίμημα που είναι το να πληρώσουν το λογαριασμό για το φαγοπότι ημών των ωρίμων... Για αυτό δικαιούνται να οργίζονται και να μας αμφισβητούν. Πόσο προκλητικός, ανώριμος και μικρόψυχος φαντάζει ο θυμός μας...

      Συγγνώμη, Θανάση

      Νικάκη Δήμητρα,
      εκπαιδευτικός

      Διαγραφή
  12. 12 , 27
    ενα απο τα μετρα που προτειναν και θα καταψηφισουμε την Κυριακη
    ειναι η μεγαλη αυξηση του ΦΠΑ .
    Αυτο θα ηταν για τον τουρισμο, παντου σε ολη την Ελλαδα
    ισχυρο πληγμα. Αρα να προσεξεις ως εργαζομενος στο χωρο του τουρισμου ! Τι θα ψηφισεις , για το καλο σου τα λεω αυτα .
    Να εισαι κσλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, αν και διαφωνώ μαζί σου.
      Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Σύριζα κατά 80% και όχι με το 20% που θα μας αποκάμει.
      Δεν μπορώ όμως να φανταστώ πως μπορεί να είναι η ζωή όλων μας με την απομόνωση και με το να γυρίσουμε πίσω κατά 100 χρόνια.
      Η αρχή θα πρέπει να γίνει από τον καθένα μας, με το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
      Μακάρι η απόφαση του δημοψηφίσματος να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο για την πατρίδα μας και όλους μας.
      Να είσαι και εσύ καλά!

      Διαγραφή
  13. Θελω να πω στον καλο μας Γιατρο ! και αγαπητο μας συμπολιτη ! κ. Παν. Σταικο !
    Οτι ο καλυτερος τροπος για να εχουμε τα παιδια μας , την Νεολαια μας
    κοντα μας !
    Ειναι , ενας και μοναδικος - κατα την γνωμη μου - τροπος !
    Να δειχνουμε στα παιδια , τα δικα μας και σε ολα τα παιδια ,
    περισσοτερη κατανοηση και κυριως να αισθανομαστε και να νοιωθουμε
    για ολα τα παιδια , απεραντη αγαπη !
    Σπ. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατρε γνωριζω οτι το ιατρειο σας ειναι ανοιχτο για οσους δεν εχουν χρηματα και ειναι πολλοι... Σ'αυτο εχετε συμβαλλει και εσεις με τις πολιτικες σας επιλογες στο παρελθον.... Μηπως και η σημερινη σας επιλογη ειναι λαθος και εχουμε αυξηση των φτωχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θανάσης Τσαμπιέρης3 Ιουλίου 2015 στις 12:49 μ.μ.

    Αν το προβλημα μου ειναι η ελευθερια του λογου σιγουρα δε μπορειτε να μου το λυσετε εσεις κ.Στάϊκο. Εμενα ποσος με δεν ενδιαφερει η συνεργασια που ειχατε και εχετε με τον πατερα μου. Μιλατε για το διχασμο και οτι σας προβληματιζει ενω ταυτοχρονα γραφετε τη γνωμη σας και το τι θα ψηφισετε στο δημοψηφισμα. Ποσο υποκριτικο ειναι αυτο ; Τολματε να με λετε χυδαιο ενω δεν εχετε απαντησει σε κανενα απο τα εωτηματα μου για την ψηφο σας. Εγω δεν σας ξερω και δεν θα σας προσβαλλω. Αν δεν ειστε σε θεση να απαντησετε σε ερωτηματα ενος17χρονου εγω απο εκει και περα σιωπω. Θα ηθελα ομως να μου τα πειτε και απο κοντα. Εγω δεν σχολιαζω πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναρωτιέμαι τι είπε ο κος Στάικος και του γίνεται αυτή η επίθεση.
    Δεν παροτρύνει κανένα για να πει ΝΑΙ, ούτε και κατακρίνει κάποιον.
    Εκφράζει την σκέψη,τη γνώμη και τις ανησυχίες του και μόνο.
    Βαριές κουβέντες λέγονται και δεν είναι σωστό- ούτε φασίστας είναι κάποιος επειδή θα πει ναι, ούτε απαραίτητα βολεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καποτε ο καραμαλης πιστεψε οτι το καλο για την ελλαδα ειναι μεσα στην ευρωπη και την εκανε μελος της κοντρα σε θεους και δαιμονες, ακομα και αυτοι που σημερα ειναι υπερ της ευρωπης τοτε διαφωνουσαν και ηταν αντιθετοι αλλα επραξε ως ηγετης και εκανε αυτο που θεωρουσε σωστο χωρις να ακουσει κανεναν χωρις δημοψηφισματα και κολπα.. αν ο μεγας αλεξανδρος σας τωρα πιστευει οτι το καλο ειναι να μας βγαλει εκτος ας το κανει και ας αφησει τα κολπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    Χρόνια με χτυπάτε
    Χρόνια στέκομαι
    Χρόνια με πουλάτε κι τ' ανέχομαι
    Χρόνια ο σκοπός σας, ν' αφανιστώ
    Έλληνας χαμένος, πρόγραμμα βατό
    Έλληνας θαμμένος, γη χωρίς Θεό

