Κώστας Τριαντακωνσταντής: 1.090.517 € πήραν 10 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια!!!


Του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή.

Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ αμέσως ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ από το ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας. Είναι πολιτικά ισχυροί να το κάνουν; Για τα υπόλοιπα θα αποφανθούν οι αρμόδιοι της πολιτείας.
Προχωρήστε στη διενέργεια τοπικού Δημοψηφίσματος για τα σκουπίδια της Λευκάδας που εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έρθουν στη Πάλαιρο. Με ένα ισχυρό όχι στην έλευση των σκουπιδιών οπλίζουμε το Δήμαρχο και τα μέλη του ΦΟΣΔΑ να αντισταθούν στις ισχυρότατες πιέσεις, που πιθανολογώ δέχονται και θα δεχτούν.
Αν η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ στο τοπικό Δημοψήφισμα. Αν όχι, πείτε το ευθέως.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.
Το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (νόμος 3463/2006) ορίζει ότι κάθε χρόνο μέχρι τέλος Ιουνίου γίνεται ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Εκεί γίνεται ο απολογισμός της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης.
Στη συνεδρίαση αυτή λαμβάνουν το λόγο οι δημοτικές παρατάξεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη των συμβουλίων δημοτικών ενοτήτων, τοπικών συμβουλίων, κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο.
Είναι μια κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία του Δήμου, γνωστή και ως λογοδοσία του Δημάρχου. Και στη περίπτωση που δεν προβλέπονταν από το νόμο κατά τη γνώμη μου ο εκάστοτε Δήμαρχος, θα ήταν ωφέλιμο στο Δήμο, να την ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο θεσμικά η αμφίδρομη σχέση δημοτικής αρχής και Δημοτών - κατοίκων της περιοχής.
Την 31 Ιουλίου 2015 με γραπτή αίτηση μου που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 10594 προς το κ. Δήμαρχο και το κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσα να μάθω τους λόγους της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης αυτής.
Το 2016 δεν πραγματοποιήθηκε πάλι αυτή η συνεδρίαση. Αυτή είναι μια βασική παράλειψη - παρατυπία των αρμοδίων και θα γίνει ο σχετικός έλεγχος. Βέβαια και η αντιπολίτευση δεν έκανε τα προβλεπόμενα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Η παράλειψη - παρατυπία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η πλήρης αποτυχία του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και της δημοτικής ομάδας του στο ρόλο τους και το Οικονομικό Ναυάγιο του Δήμου είναι οι λόγοι που δεν έγινε. Η δημοτική αρχή παραπαίει πολιτικά και πληρώνει τις επιλογές της. Φοβάται να μιλήσει με τους κατοίκους γιατί απέτυχε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.
Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και στη συνέχεια της επιστολής τα ποσά που εισέπραξαν ορισμένοι εργολάβοι και προμηθευτές εντός και εκτός του Δήμου. Αφορά το χρονική περίοδο της Δημαρχίας του κ. Αποστολάκη και συγκεκριμένα από 1-9-2014 μέχρι σήμερα.
Τα χρήματα εισπράχτηκαν από τρία ταμεία το Κεντρικό του Δήμου, του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης , του ΦΟΣΔΑ. Κάποια σημαντικά ποσά αφορούν τη χρονική περίοδο πριν το 2011. Αφορούν τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Ανακτορίου και Μεδεώνος.
Φυσικά εννοείται, δεν έχουμε απολύτως τίποτε με τους εργολάβους, τους προμηθευτές, με αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο.
Κάνουμε κριτική στις πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις. Μέθοδο που έγιναν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι παραπάνω δαπάνες. Με τη μέθοδο αυτή καταργείται η ισονομία, η ισοπολιτεία, κατασπαταλάτε το Δημόσιο χρήμα σε πολιτικές σκοπεύσεις πελατειακού χαρακτήρα. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες. Αρχίζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα παραδείγματα, και θα συνεχίσουμε σε δεκαπέντε ημέρες. 
ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ πως ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, που και πως ΞΟΔΕΥΤΕΤΑΙ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ είναι Προτεραιότητα, Δέσμευση και Υποχρέωση μας.
Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους, που έχουν προσωπικούς και πολιτικούς λόγους, ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος για μένα.
Ξεκινάμε την ενημέρωση σας με τα ποσά που έλαβαν μια εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ στο ΧΥΤΑ, επτά εργολάβοι, ένα γεωπονικό κέντρο με έδρα το Αγρίνιο Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ& ΣΙΑ ΟΕ και ο κ. ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ για την λειτουργία της αποχέτευσης της Βόνιτσας.


ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ

208.738




ΤΖΕΦΡΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
176.990




ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
170.353




ΝΤΟΥΡΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
141.874




ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
122.328




ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
65.192




ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
57.700




ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
55.903




Σ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ& ΣΙΑ ΟΕ
50.839




ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40.600






ΣΥΝΟΛΟ
1.090.517












ΣΥΝΟΛΟ: 1.090.517 ευρώ !!!!!!!! πήραν 10 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι πολλοί που θα τους μάθετε προσεχώς.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Οι απευθείας αναθέσεις και η μη είσπραξη των οφειλών των Δημοτών για πολλά χρόνια είναι οι δύο βασικές αιτίες του οικονομικού ναυαγίου του Δήμου μας. Ο Δήμος έφθασε - θα φθάσει στο κόκκινο, στο παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι δηλαδή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αν αναλογιστεί κανείς σύμφωνα με το κ. Δήμαρχο ότι παρέλαβε 3.000.000 ευρώ χρέος και άλλα 3.000.000 ευρώ απαιτήσεις από δικαστικές αποφάσεις. Κύριε Φερεντίνο συμφωνείτε με αυτά τα 6.000.000 ευρώ; Υπάρχει σχέδιο πληρωμής αυτών των χρημάτων;
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχουν το πολιτικό θράσος να θέλουν, να μην τους κάνουμε κριτική. Δεν θέλουν να ενημερωθούν οι δημότες. Βρίσκονται σε πρωτοφανή πανικό και νομίζουν ότι ο Δήμος τους ανήκει.
Βέβαια αν υπήρχε αντιπολίτευση όλα αυτά δεν θα γινότανε. Στη περίπτωση που δεν υπάρχει Αντιπολίτευση, η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Καλώ την Αντιπολίτευση να παίξει το θεσμικό της ρόλο. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.