Καθορισμός δημοτικών τελών για το έτος 2016.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το Σάββατο 3.10.2015 καθορίστηκε το ύψος των δημοτικών τελών του Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2016. Έτσι έχουμε:
  • Καθορισμός τέλους φωτισμού και καθαριότητας εδώ.
  • Καθορισμός τέλους ύδρευσης εδώ.
  • Καθορισμός τέλους χρήσης λαϊκής αγοράς εδώ.
  • Καθορισμός τέλους χρήσης υπονόμων εδώ.
  • Καθορισμός τέλους νεκροταφείων εδώ.
  • Καθορισμός τέλους βοσκής εδώ.
Εμείς θα επισημάνουμε ότι εκτός του ύψους των δημοτικών τελών, αυτό που έχει μεγάλη σημασία στα δημοτικά τέλη είναι δύο απλά πράγματα:
1) Η ανταποδοτικότητα, δηλαδή ο δημότης να απολαμβάνει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει και αυτό δεν το λέμε τυχαία, μιας και τα παράπονα τόσο στην καθαριότητα, στον φωτισμό, όσο και στην ύδρευση είναι πάρα πολλά.
2) Η εισπραξιμότητα των δημοτικών τελών, η οποία πληροφορούμαστε ότι είναι αρκετά χαμηλή. Σίγουρα μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η οικονομική κρίση και η αδυναμία μεγάλης μερίδας δημοτών να ανταποκριθούν και να είναι συνεπείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δημοτών που έχουν πραγματική δυσκολία, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη κατά περίπτωση αντιμετώπιση εκ μέρους του Δήμου.
Όμως για κάποιους που εκμεταλλεύονται την περίσταση, ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα, πρέπει ο Δήμος να πράξει τα δέοντα. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημότες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, κάποιοι τους ονομάζουν κορόιδα, και δημότες που δεν πληρώνουν.
Ποιοι είναι αυτοί που εξ επαγγέλματος χρωστάνε και δεν είναι προϊόντος της οικονομικής χρήσης; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά. Πολιτική, εξυπηρετήσεις και ρουσφετάκια με τα δημοτικά τέλη, πρέπει να εκλείψουν δια παντός.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.