11.070 € για υπηρεσίες υποστήριξης Εθνικού Δημοτολογίου και Εκλογικών Καταλόγων Δήμου Ξηρομέρου.


Με την απόφαση 147/2015 ''Απ' ευθείας ανάθεση εργασίας υπηρεσίες υποστήριξης Εθνικού Δημοτολογίου και Εκλογικών Καταλόγων Δήμου Ξηρομέρου'', ο Δήμος Ξηρομέρου, διαθέτει για την παραπάνω εργασία 11.070 € σε βάρος του KA 10-6266.005 του προϋπολογισμού.
Δείτε εδώ την απόφαση και εδώ την σύμβαση.
Επίσης να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει προχωρήσει σε άλλες 4 απ' ευθείας αναθέσεις μέχρι τώρα με παρόμοιο αντικείμενο εργασίας (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) και επίσης το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου, ως φαίνεται διαθέτει δικά του ξεχωριστά λογισμικά, έχει δώσει απ' ευθείας και αυτό μία ανάθεση με παρόμοιο αντικείμενο (δείτε εδώ). Συνολική αξία των 5 παραπάνω απ' ευθείας αναθέσεων 18.845 € και προσθέτοντας και τα 11.070 € της τελευταίας απ' ευθείας ανάθεσης έχουμε σύνολο αναθέσεων 29.915 € με αντικείμενο την συντήρηση και την υποστήριξη των λογισμικών του Δήμου Ξηρομέρου. Για την προμήθεια και την αναβάθμιση τους έχουμε άλλα επιπλέον ποσά.
Εμείς κάναμε μία έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαμε μία απ' ευθείας ανάθεση, με ακριβώς το ίδιο αντικείμενο, με ημερομηνία 20.3.2015, ενός Δήμου αντίστοιχου μεγέθους με τον δικό μας. Πρόκειται για τον Δήμο Μυλοποτάμου (πληθυσμός 14.363 κατοίκους σε σχέση με τους 11.737 κατοίκους του δικού μας Δήμου [στοιχεία απογραφής 2011]).
Ο συγκεκριμένος λοιπόν Δήμος διαθέτει 8.000 € για την συντήρηση ΟΛΩΝ των λογισμικών του Δήμου, για ΟΛΟ το έτος 2015, με πάρα πολλές υπηρεσίες που με λεπτομέρεια περιγράφονται, ανάμεσα σε αυτές και υποχρέωση εκπαίδευσης υπαλλήλων του Δήμου.
Δείτε αναλυτικά εδώ για να καταλάβετε.

7 σχόλια:

  1. Αγαπητό μυτικας πρες νομίζω οτι είναι αλλο το Εθνικό Δημοτολόγιο που είναι μια μεγάλη εργασία (καταχωρηση ολων των στοιχείων των δημοτών) και των εκλογικών καταλόγων και άλλο γενικά συντήρηση ΟΛΩΝ των λογισμικών του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας πηρε ο Μυλοποταμος
    Μας πηρε ο ποταμος
    Μας εκλεισε μονοτερμα
    Ο Χαρης ο Γραμμος ! ! !
    Υ.Γ ο Χαρης Γραμμος υπηρξε μεγαλος ποδοσφαιριστης του τριφυλιου !
    την δεκαετια του 60 αρχες του 70
    τοτε δεν υπηρχαν τηλεορασεις παρα μονο ραδιοφωνα και ακουγαμε σε απ' ευθειας .... ραδιοφωνικη συνδεση , καθε κυριακη απογευμα , ποδοσφαιρικους αγωνες !
    ερασιτεχνικο και οχι επαγγελματικο ποδοσφαιρο.
    παιζανε για την φανελα και τιποτα αλλο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί αναγνώστες 25 Αυγούστου που σχολιάσατε, αυτό που θίγουμε με την ανάρτηση μας είναι κάτι πολύ απλό. Η τεχνική υποστήριξη του υλικού και του λογισμικού κάθε Δήμου είναι ένα ενιαίο αντικείμενο, ένα ενιαίο έργο - υπηρεσία. Η σαλαμοποίηση του (κατάτμηση) και οι επιμέρους απ’ ευθείας αναθέσεις άλλες για το υλικό άλλες για το λογισμικό, άλλες για επιμέρους τίτλους λογισμικών που φαίνεται να κάνει ο Δήμος, αυτό είναι που θίγουμε.
    Στην απ’ ευθείας ανάθεση του Δήμου Μυλοποτάμου φαίνεται πια είναι η σωστή αντιμετώπιση. Μία ανάθεση τεχνικής υποστήριξης που τα περιλαμβάνει όλα (και το εθνικό δημοτολόγιο παρακαλώ). Δείτε το αν θέλετε και θα το διαπιστώσετε.
    Γενικεύοντας θα πούμε ότι τα έργα που άπτονται τον τομέα της Πληροφορικής σε όλο το δημόσιο τομέα είναι μία πολύ αμαρτωλή ιστορία. Τεράστιοι οικονομικοί πόροι έχουν σπαταληθεί όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα αντιστρόφως ανάλογο με το οικονομικό κόστος. Η πρεμούρα απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων έχει δημιουργήσει φαινόμενα κατασπατάλησης και αυτή είναι η ευνοϊκότερη έκφραση που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Οι δυνατότητες που προσφέρει το ελεύθερο λογισμικό καθώς και η δυνατότητες του ειδικευμένου προσωπικού που διαθέτει ο δημόσιος τομέας έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά.
    Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες…

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λογισμικο χωρις λογικο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα - ισως - γνωριζουμε και τιποτε αλλο
    Το ποταμια και ο αχελωος ποταμος ! εχουν καθοδικη πορεια
    και δεν γυριζουν πισω.
    Ολα τα αλλα αντιστρεφονται !
    καλημερα ! σε ολο το αγωνιζομενο και ηθικα αντιστεκομενο Ξηρομερο !
    Κανενας ! μονος του απεναντι σε αυταρχικα καθεστωτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συντροφια !
    Μηπως , λεμε και λεω μηπως , μηπως
    Φταιμε κι' εμεις και οχι παντα οι αλλοι , της Ευρωπης οι μεγαλοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.