Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας.


Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Γιάννη Χρ. Χρόνη πραγματοποιήθηκε στις 12/8/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία του χωριού η τρίτη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το άρθρο 85 του νόμου "Καλλικράτης". Οι προηγούμενες Γ.Σ. έγιναν τα έτη 2011 και 2012. Τις εργασίες της Γ.Σ. διεύθυνε η Ουρανία Πάνου ενώ χρέη γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών έκανε η Βασιλική Χρόνη-Γιαννακού. Την Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους: ο Εφημέριος του χωριού π. Φώτιος Χαντζής, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λαινάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γεωργούλας και Γιάννης Ανδρ. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προδρόμου τάκης Παπούλιας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Γεράσιμος Σάββας, ο Πρόεδρος της ΑΕΧ κ. Δημ. Παύλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων κ. Ταξιάρχης Σάββας κι ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας κ. Γεράσιμος Ανδρ. Ζορμπάς.
Την Γ.Σ. παρακολούθησαν 100 άτομα περίπου.
Στην αρχή έγιναν χαιρετισμοί απ' όλους τους φορείς και στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Κοινότητας έκανε απολογισμό του έργου της Κοινότητας από 1/9/2014 μέχρι 31/7/2015 κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του.
Απ' την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου στην εντυπωσιακή ομιλία του ήταν αναλυτικός για τα έργα που προωθεί στο χωριό (συνένωση πλατείας, επισκευή δρόμου Τσαπουρνιάς - Χρυσοβίτσας - Βαλόστρατο, Λαογραφικό Μουσείο) και απάντησε ακόμα και τις προτάσεις και ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι κάτοικοι.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για κάθε πρόβλημα χωριστά στις οποίες έλαβαν το λόγο πολλοί συγχωριανοί κι απαντούσε ο Πρόεδρος. Απ' την πλευρά του Συλλόγου εκτός από τον Πρόεδρο μίλησαν οι Αλέξανδρος Σάββας και Παναγιώτης Λαζαρόπουλος.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" κ. Ταξιάρχης Σάββας στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Ο Σύλλογός μας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας συνέταξε και έστειλε στους αρμόδιους φορείς τον τελευταίο χρόνο οχτώ (8) συνολικά υπομνήματα τα εξής: 1) για όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν στο χωριό μας 2) για την κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου 3) για την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ και ειδικότερα για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για προμήθεια υδροληψίας και κάρτας μνήμης, 4) για το πόσιμο νερό και ειδικότερα για να πάρουμε πόσιμο νερό με αγωγό από την γεώτρηση που υδρεύεται και η κοινότητα των Βλυζιανών 5) για την τοποθέτηση αναμεταδότη στις Φυτείες για ψηφιακό σήμα, 6) για την επισκευή του δρόμου Τσαπουρνιάς-Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο 7) για την αναγνώριση ως μνημείου του Κάστρου των Κορόντων, για να προγραμματιστούν ανασκαφές για να χαραχτεί ένα μονοπάτι πάνω στο κάστρο για την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών και να γίνει οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου και 8) για τις ζημιές από τα αδέσποτα γελάδια κι έκανε παραστάσεις μαζί με τους κατοίκους στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επίσης επισκεύασε 4 ιστορικά πηγάδια (Πέρα πηγάδι, Σορόκι, Κάτω Πηγάδι και Πανώριο). Επανειλημμένα έγραψε για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ που είναι, κατά τη γνώμη μας, και το σπουδαιότερο πρόβλημα του χωριού μετά 4 χρόνων κλεισιμο. Συμπαραστάθηκε και ενίσχυσε οικονομικά την ΑΕΧ, η οποία πέτυχε για 2η φορά την άνοδό της στην Β' Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ. Τέλος τα μέλη μας μέσα από εφημερίδα "Χρυσοβίτσανικα Νέα" ζήτησαν την προστασία του βελανιδοδάσους, τη μέριμνα για το Δημοτικό Σχολείο, για την προστασία των Κοινοχρήστων χώρων και ειδικότερα των αγροτικών δρόμων που αποκλείστηκαν και για το θέμα της καθαριότητας. Πέρα όμως από την παραπάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση των προβλημάτων του χωριού μας εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για τη λύση των προβλημάτων του είναι η ενότητα και η συνεργασία όλων των φορέων του χωριού, την οποία και υπηρετούμε ως Σύλλογος από την ίδρυσή μας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.