Στη Βουλή η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μύτικα με ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη.



Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας προχώρησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωσταντίνος Καραγκούνης σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. 
Συγκεκριμένα ο κύριος Καραγκούνης αναφέρει:
Στο κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι εφημερίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει γιατρός μόνο τα πρωϊνά, για να συνταγογραφεί ή για να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό. 
Ούτε βεβαίως υπάρχει ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Πρόσφατα κατέληξε ασθενής αβοήθητος λόγω των υπαρχουσών ελλείψεων.
Το Κέντρο Υγείας Μύτικα καλύπτει 5 χωριά και ένα νησί. Επίσης να σημειωθεί ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αιτωλοακαρνανία. 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

13 σχόλια:

  1. Λίγο αργά για δάκρυα Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν τοσα χρονια και τοσο καιρο
    Διπλα και μαζι με τον Πρωθυπουργο !
    Αλλα μολις τωρα ειδε και διαπιστωσε
    Το προβλημα τουτο , εδω κι' αυτο
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Τι θα κανει ενας ξενος τουριστας ! αν βρει κλειστο το κεντρο υγειας ;
    - Θα παρει το δρομο της επιστροφης και θα παει στο κεντρο υγειας της Ιταλιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε μας ρε........ Κωστάκη. Θυμήθηκες ότι υπάρχει και ο μυτικας στο νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.Καραγκουνη λετε ψεματα.στο κεντρο υγειας μυτικα το 2007 εγινε δωρεα ενα ασθενοφορο απο τον κ.Ν.Δ.Χιωνη και το 2012 εγινε δωρεα ενα υπηρεσιακο αυτοκινητο απο τον κ.Κ.Δ.Αυδη.τα αυτοκινητα εδω και αρκετο καιρο εχουν μεταφερθει στο κεντρο υγειας αστακου οπως επισης και ο οδηγος ο οποιος κατεχει οργανικη θεση στο κεντρο υγειας μυτικα υπηρετει στο κεντρο υγειας αστακου.ολα αυτα εγιναν απο την προηγουμενη κυβερνηση (νεα δημοκρατια) στην οποια ανηκετε....φερτε τα πισω ανηκουν στο κεντρο υγειας μυτικα καθως και ο οδηγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκος Αθ. Παπαναστάσης18 Οκτωβρίου 2015 στις 7:55 π.μ.

    Είναι εύκολη, ανώδυνη, απόλυτα υποκριτική και πολιτικά πιασάρικη, με στόχο τους «ιθαγενείς» της Αλυζίας η κατάθεση επερώτησης στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Μύτικα, απ’ το εν λόγω βουλευτή. Είναι γνωστό ότι η τριτοκοσμική κατάντια της υγειονομικής περίθαλψης των «ιθαγενών» της Αλυζίας, αποτελεί ένα κοινό πανελλήνιο φαινόμενο, αποτέλεσμα των τεράστιων οικονομικών περικοπών στην υγεία, αποτέλεσμα της πολιτικής των διαδοχικών μνημονίων.
    Τα μνημόνια αυτά:
    Ο Καραγκούνης και το κόμμα του τα ψήφισε (άρα γιατί διαμαρτύρεται και καταθέτει επερωτήσεις;)
    Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και το πειθήνιο επιτελείο τους στήριξαν και στηρίζουν τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κομμάτων που στηρίζουν τη πολιτική των μνημονίων (απολύτως υπεύθυνη για τη κατάντια του Κ.Υ. Μύτικα). Με τι «μούτρα» λοιπόν, υποκριτικά, εμφανίζονται και δήθεν συμπαρίστανται στα δεινά των «ιθαγενών» που «διοικούν»;
    Νομίζω ότι για τους ταλαίπωρους «ιθαγενείς», είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι ο Καραγκούνης, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και οι πρόεδροι που στηρίζουν τη πολιτική που βιάζει τη ζωή τους, θα συνεχίσουν να τους περιγελούν. Όσο οι ίδιοι τους στηρίζουν, απλά στηρίζουν τη σταδιακή καταστροφή τους και θα παραμένουν αναξιοπρεπείς «ιθαγενείς».
    Νίκος Αθ. Παπαναστάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑδη ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ??? ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ

