Παροπλισμένα πλοία στον κόλπο του Αστακού; Κανείς υπεύθυνος να ενημερώσει τους κατοίκους του Αστακού υπάρχει;


Με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που έγινε την περασμένη Τρίτη 10.5 ήταν το: «Έγκριση καθορισμού θέσης για παροπλισμό πλοίων στον Αστακό».
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και εμείς ψάχνοντας, ενοχλώντας και ρωτώντας σας κοινοποιούμε τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε.


Η θέση η οποία εξετάζεται για αγκυροβόληση των παροπλισμένων πλοίων (επισημασμένη ορθογώνια περιοχή) είναι στην είσοδο του κόλπου του Αστακού (απέχει περίπου 6,5 Km), και μιλάμε για δέκα έξι πλοία τα οποία θα είναι αγκυροβολημένα σε δύο σειρές (ντάνες) των οκτώ πλοίων. Οι συντεταγμένες της ορθογώνιας θαλάσσιας περιοχής που εξετάζεται να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων είναι:

Πάνω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Πάνω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.
Κάτω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Κάτω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.

Όπως ανέφερε στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ο εισηγητής και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, το Λιμενικό Ταμείο θα εισπράξει και θα εισπράττει ένα αρκετά μεγάλο ποσό σαν έσοδο, αν προχωρήσει τελικά στην παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου και έρθουν τα παροπλισμένα πλοία.

Το έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, που ζητά την σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου για τον εξεταζόμενο θαλάσσιο χώρο παροπλισμού πλοίων. Αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο καθαρά ότι: «το Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί την ενεργοποίηση του αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων....»
Το Λιμεναρχείο  απαντά στο παραπάνω έγγραφο του κ. Γαλούνη, ότι δεν έχει αντίρρηση για τον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο.
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι αυτή την περίοδο με την ναυτιλία να είναι στα κάτω της, η ζήτηση για θαλάσσιους χώρους για παροπλισμό πλοίων που μένουν αναύλωτα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαβάστε εδώ και εδώ σχετικά άρθρα για να καταλάβετε το θέμα και το οικονομικό του υπόβαθρο. Επίσης διαβάστε εδώ για να καταλάβετε τι σημαίνει παροπλισμένο πλοίο.
Πολλοί θαλάσσιοι χώροι που υπάρχουν γι αυτή την δραστηριότητα έχουν κορεστεί (π.χ. ο κόλπος Ελευσίνας και Αμπελάκια Σαλαμίνας) με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέους χώρους. Επίσης ενημερώνουμε ότι σε αυτή τη δουλειά υπάρχει μεγάλο οικονομικό αντικείμενο και επίσης υπάρχει και δημιουργία θέσεων εργασίας, μιας και ο νόμος προβλέπει και απαιτεί προσωπικό φύλαξης των παροπλισμένων πλοίων.
Εμείς θεωρούμε το θέμα πάρα πολύ σοβαρό και όπως μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή σε κάθε τι σοβαρό, που άπτεται της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος, ακολουθεί έναν δρόμο, όπου ελάχιστοι εκλεκτοί γνωρίζουν και συζητούν, με τους πολλούς να είναι στο μαύρο σκοτάδι.
Επιτέλους κύριοι της δημοτικής αρχής, επιβάλλεται λίγη εξωστρέφεια και ενημέρωση προς τους δημότες σας και ιδιαίτερα για τα σημαντικά θέματα. Το εργαλείο για να ενημερώσετε το έχετε πλέον και είναι η ιστοσελίδα του Δήμου. Χρησιμοποιήστε το.

3 σχόλια:

  1. τουρισμος, ιχθυοκαλλιεργειες, παροπλισμενα πλοια
    αυτα τα τρελα και παραδοξα θα δειτε οταν εχεις να κανεις με μικροπολιτικο κομπογιαννιτισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε ένα στοίχημα ότι θα γίνει και η μονάδα στη Χρυσοβίτσα? Έχουμε ξαναπεί ότι όλοι ψάχνονται να βρούνε σκουπιδότοπους. Ο Δήμος Ξηρομέρου ενισχύει και υποστηρίζει (όπως διαπιστώνουμε από τις πράξεις του) τέτοιες πρωτοβουλίες. Σκουπιδότοπος λοιπόν. Αυτή είναι η προοπτική. Πόσο θα είναι το κασέ στις επόμενες εκλογές? Πόσο θα πηγαίνει ο ψήφος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Δήμαρχε πριν στείλετε το έγγραφο σας στο Λιμεναρχείο όπου αναφέρετε ότι ''το Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί την ενεργοποίηση του αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων'' , θα έπρεπε να κάνετε διαβούλευση και να ενημερώσετε τους κατοίκους και τους φορείς του Αστακού.
    Φυσικά εσείς δεν το πράξατε αυτό και αγνοείτε επιδεικτικά την κοινωνία του Αστακού σε μία λογική αποφασίζομεν και διατάσσομεν για εσάς χωρίς εσάς.
    Θα πάρετε την πρέπουσα απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.