Ένα κιόσκι για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν την συγκοινωνία για Κάλαμο και Καστό, τοποθέτησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου στο λιμάνι του Μύτικα. Δύο παρατηρήσεις μόνο...


Ένα καινούριο μικρό έργο - παρέμβαση έγινε στο λιμάνι του Μύτικα εδώ και περίπου ένα μήνα. Πρόκειται για ένα κιόσκι για την εξυπηρέτηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την συγκοινωνία για τα αδελφά μας νησιά Κάλαμο και Καστό Λευκάδας.
Το έργο έγινε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου και είναι αναμφίβολα θετικό και μπράβο, αν και υπάρχει η άποψη ότι δεν πρέπει να λες μπράβο όταν κάποιος εκτελεί τα καθήκοντα του, από ευγένεια το λέμε. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι το είχαμε προτείνει σε ένα περιληπτικό κατάλογο από πιθανά χρήσιμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στο λιμάνι του Μύτικα, στην έντονη κριτική μας (δείτε εδώ) που ασκήσαμε στο πρώτο προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο απορρίφθηκε.
Με χαρά είδαμε ότι η πρόταση μας μπήκε στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα (με προϋπολογισμένο ποσό 2.340 €, όπως επίσης μπήκαν και πολλές από τις προτάσεις μας), για το οποίο και γι αυτό ασκήσαμε σκληρή κριτική, έχοντας πολλές ενστάσεις για τους λόγους που μπορείτε να δείτε εδώ.
Θέλουμε εδώ να πούμε δύο πράγματα:
Πρώτον. Το μικρό αυτό έργο είναι θετικό που έγινε για να προστατεύονται οι επιβάτες κυρίως την περίοδο του χειμώνα από την βροχή, το κρύο και τον αέρα λίγο πριν επιβιβαστούν. Άλλα και για το Καλοκαίρι, να προσφέρει ένα σκιερό σημείο ανάπαυσης, ειδικά για ηλικιωμένους επιβάτες. Όμως ρε παιδιά το έργο είναι ανύπαρκτο επισήμως. Ποιος το κατασκεύασε; Με ποια απόφαση; Πόσο κόστισε τελικά ώστε να μπορούμε να διατυπώσουμε την κρίση μας σχετικά με το τίμημα και αυτό που κατασκευάστηκε; Μάθαμε ανεπίσημα ότι ήρθε μία ημέρα κάποιος, πιθανόν από τον Αστακό και το έστησε, αλλά κανείς δεν τον γνώριζε. Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, καμία σχετική απόφαση. Η υπόσχεση ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προσφορών τουλάχιστον από τρεις κατασκευαστές στα μικρά έργα του Λιμενικού Ταμείου τηρήθηκε; 
Δεύτερον. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου για το 2016, σε σύνολο Τεχνικού Προγράμματος 223.110 € (29 εγγραφές), ΜΟΝΟ 23.135 € (7 εγγραφές) είναι για το λιμάνι και την περιοχή του Μύτικα(;;;) και τα υπόλοιπα για το λιμάνι και την περιοχή του Αστακού. Το ίδιο ακριβώς έγινε και πέρυσι το 2015, με τον Μύτικα να είναι πάλι αδικημένος κατάφωρα σε σχέση με τον Αστακό στην διανομή του ποσού.
Εκεί είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, τώρα ξεκινά το Λιμενικό Ταμείο, είναι θετικό και χρήσιμο που έγινε, άντε δεν κάνει γκρίνια από την αρχή, ο Αστακός είναι έδρα του Δήμου και μπορεί να επείγουν κάποια πράγματα να γίνουν εν όψη Καλοκαιριού και κατά το λαϊκό κάναμε τα στραβά μάτια. Όμως το 2016 πάλι στο ίδιο έργο θεατές.
Γι αυτή την εξόφθαλμη αδικία κατά του Μύτικα, ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, για ένα φορέα του Δήμου μας που υφίσταται, το Λιμενικό Ταμείο με Πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη, με του οποίου τον συνδυασμό εκλεγήκαμε τιμώντας μας οι Μυτικιώτες με την ψήφο τους, κανένα επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας γι αυτή την απροκάλυπτη αδικία κατά του Μύτικα κάναμε; Αλληλογραφούμε μόνο για άλογα πράσινα, μπλε και πουά, με συλλόγους που διαλύθηκαν πριν ένα χρόνο και το θυμηθήκαμε ξαφνικά τώρα, για καρναβάλια και άρματα και βγάζουμε ανακοινώσεις σαν χαρτοπόλεμο για αυτά τα μικρά και ασήμαντα και εκεί που είναι τα σημαντικά, όπου χάνονται δεκάδες χιλιάρικα ευρώ για την πρόοδο του χωριού μας και μας αδικούν απροκάλυπτα, σφυρίζουμε αδιάφορα και ποιούμαι την νήσσαν; Εκεί καμία επιστολή στείλαμε; Μήπως το λιμάνι δεν ανήκει στον Μύτικα; Είναι η σημαντικότερη αναπτυξιακή υποδομή που διαθέτουμε.
Επίσης από τους επτά δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Αλυζίας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, δεν βρέθηκε κανένας να νιώσει την ανάγκη να συντάξει μία επιστολή διαμαρτυρίας για την άνιση αυτή κατανομή των χρημάτων; Δεν δικαιούται ο Μύτικας τουλάχιστον 70.000 € από τα 223.000 € που διαθέτει το Λιμενικό Ταμείο; Ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης από την Αλυζία, αφού στείλουν πρώτα επίσημο έγγραφο να διορθωθεί η αδικία, να μην το ψηφίσουν. Αλλά τι λέω τώρα.... υπάρχουν οι προεκλογικές συμφωνίες κατάρτισης των συνδυασμών, υπάρχουν ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.....
Για τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας ξέρω την απάντηση. Μου την είπε κατ' ιδίαν στο καφενείο του Τζεφρώνη το Σάββατο στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Ζαμπάρα, όταν του διαμαρτυρήθηκα για το λιμάνι του Μύτικα. «Δεν ξέρω εγώ για λιμάνια και Λιμενικά Ταμεία κύριε Σούλα, δεν είμαι εγώ αρμόδιος, να πάτε να τα βρείτε και να τα πείτε σε άλλους, είναι άλλος φορέας υπεύθυνος για το λιμάνι».
Όπως και να το πεις είναι και αυτό μία άποψη. Βέβαια αναρμόδιος δήλωσε μεν, αλλά το Τεχνικό Πρόγραμμα με αυτή την κατανομή χρημάτων, στο Δημοτικό Συμβούλιο τη ψήφισε δεν. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μην κοροϊδευόμαστε....





