"ΟΧΙ" στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας στη Χρυσοβίτσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου.


Φωτορεπορτάζ: κα Τζένη Παπαδημητρίου.

Το Σάββατο 23.1.2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με πρώτο θέμα: ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ 1MW στη θέση "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" τού Τοπικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας.
Κατά την διάρκεια του συμβουλίου μίλησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και εξήγησαν αναλυτικά την αρνητική τους ψήφο στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας στην Χρυσοβίτσα. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Χρυσοβίτσας Γιάννης Χρόνης ο οποίος τόνισε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα κοντά σε κατοικημένες περιοχές Χρυσοβίτσα και τα γύρω χωριά Πρόδρομο και Αγράμπελα και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να σταματήσει κάθε συζήτηση και να μην επιτραπεί η αδειοδότηση της μονάδας αυτής δίπλα από τα σπίτια τους.
Συνέχισε λέγοντας ότι η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας είναι καθολική και όπως επισημαίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις απειλούν την βιοποικιλότητα, την οικονομία, την γεωργία, την κτηνοτροφία και κυρίως την υγεία των κατοίκων της Χρυσοβίτσας και της γύρω περιοχής. 
Επίσης αναφέρθηκε στην Περιβαλλοντική Μελέτη και τα κενά που έχει, στις γνωμοδοτήσεις πού πήρε από την ΛΣΤ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΝ 22η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στις οποίες η εταιρεία ανέφερε ψευδώς ότι στην συγκεκριμένη περιοχή θα ανεγερθούν μία ή δύο αγροικίες και όχι μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα κατηγορηματική αρνητική απόφαση, γιατί δεν θέλουμε ρυπογόνα επιχείρηση δίπλα στα χωράφια και στα σπίτια μας και δεν θα επιτρέψουμε, να καταστραφεί και η υγεία και το περιβάλλον». 
Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος Εφετών και συγχωριανός μας κ. Αλέκος Σάββας και εκ μέρους τού Συλλόγου "ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ" και εξήγησε την αρνητική ψήφο στην εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα στο χωριό μας.
Αμέσως μετά το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε αρνητικά για την ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ 1MW στη θέση "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" τού Τοπικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας.










1 σχόλιο:

  1. Ευχη ολων μας ειναι :
    Η σχετικη γνωμοδοτηση να ειναι και η οριστικη αποφαση της πολιτειας !
    Εαν ομως απαιτηθει απο την εξελιξη των πραγματων , θα πρεπει κατα την γνωμη μου , να διερευνηθει η δυνατοτητα διεξαγωγης τοπικου δημοψηφισματος !
    και το αποτελεσμα του ενδεχομενου δημοψηφισματος , ν' αποτελεσει στοιχειο ισχυρο και ενισχυτικο στην ολη επιχειρηματολογια μας !
    ωστε να αποφυγουμε - αφου ετσι αποφασισαμε ως τοπικη κοινωνια - αυτο το οποι'ο δεν θελουμε , δεν επιθυμουμε !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.