    Μα εγώ είμαι Έλληνας
    Δεν θα πεθάνω
    Υπήρξα άρχοντας στον κόσμο επάνω
    Είμαι αυτός που σου χει μάθει,
    Το αλφαβητάριο, μη κάνεις λάθη
    Εγώ σε γέννησα, σ' έχω αναθρέψει
    Κι ότι δικό σου, μου το χεις κλέψει
    Μα εγώ είμαι Έλληνας, πάντα αντάρτης
    Άνθρωπος δίκαιος και δημοκράτης

    Τώρα ζητιανεύω κι η ψυχή σου χαίρεται
    Τώρα ξεπουλιέμαι, μα ποιος Θεός το δέχεται
    Τώρα μου ζητάτε τα υπάρχον μου
    Ως κι την ψυχή μου, που χω πάνω μου
    Δε θα μου τα πάρεις, ούτε από τον τάφο μου

    Μα εγώ είμαι Έλληνας
    Δεν θα πεθάνω
    Υπήρξα άρχοντας στον κόσμο επάνω
    Είμαι αυτός που σου χει μάθει,
    Το αλφαβητάριο, μη κάνεις λάθη
    Εγώ σε γέννησα, σ' έχω αναθρέψει
    Κι ότι δικό σου, μου το χεις κλέψει
    Μα εγώ είμαι Έλληνας, πάντα αντάρτης
    Άνθρωπος δίκαιος και δημοκράτης

    Μα εγώ είμαι Έλληνας ευλογημένος
    Σ' επαναστάσεις αναθρεμμένος
    Έχω παλέψει, έχω νικήσει
    Θεριά ανήμερα, έχω λυγίσει
    Δεν κάνω πίσω, θα πολεμήσω
    Και τους ρουφιάνους θα τους διαλύσω
    Αυτούς Ελλάδα μου, που χρόνια τώρα
    Τον δρόμο σου άνοιξαν στη κατηφόρα

    https://www.youtube.com/watch?v=CBbi5wB_oos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σχόλιο με τα πολλά ΟΧΙ το αναρτήσαμε.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πως αισθάνεσθε σήμερα κ, Στάικε που επικράτησε το ΟΧΙ? Που ο ελληνικός λαός ύψωσε το ανάστημά του όπως έκανε ο μικρός Θανάσης? Πόσο μεγάλος είναι ο μικρός Θανάσης που προσπαθήσατε να διαπομπέψετε και πόσο μικρός είστε εσείς μποροστά του? Τί συμφέροντα έχει ένας 17χρονος να υπερασπίζεται την δημοκρατία, την πατρίδα και την ελευθερία? Τί συμφέροντα έχει ένας 17χρονος να νοιάζεται για τους πεινασμένους τους άνεργους και τους εξαθλιωμένους?Στον Θανάση ακουμπάμε όλοι οι ΄Ελληνες που χρόνια αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, ελευθερία και αλληλεγγύη και δεν μασάμε και δεν προσκυνάμε σε εκβιασμούς και συμφέροντα. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη στον Θανάση και στον Ελληνικό Λαό που αποφάσισε ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δυσκολη ερωτηση για δυνατους λυτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.