Κώστας Τριαντακωνσταντής: Κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Το δικό μας σχόλιο.



ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη.
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρακολουθώντας την επικαιρότητα και με απλές σκέψεις συνάγετε το συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε κινητικότητα το θέμα της ΑΜΕΣΗΣ μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας στον ΧΥΤΑ - χωματερή πολυτελείας της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.
Προτείνω στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιουλίου που θα γίνει στη Πάλαιρο να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί απόφαση για ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
Με τη βροντερή αρνητική ψήφο μας στη μεταφορά θα οπλίσουμε το Δήμαρχο και το ΔΣ στις πιέσεις που θα δεχθούν, με το πιο ισχυρό όπλο στη Δημοκρατία που δεν είναι άλλο από ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ της ΘΕΛΗΣΗΣ των ΔΗΜΟΤΩΝ.
Αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίως της Παλαίρου το πιστεύουν, μπορούν με υπογραφές ως ορίζει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων να το επιβάλλουν ως θέμα συζήτησης. Τα υπόλοιπα είναι επικίνδυνες υπεκφυγές και αοριστολογίες. Σε καινούργιο εντέλλεσθε όποιος ή όποιοι δεν το αντέχουνΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.
Σήμερα ξεκινάμε με δαπάνες που έγιναν από 1-1-2013 μέχρι 31-8-2014 επί Δημαρχίας του κ. Σολδάτου. Είναι διάστημα 20 μηνών και αφορούν τη συντήρηση του αυτοκινήτου του Δήμου με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 3728.

Για το 2013 έχουμε:
ΣΥΝΟΛΟ 6.678,94 €.

Για το διάστημα 1-1-2014 μέχρι 31-8-2014 έχουμε:
ΣΥΝΟΛΟ 8.235,21 €.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 6.678,94 + 8.235,21= 14.914,15 € !!!!!

Αν αυτό δεν είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τότε ομιλούμε και γράφουμε άλλη γλώσσα.
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πληροφορηθείτε ποιο είναι το αυτοκίνητο του Δήμου με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 3728. Τις δαπάνες αυτές τις ψηφίσατε κατά πλειοψηφία στους απολογισμούς του 2013 και του 2014. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ για τη θετική ψήφο σας.
Με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτή για το συγκεκριμένο θέμα ήταν η χειρότερη για τους Δημότες που πληρώνουν σταματώ εδώ, και ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.
Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί ως θέμα ο απολογισμός του 2015. Ανάμεσα στις άλλες δαπάνες έχουμε τις παρακάτω, που αφορούν προμήθεια και συντήρηση κάδων απορριμμάτων:

ΣΥΝΟΛΟ: 38.995,92 €.

Είναι σεβασμός η διαχείριση αυτή του δημοσίου χρήματος; Είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Ποιος λόγος υπήρχε να μην γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος είναι ο κ. Αποστολάκης Παντελής, Αντιπρόεδρος ο κ. Τραυλός Σωτήριος και μέλη του ΔΣ η κα Πανταζή Παναγιώτα, ο κ. Κουτιβής Ευάγγελος, η κυρία Αντωνίου - Αντωνάκη Ρομπίνη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο κ. Γεροκωστόπουλος Κώστας και η κΑ Μπουμπούλη Αφροδίτη.
Οι δαπάνες για ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων του Δήμου από 1-9-2014 μέχρι 17-7-2016 είναι η παρακάτω:

2014.
ΣΥΝΟΛΟ 2.269,85 €.

2015.


ΣΥΝΟΛΟ: 21.466 €.

2016.
ΣΥΝΟΛΟ 7200,99 €.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 30.936,84 €.

