Εντός Νοεμβρίου το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο Τύπου.

Εντός Νοεμβρίου το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η πρώτη φάση της προμελέτης (καταγραφή πραγματικού δείγματος ενεργειακών καταναλώσεων) για την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας.
Η έλευση του φυσικού αερίου αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτημα πρώτης αναπτυξιακής προτεραιότητας, για το σκοπό αυτό παρουσιάστηκε η προμελέτη στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία καθορίζει τη στρατηγική για την Περιφέρεια στο συγκεκριμένο θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη, καθώς και τον καθηγητή Διονύση Μάργαρη για την προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι και σήμερα, ενώ υπερτόνισε τη σημασία που έχει η Εκτελεστική Επιτροπή να συνεργάζεται με φορείς της Περιφέρειας για να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «το φυσικό αέριο πρέπει να έρθει στην περιοχή μας. Εμείς πιστεύουμε σε αυτή την προσπάθεια και αποτελεί πεποίθησή μας ότι με έναν τεκμηριωμένο και καλά προετοιμασμένο φάκελο μπορούμε να πετύχουμε».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Δυτικής Ελλάδας καθώς και ο καθηγητής παρουσίασαν στα μέλη της Επιτροπής τα στοιχεία της προμελέτης, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει η αναγκαιότητα έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, αρχικά για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ειδικότερα στην σημερινή οικονομική συγκυρία.
Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές στενότερη συνεργασία, ολοκλήρωση της προετοιμασίας του φακέλου και άμεση επικοινωνία με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), προκειμένου να κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντός 15 ημερών.
Ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως «πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια την οποία πιστεύουμε και θα καταβληθεί κάθε δυνατή κίνηση προκειμένου το σχέδιο αυτό να υλοποιηθεί».
Στην ίδια κατεύθυνση και ο Θ. Γιανναδάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τη μεγάλη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προμελέτης αλλά και την προοπτική που μπορεί να δημιουργηθεί στον πρωτογενή τομέα της Δυτικής Ελλάδας δίνοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στα παραγόμενα προϊόντα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/Δυτ. Ελλάδας Θ. Γιανναδάκη και τον καθηγητή Δ. Μάργαρη και το Γενικό Γραμματέα του ΤΕΕ/Δυτ. Ελλάδας Β. Αϊβαλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Υφαντής, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Τρύφων Φωτόπουλος και ο επιστημονικός συνεργάτης της Π.Δ.Ε. Βαγγέλης Καραχάλιος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.