Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ξηρομέρου: Μονάδες προσχολικής αγωγής ή μονάδες κοπής τιμολογίων προμηθειών και έργων, έκδοσης ενταλμάτων πληρωμής και ανακύκλωσης ανεργίας;


Για άλλη μία χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου θα γίνουμε μάρτυρες της ίδιας διαδικασίας αλλαγής όλου του προσωπικού στην διάρκεια της χρονιάς. Το Νομικό Πρόσωπο με σχετική του απόφαση (δείτε εδώ), αποφάσισε να ξεκινήσει και να προχωρήσει τις διαδικασίες προκήρυξης των παρακάτω 13 θέσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου. Θυμίζουμε ότι η αρχική εισήγηση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου ήταν να ανανεωθούν οι 8 από τις 11 συμβάσεις κάτι που δεν το δέχτηκαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και έτσι ομόφωνα αποφασίστηκε να προκηρυχτούν εκ νέου όλες οι θέσεις.
Οι θέσεις που πρόκειται να προκηρυχτούν είναι:
Α. Μία (1) θέση ΠΕ Νηπιαγωγών για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
Β. Μία (1) θέση Π.Ε. Πληροφορικής για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
Γ. Μία (1) θέση Π.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού (με εμπειρία στο διπλογραφικό ΟΤΑ) για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
Δ. Πέντε (5) θέσεις Τ.Ε. Βρεφονηπιοκόμων για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
Ε. Τρείς (3) θέσεις Δ.Ε. Μαγείρων για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
ΣΤ. Δύο (2) θέσεις Υ.Ε. Καθαριστών/τριών για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης που αφορά νέα πρόσληψη.
Δικές μας παρατηρήσεις και σταθερή, προσωπική και υποκειμενική μας θέση, η οποία δεν μεταβάλλεται ανάλογα με τις περιστάσεις, είναι ότι:
  • Σε μονάδες προσχολικής αγωγής δεν αλλάζεις κάθε τόσο το προσωπικό σαν να πρόκειται για Πανεπιστήμιο που διδάσκουν επισκέπτες καθηγητές.
  • Οι παιδικοί σταθμοί δεν πρέπει να λειτουργούν με δίμηνα και με εξάμηνα δηλαδή με περαστικούς.
  • Οι τρεις παιδικοί σταθμοί πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως ένα Κοινωνικό Λειτουργό, ο οποίος θα παρακολουθεί όλα τα παιδιά και των τριών παιδικών σταθμών δίνοντας εκείνη την ειδική επιστημονική στήριξη, που είναι τόσο μα τόσο σημαντική και απαραίτητη όταν μιλάμε για μικρά παιδιά.
Βέβαια με την επιλογή που έγινε πέρυσι, δηλαδή να προκηρυχτούν όλες οι θέσεις εκ νέου, δικαιολογούμε και έχει βάση και το επιχείρημα αυτών που λένε, αφού πέρυσι τις προκηρύξαμε όλες, να τις προκηρύξουμε και φέτος. Αλλά αυτό το επιχείρημα κατά την γνώμη μας, πατά πάνω σε μία λάθος επιλογή και αποφασίζουμε ουσιαστικά να επιλέγουμε να συνεχίζουμε το λάθος.
Έτσι επιλέγουμε ξανά να τα φέρουμε όλα πάνω κάτω και αν πέρυσι στο μεταβατικό στάδιο φανήκαμε τυχεροί, μιας και κάποιοι από τους ντόπιους εργαζομένους που απολύθηκαν, έβαλαν πλάτη δουλεύοντας με δίμηνες συμβάσεις για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι Παιδικοί Σταθμοί, αυτή τη φορά εγγυάται κανείς ότι θα γίνει το ίδιο; Οι ντόπιοι θα κάνουν τα χαρτιά τους για να διεκδικήσουν τις θέσεις και δεν θα διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους για να βάλουν πλάτη με δίμηνα. Οι τωρινοί εργαζόμενοι, που επί το πλείστον δεν είναι ντόπιοι, δεν τους συμφέρει να βάλουν πλάτη με δίμηνες συμβάσεις.
Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, στον οποίο πολλές φορές έχουμε ασκήσει κριτική στο παρελθόν, είναι σίγουρα έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος αφού είδε πέρυσι με πόσο δυσκολία και με τι προσπάθειες βγήκε εις πέρας αυτό το μεταβατικό στάδιο αλλαγής των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, επ' ουδενί δεν θα ήθελε να δει και φέτος την ίδια κατάσταση. Έτσι δικαιολογείται, κατά την προσωπική μας πάντα εκτίμηση και η αρχική εισήγηση του για ανανέωση των οκτώ συμβάσεων (για τους τρεις που δεν εισηγήθηκε ανανέωση υποθέτουμε ότι θα υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση και εκθέσεις αξιολόγησης). 
Εμείς τελειώνοντας ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, αλλά θα κλείσουμε λέγοντας ότι το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου πρέπει να μην ξεχνά ότι διοικεί ευαίσθητες μονάδες προσχολικής αγωγής και όχι μονάδες κοπής τιμολογίων προμηθειών και έργων, έκδοσης ενταλμάτων πληρωμής και ανακύκλωσης της ανεργίας. Εξού άλλωστε και η μία θέση Π.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού και η μία θέση Π.Ε. Πληροφορικής, που είναι καθαρά για γραφειοκρατική δουλειά και θεωρούν σημαντικές και όχι τη θέση Κοινωνικού Λειτουργού που για εμάς θεωρείται απαραίτητη.
Συγνώμη, αλλά εμείς έχουμε διαμορφώσει την άποψη ότι με αυτή την νοοτροπία αντιμετωπίζονται οι Παιδικοί Σταθμοί, συν φυσικά και την νοοτροπία ανακύκλωσης της ανεργίας, μέχρι να μας καθίσει μήπως μπουν κάποιοι δικοί μας, οπότε εκεί θα είμαστε μία χαρά και πιθανόν τότε να αποφασίσουμε να ανανεώνουμε και συμβάσεις.