6 σχόλια:

  1. Τα απλα πραγματα ειναι ισως και τα πιο χρησιμα !
    Μπραβο !
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστα δεν ειναι αρμοδιος απλα το ψηφιζει μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή ήρθαν κάποιες πληροφορίες εις γνώση μας τις οποίες δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε. Ρωτάμε επώνυμα το μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου κ. Γαλάνη αν μπορεί να μας διαφωτίσει για το συγκεκριμένο έργο - παρέμβαση στο λιμάνι του Μύτικα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα μη μας απαντήσει ο δήμαρχος. Εδώ για τα αυτονόητα και τηρεί σιγή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αντιδήμαρχος Καλάμου θα πρέπει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας να δράσουν ειδικά σχετικά με τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο. Έτυχε να δω πριν 2 εβδομάδες τα παιδιά να περιμένουν με τη μεγάλη θαλασσοταραχή και να γυρνάνε στούς δρόμους του Μύτικα ...... στα χαμένα που λέμε. Μια ιδέα θα ήταν να συναφθεί σύμβαση με έναν χώρο για να προσφέρεται έστω ένα φαγητό στα παιδιά, ένα ρόφημα και τέλος πάντων να μπορούν να διαβάζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μύτικα. Και μην ξεχνάμε ότι μερικά από τα παιδιά αυτά είναι πολύ μικρά για να γυρνάνε με κακοκαιρία και μόνα τους μέσα στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο ! στον 7,38
    Μπας και ξεφυγουμε απ' την καρβανολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.