Λήγει 20.3.2016 (μεθαύριο) η σύμβαση αποκομιδής των σκουπιδιών στην Δ.Ε. Αστακού.


Όπως είναι γνωστό η αποκομιδή των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού γίνεται από ιδιωτική εταιρία. Στις 20.3.2016 (μεθαύριο) λήγει η σύμβαση αποκομιδής των σκουπιδιών, την οποία είχε αναλάβει η ιδιωτική εταιρία Enact Α.Ε.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, παρότι γνώριζε πολύ καλά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης αποκομιδής των σκουπιδιών, «φρόντισε» και «κατάφερε» σε άλλο ένα θέμα να είναι εκπρόθεσμος. Αυτή την στιγμή ασθμαίνοντας τρέχει τις διαδικασίες, ώστε μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας να οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Δ.Ε. Αστακού.
Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα οριστεί ο νέος ανάδοχος δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα πάρει κάποιο εύλογο χρόνο.
Τα σκουπίδια στον χρόνο που μεσολαβεί πως θα γίνεται η αποκομιδή τους; Με ποιο τρόπο και με ποια μέσα; Υπάρχει φανταζόμαστε εναλλακτικό σχέδιο στο Δήμο, αρκεί βέβαια να μην μας έρθει πάλι κανένα τσουχτερό πρόστιμο από το ΙΚΑ.
Επίσης για αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν και τα οικονομικά στοιχεία, η φετινή μελέτη (τεχνική έκθεση) αποκομιδής των σκουπιδιών στην Δ.Ε. Αστακού είναι ύψους 319.800 €, (δείτε εδώ) περιμένοντας να δούμε το ύψος της σύμβασης που θα υπογραφεί, η περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 157.200 € (δείτε εδώ) και η προ περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 149.600 € (δείτε εδώ).
Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι ότι σε άλλο ένα μεγάλο θέμα, όπως αυτό της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, ο Δήμος Ξηρομέρου φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα. Πληρώνουμε τεράστια ποσά για την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών μας και δεν προχωράμε, έστω και σιγά σιγά σε μία λογική ανακύκλωσης και συνολικής διαχείρισης των σκουπιδιών μας με ίδια μέσα. Άλλοι Δήμοι βγάζουν χρήματα από την ένταξη τους σε προγράμματα ανακύκλωσης και εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά.
Στην Αλυζία και στις Φυτείες η αποκομιδή γίνεται με ίδια μέσα.
Αυτή η άποψη δεν είναι μόνο δική μας. Την ίδια άποψη της αποκομιδής των σκουπιδιών με ίδια μέσα διατύπωνε και ο κ. Δήμαρχος, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και υπάρχει καταγεγραμμένη σε επίσημο έγγραφο, όταν για μία ακόμη φορά αποφασιζόταν η ανάθεση αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού σε ιδιώτη. Το έχει μάλιστα μέσα στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του και την ανακύκλωση και την αποκομιδή με ίδια μέσα (δείτε εδώ).
Πραγματικά είναι τραγική ειρωνεία να ακούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής (Αντιδημάρχους, Προέδρους Τ.Κ., Προέδρους Νομικών Προσώπων) να σου μιλάνε για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την κακή οικονομική συγκυρία, να την επικαλούνται με κάθε ευκαιρία και εξ αιτίας αυτής να δικαιολογούν και αποφάσεις τους, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείς μέσα από τα επίσημα έγγραφα να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά, που έχοντας επαφή με την πραγματικότητα, την πιάτσα και την αγορά δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις.
Πραγματικά βλέποντας την γαλαντομία του Δήμου μας σε κάποια από τα έξοδα του, αναρωτιέσαι μήπως έχουμε στην ιδιοκτησία μας καμία πετρελαιοπηγή και δεν το ξέρουμε; Δεν πάει ο νους σου ότι μιλάμε για ένα Δήμο φτωχό και χρεωμένο.
Ακόμα και στα πιο μικρά στα πιο ασήμαντα, να βλέπεις λόγου χάρη εκτυπωτή αξίας 95 € στο εμπόριο, να τον προμηθεύεται Νομικό Πρόσωπο του Δήμου 230 € και αντί να ντρέπονται και να σου απαντάνε γι αυτό, να σου κουνάνε και το δάχτυλο και να σου λένε εμείς παράγουμε έργο και είμαστε τα δέντρα με τους καρπούς που πετροβολάτε!!! Πάντως αυτό μόνο έργο για όφελος του Δήμου δεν είναι.
Γιατί ρε μεγάλε από 95 € το πήραμε για τον Δήμο 230 €; Γιατί; Για δική σου χρήση θα δεχόσουν να το πληρώσεις 2,5 φορές πάνω; Απάντηση καμία. Το πολύ πολύ μπορεί να πάρετε για απάντηση κανένα ευφυολόγημα ή κανένα τσιτάτο σαχλό στιχάκι σκαρωμένο επιτόπου, πασπαλισμένο με μπόλικη ειρωνεία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.