Περιληπτική ενημέρωση για την σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κανδήλας, σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Δ.Ε. Αλυζίας εν όψη Καλοκαιριού.


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Κανδήλας, η σύσκεψη με θέμα αντιμετώπιση προβλημάτων στην Δ.Ε. Αλυζίας εν όψη Καλοκαιριού. Παρόντες ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Μουρκούσης, κ. Κώστας Λαϊνάς και κ. Παναγιώτης Γαζέτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Πάνος Γκόλιας και κ. Θωμάς Ρετούλης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου κ. Γιώργος Λιοντάκης, Βάρνακα κ. Βασίλης Πολύζος, Κανδήλας κ. Σπύρος Κράββαρης, Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη και Παναγούλας κ. Κώστας Τριποτσέρης καθώς και ενεργοί δημότες.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τοποθέτηση των Προέδρων των Τ.Κ. και σωστά μιας και η σύσκεψη αφορούσε κατά κύριο λόγο προβλήματα καθημερινότητας (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμού) χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν τέθηκαν και άλλα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Τοπική Κοινότητα. Κατόπιν είχαμε τοποθετήσεις ενεργών δημοτών και κατόπιν του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, αλλά παράλληλα υπήρξε και εξελίχθηκε και ζωντανή συζήτηση με διάλογο πάνω σε πολλά θέματα που απασχολούν την Δ.Ε. Αλυζίας.
Από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους αναφέρθηκαν στις ενέργειες που θα γίνουν για την αντιμετώπιση καθενός από τα θέματα που έθεσαν οι Πρόεδροι και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για αντιμετώπιση της πλειονότητας των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος έκανε και μία γενικότερη αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία δεν τα γνωρίζει ο κόσμος όπως ανάφερε και τόνισε ότι αυτός και η δημοτική αρχή δίνει τιτάνιο αγώνα να τα φέρει εις πέρας.
Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για τον δρόμο προς τον παλιό Βάρνακα, για τις εργασίες στα γήπεδα της Δ.Ε. Αλυζίας (δόθηκε διαβεβαίωση ότι σε αυτή την Δ.Ε. πρέπει να γίνει γήπεδο με χόρτο), για την αλλαγή κουφωμάτων στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, για την παραλία 3,5 χιλιομέτρων ανατολικά του Μύτικα και γενικά έγινε αναφορά σε πολλά θέματα που απασχολούν την Δ.Ε. Αλυζίας.
Τα συμπέρασματα τα δικά μας, επειδή παραβρεθήκαμε και συμμετείχαμε στην συζήτηση είναι:
  • Αναμφίβολα τέτοιες συσκέψεις είναι θετικές και μόνο να προσθέσουν μπορούν και όχι να αφαιρέσουν.
  • Απογοήτευση πλήρης για την απουσία φορέων της τοπικής κοινωνίας (αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες). Τα θέματα κύριοι δεν λύνονται στα καφενεία, αλλά εκεί που έρχονται οι αρμόδιοι που ασκούν τοπική διοίκηση. Και επειδή γινόμαστε δέκτες πολλών και τρομερών παραπόνων κυκλοφορώντας στην κοινωνία, καλό είναι να έρχεστε και να τα λέτε και εκεί που πρέπει.
  • Στην τοποθέτηση την δική μας αναδείξαμε ότι ενώ βλέπουμε απ' ευθείας αναθέσεις για προβλήματα καθημερινότητας που κατά την γνώμη μας επαρκούν για να δώσουν λύση σε ικανοποιητικό βαθμό, εν τούτοις τα χρήματα δεν βλέπουμε να πιάνουν τόπο. Παράδειγμα 8.146,80 € για κοπή χόρτων κοινοχρήστων χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας, 8.184 € για κοπή χόρτων στα Νεκροταφεία της Δ.Ε. Αλυζίας και αναφέραμε και άλλα. Η δική μας γνώμη είναι ότι φτάνουν και περισσεύουν να γίνει η δουλειά. Θα γίνει όμως ρωτήσαμε; Αντ' αυτού ακούσαμε ότι θα έρθει το τρακτέρ του Δήμου με τον οδηγό να κόψει χόρτα στους δρόμους. Και ο ανάδοχος που θα πάρει τα 8.146,80 € τι θα κόψει; Τα ίδια είπαμε για το λιμάνι, για τον ηλεκτροφωτισμό και για άλλα.
  • Προσωπικά επειδή ακούσαμε τα αιτήματα των Προέδρων και ακούσαμε και τις διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, εδώ θα είμαστε να κρίνουμε το δια ταύτα, γιατί με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια. Άλλωστε εμείς δεν το κρύβουμε ότι είμαστε από δύσπιστοι μέχρι κακόπιστοι στα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και αυτό προέκυψε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της. Ευχόμαστε να διαψευσθούμε και δεν πειράζει, ας πάρει τα εύσημα η δημοτική αρχή και εμείς τον ψόγο της κακοπιστίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.