5 σχόλια:

  1. ολο το ζουμι το επιασες στην τελευταια παραγραφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου η Συμπολιτεία διατύπωσε την πάγια άποψή της που συνίσταται στην αντίθεσή μας στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις θέσεις των εργαζομένων των παιδικών σταθμών και απαντώντας στον Πρόεδρο του Ν.Π.,του οποίου η εισήγηση προέβλεπε την απομάκρυνση τεσσάρων εργαζομένων,του επισημάναμε οτι η αξιολόγηση για την απομάκρυνση η όχι κάποιων εργαζομένων ειναι αρμοδιότητα της διευθύντριας η οποία υποχρεούται προς το τέλος της περιόδου να υποβάλλει αναφορά όπου θα αξιολογούνται οι υφιστάμενοί της.Το φαινόμενο ο πρόεδρος να αποφασίζει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει ειναι απαράδεκτο.
    Λογω κωλύματος ο εκπρόσωπος της Συμπολιτείας έφυγε νωρις χωρίς να ψηφίσει,έχοντας όμως διατυπώσει τη θέση μας,συνεπώς ομοφωνία δεν υπήρξε.Σε επικοινωνία δε που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΝΠ,του τονίσαμε τον κίνδυνο οι παιδικοί σταθμοί να μην ανοίξουν στην ώρα τους καθώς θα είναι δύσκολο να βρει διμηνίτες που να θέλουν να εργαστούν και ότι αν βρει θα έχουμε πάλι τα περσινά φαινόμενα που προκάλεσαν τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των γονέων.
    Τέλος είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΝΠ δεν ελέγχει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου,με αποτέλεσμα κάποιες εισηγήσεις του να μην γίνονται δεκτές όπως επίσης έγινε σαφές ότι ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου κατάφεραν με την απόφασή τους να επαναπροκήρυξουν πέρσι τις θέσεις των παιδικών σταθμών και το σύστημα να εμφανίσει προβλήματα και να μην εργάζεται ούτε ένας από το Ξηρόμερο,ούτε βέβαια αυτοί για τους οποίους επαναπροκήρυξαν τις θέσεις.
    Η τακτική λοιπόν που ακολουθούν είναι ότι με τις συνεχείς προκηρύξεις που α πάει θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και θα προσληφθούν τα δικά μας παιδιά.Μια πολιτική χωρίς αρχές που βέβαια μας βρίσκει αντίθετους.

    Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο ! στον ανωνυμο για το σχολιο 11:11
    τα πιο αληθινα σχολια ειναι τα ανωνυμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχολια : Ανωνυμα και Πολιτισμενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν το ανωνυμο σχολιο ειναι πολιτισμενο !
    Θα δημοσιευθει.
    διοτι , δεν φερνει σε δυσκολη θεση τον διαχειριστη ενος Blog.
    Ας το προσεξουμε αυτο ολοι μας !
    εαν θελουμε πραγματικα να αναπτυσεται δημοκρατικος διαλογος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.