      Διαγραφή
  7. Και του χρόνου ! να είναι καλά ο ανθρωπος !
    Να ξανάρθει για διακοπές και τουρισμό !
    Στην τουριστική περιοχή της αρχαίας Αλυζίας !
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περα απο τις σεβαστες αποψεις των συνομιλητων μας ! στο μεγαλο αυτο κοινωνικο ζητημα που αφορα την υγεια ολων μας !
    καλο θα ειναι και μεχρις οτου δοθει οριστικη λυση απο την πολιτεια στο θεμα της στελεχωσης των δυο κεντρων υγειας του δημου μας- με ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο - να προσεγγιστει το ολο θεμα στην υπαρχουσα πραγματικοτητα.
    Θεωρω και ολοι το γνωριζουμε αυτο , οτι πολλοι συμπολιτες μας ! επισκεπτονται καθημερινα τα δυο κεντρα υγειας , μονο και μονο για μια ηλεκτρονικη συνταγογραφιση φαρμακων.
    Αρα λοιπον υπαρχουν δυο κατηγοριες συμποπλιτων μας που επισκεπτονται τα δυο κεντρα υγειας :
    - Επισκεπτες μονο και μονο για ηλεκτρονικη συνταγογραφιση φαρμακων. και'
    - Επισκεπτες για ιατρικη διαγνωση
    και βεβαιως επισκεπτες επειγοντων περιστατικων.
    Εαν γνωριζαμε καθημερινα , το ποσοστο επι τοις εκατο των επισκεπτων, μονο και μονο για ηλεκτρονικη συνταγογραφιση φαρμακων και βεβαιως και με αλλες πολιτικες αποφασεις - ισως - να αποφορτιζοταν το ολο συστημα , προς οφελος του κοινωνικου συνολου !
    Αλλα αυτο προυποθετει σκεπτικο διαλογου , που δυστυχως λειπει απο πολιτικους και επιστημονες του δημου μας και με εξαιρεσεις βεβαια οπως στον καθε κανονα.
    Κυριαρχει η αλαζονεια ο Εγωισμος και ο αυταρχισμος.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η εξαγωγή στατιστικών στοιχείων απ' το κέντρο υγείας του Μύτικα ή και του Αστακού, θα επηρέαζε τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση;
      Το θέμα δεν είναι η διαχείριση αυτού του συστήματος παροχής υγείας, γιατί μέσα του εμπεριέχει:
      • Πρώτον τη στρατηγική πολιτική της πριμοδότησης της ιδιωτικής υγείας, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και της τσέπης του λαού μας.
      • Δεύτερον η λειτουργία των μονάδων παροχής υγειονομικής περίθαλψης (κάθε βαθμίδας), στηρίζεται στη λογική της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης (όχι απλά ανταποδοτική, αλλά και με κερδοφορία), που σημαίνει ότι οι περιοχές με λίγο πληθυσμό όπως του δήμου μας, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ.
      Η λύση είναι η απόλυτη δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του πληθυσμού της χώρας, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.

      Διαγραφή
  9. Συνδημοτη ! 7 , 34
    Οταν θελουμε κανουμε μια εξεταση αιματος
    δειγμα αιματος παιρνει ο Γιατρος !
    καλημερα και καλη μας εβδομαδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δημος προσφατα προσελαβε 50 εργαζομενους με πενταμηνη συμβαση
    Εαν το επετρεπε η νομοθεσια , θα μπορουσε να αποσπασει
    στα δυο κεντρα υγειας 6 διπλωματουχους και με εμπειρια οδηγους
    στα ασθενοφορα των κεντρων ? ΝΑΙ η' ΟΧΙ
    Εαν δεν μπορουμε ως κρατος να κανουμε , ουτε αυτο το ελαχιστο
    δεν εχει κανενα νοημα να συζηταμε εδω , παρα μονο , ετσι περναει
    η ωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν το επετρεπε η νομοθεσια !
    Θα μπορουσε μεσα στους 50 εργαζομενους του δημου
    να ηταν και 10 νοσηλευτες ? ΝΑΙ η' ΟΧΙ
    και να γινει κατι αντιστοιχο με τους Οδηγους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.