Αυτά συμβαίνουν στο δικό μας Δήμο. Στο Δήμο Λευκάδας δείτε τι έγινε το 2015:

Έγινε πρόχειρος διαγωνισμός για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο ποσό των 12.000 ευρώ. Το Κέντρο του Δήμου μας έκανε απευθείας αναθέσεις; Το μεγαλύτερο χρηματικό κομμάτι πήγε στο κ. Κτίστη Παναγιώτη. 
Και αν νομίζετε ότι ο κύριος εισέπραξε μόνο αυτά τα χρήματα κάνετε λάθος. Ο κ. Κτίστης προσφέρει έναντι αμοιβής Ηχητικές Υπηρεσίες, έτσι λένε τα εντάλματα πληρωμής. 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ:
ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΠΟΤΕ! ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ... ΚΙ ΟΜΩΣ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ!!!
Το Κέντρο Μέριμνας ανάρτησε έγγραφο στη Διαύγεια με ΑΔΑ 691ΒΟΛΧΖ-5ΡΩ. Εδώ έχουμε δαπάνη για προμήθεια Πασχαλινών Λαμπάδων!!!!!!! αξίας 306,90 €. Δικαιούχος είναι ο κ. Κτίστης Παναγιώτης. Δεν είναι αστείο. Είναι πραγματικότητα. Παρακαλώ δείτε το:


Δεν κάνω σήμερα κανένα σχόλιο. Θα δημοσιεύσουμε και άλλες δαπάνες του Κέντρου και θα πούμε πολλά.
Παρακαλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να δουν από τη Διαύγεια του Κέντρου το έγγραφο με ΑΔΑ:6Χ39ΟΛΧΖ-Ε7Λ ΚΑΙ Θέμα: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ οικ έτους 2016. Διαβάστε την αιτιολογία κάθε αύξησης των ποσών. Απίθανα πράγματα που προκαλούν τη κοινή λογική, αν τα συνδυάσει κανείς με τις μέχρι τώρα δαπάνες. Η συνέχεια τη Δευτέρα 18-7-2016.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στο Κέντρο Μέριμνας του Δήμου μας; Η απάντηση - γνώμη μου προσεχώς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4.
Κλείνουμε για σήμερα με δαπάνες του Κέντρου Μέριμνας με τίτλο: Έξοδα Ενημέρωσης και Προβολής Δραστηριοτήτων ΝΠΔΔ.

ΣΥΝΟΛΟ 3.990 € !!!!!

Ποιος λόγος υπάρχει να χρησιμοποιεί το Κέντρο τη τελευταία σελίδα ολόκληρη και έγχρωμη για διαφήμιση είναι ερώτηση προς απάντηση. Ρώτησα ειδικούς για το κόστος. Ρωτήστε και εσείς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Οι παραπάνω δαπάνες είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Είναι πρόκληση σε συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας των πολιτών να συμβαίνουν αυτά. Η κυριότερη αιτία που συμβαίνουν, είναι γιατί δεν υπάρχει έλεγχος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει προ πολλού χάσει τα βήματα της λειτουργίας του και του ρόλου του. Συζήτηση ουσιαστική δεν γίνεται. Η πλειοψηφία έχει αντίληψη ιδιοκτησιακή του Δήμου. Η μείζονα Αντιπολίτευση είναι παγιδευμένη στα δικά της λάθη και στις δικές της πολιτικές αμαρτίες.
Υποχρέωση μου και δέσμευση μου απέναντι στους Δημότες είναι να ενημερώνω για το τι ακριβώς γίνεται. Παράλληλα να διατυπώνω προτάσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 η συνέχεια με το πέμπτο μέρος της επιστολής.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το δικό μας επώνυμο σχόλιο είναι, ότι υποψιαζόμαστε ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην οικονομική διαχείριση μεταξύ των Δήμων Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρομέρου.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε μας Κώστα !
    Εάν όντως είναι κάπως έτσι τα πράγματα ...
    είναι σαν να έχουμε ένα κουβά τρύπιο.
    απο πάνω ρίχνουμε στο κουβά νερό
    και απο κάτω φεύγει το νερό.
    Καλημέρα Κώστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.