Δυναμική η διαμαρτυρία στη Χρυσοβίτσα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας.



Σε διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής, για να αποτρέψουν τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας.
Οι ομιλητές που έλαβαν το λόγο ήταν οι: Πάτερ Φώτιος Χαντζής εφημέριος Χρυσοβίτσας, Γιάννης Ζορμπάς Δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Μάντζαρης επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών, Χρήστος Κολοβός Δημοτικός σύμβουλος, Δήμος Τάγκας Πρόεδρος Τ.Κ. Αγραμπέλου, Νίκος Τριάντης Πρόεδρος Τ.Κ. Μαχαιράς, Κώστας Μπαρμπαρούσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μάκης Ζορμπάς Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου, Ταξιάρχης Σάββας Πρόεδρος Συλλόγου «Τα Κόροντα», Δημήτρης Μπολίκας Πρόεδρος Συλλόγου Αγραμπελιωτών, Χρήστος Σαλτογιάννης εκπρόσωπος Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Χρόνης, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην περιοχή.
Όλοι οι ομιλητές τάχθηκαν κατά της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από καύση βιομάζας στην περιοχή στην θέση "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" και δηλώσανε αποφασισμένοι να δώσουν το παρόν, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης και να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας βιομάζας.































2 σχόλια:

  1. Η δημοτικη αρχη του δημου μας !
    εαν πραγματικα εννοει και θελει ν'ακυρωθει η σχετικη αποφαση , δεν θα πρεπει να σταθει μονο , σε μια απλη γνωμοδοτηση-ανακοινωση που διατυπωθηκε προσφατα απο τον δημαρχο και ολα τα μελη του δημοτικου συμβουλιου ,
    αλλα εχει χρεος και καθηκον , εναντι της τοπικης κοινωνιας μας , να αναζητησει και απο κοινου και με αλλους πολιτικους και κοινωνικους θεσμοθετημενους φορεις , νεους τροπους και δημοκρατικες δυνατοτητες που μπορει ενδεχομενως να υπαρχουν και να προσφερονται απο την δημοκρατια μας , ωστε να ενισχυθει περαιτερω το δικαιο αιτημα της τοπικης κοινωνιας μας για ακυρωση της αποφασης.
    Μια τετοια προδπαθεια ενισχυσης του δικαιου της κοινωνιας μας , μπορει να ειναι η διερευνηση της δυνατοτητας , διεξαγωγης τοπικου δημοψηφισματος και το αποτελεσμα του ενδεχομενου τοπικου δημοψηφισματος , ν' σποτελεσει στοιχειο ισχυρο και ενισχυτικο στην ολη επιχειρηματολογια της τοπικης κοινωνιας μας.
    Εαν η δημοτικη αρχη πσραμεινει αδρανης , μπροστα σ'ενα τοσο μεγαλο θεμα , αναλαμβανει και την πολιτικη ευθυνη που θα της αναλογει , οτι δηλαδη δεν εξαντλησε οπως θα επρεπε , ολες τις δημοκρατικες δυνατοτητες ενισχυσης μιας συλλογικης προσπαθειας και του δικαιου αγωνα της τοπικης κοινωνιας μας.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως απλος δημοτης του δημου μας !
    και με πληρη επιγνωση και ευθυνη των πραξεων και των λεγομενων ,
    προτεινω στον δημαρχο και το δημοτικο συμβουλιο του δημου μας
    και μετα απο συζητηση !
    να υποβληθει προς την πολιτεια και τους ανωτερους σεβαστους θεσμους της :
    Επισημο γραπτο αιτημα του Δημου Ξηρομερου , για διεξαγωγη τοπικου δημοψηφισματος !
    και ετσι να γνωριζει και η πολιτεια για το εν λογω ζητημα , την αποψη , της τοπικης κοινης γνωμης του δημου μας και το αποτελεσμα του δημοψηφισματος να συνυπολογιστει στην τελικη αποφαση της πολιτειας για το μεγαλο αυτο θεμα.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.