Σχετικά με την καταλληλότητα για κολύμβηση των ακτών του Δήμου μας.


Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει, με τις ακτές που όρισε ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής, η Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Παρακολούθησης και Προστασίας Υδάτινων Πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (δείτε εδώ), οι οποίες είναι πολύ πιο λίγες σε σχέση με αυτές που είχε ανακοινώσει πέρυσι η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (δείτε εδώ), το ψάξαμε λίγο και έχουμε να σας ενημερώσουμε.
Βρήκαμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει σε διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου με τίτλο «Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016».
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η Περιφέρεια θα κάνει και αυτή τις δικές της μετρήσεις μετά τις 6.5.2016 που λήγει η προθεσμία για κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό. Μάλιστα οι μετρήσεις θα αφορούν 79 ακτές της Δυτικής Ελλάδας.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Αποκεντρωμένη ανακοίνωσε τόσο λίγες παραλίες κατάλληλες, διότι μόνο από αυτές πήρε δείγματα και πραγματοποίησε μετρήσεις. Η Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει τις δικές της μετρήσεις σε όλες τις παραλίες μας και είμαστε σίγουροι ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, όλες οι ακτές του Δήμου Ξηρομέρου θα χαρακτηριστούν κατάλληλες για κολύμβηση. Άλλωστε η περιοχή μας φημίζεται για τις πολλές, πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες με τα διαυγή νερά τους.
Πάντως καλά θα ήταν ο Δήμος Ξηρομέρου, αλλά και ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας να ενημερώσουν επίσημα για το θέμα, γιατί το Καλοκαίρι πλησιάζει και δεν μπορεί να αφήνεται να αιωρούνται χαζές φήμες περί μη καταλληλότητας γιατί απλά δεν ισχύουν.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο του πρόχειρου διαγωνισμού της Περιφέρειας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.