Ατύχημα με φουσκωτό βραδυνές ώρες στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα.


Έχουμε επισημάνει με σχετικές μας παλαιότερες αναρτήσεις, κοντά στις 5 φορές περίπου (καταντήσαμε γραφικοί με το συγκεκριμένο θέμα), ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό τα φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα δεν ανάβουν, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κάποιος να πέσει πάνω τις βραδυνές ώρες. Τελευταία αναφορά μας ήταν μόλις πρόσφατα στις 3 Αυγούστου (δείτε εδώ).
Δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιωθήκαμε για τους φόβους μας. Την Κυριακή 14.8 το βράδυ, φουσκωτό σκάφος έπεσε πάνω στα βράχια του βουλιαγμένου λιμανιού. Για καλή τους τύχη οι άνθρωποι δεν τραυματίστηκε κανείς και το σκάφος έπαθε πολύ μικρές ζημιές.
Τώρα τι να σχολιάσουμε δεν ξέρουμε. Από ότι φαίνεται κανένας από τους αρμοδίους της δημοτικής αρχής δεν συγκινείται και δεν ανησυχεί. Που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; Κοντά στα 10.000 € έχει δαπανήσει δύο χρονιές συνεχόμενες για επισκευή φώτων στο λιμάνι του Μύτικα. Για την επισκευή των φώτων ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού δεν περίσσεψε τίποτα;
Εκεί που είναι καθαρά δική μας αρμοδιότητα και για κοντά πάνω από 1,5 χρόνο υπάρχει πρόβλημα αδιαφορούμε; Θα μπορούσαμε να δώσουμε μία λύση όπως το φως ασφαλείας (5 χρόνια περίπου δουλεύει αδιάλειπτα) που έχει μπει στην πλωτή που είναι στο πάνω Μύτικα, χωρίς καλωδίωση παρά μόνο με ένα φωτοβολταϊκό και μπαταρία (δείτε εδώ).
Φαίνεται ότι ο Μύτικας έχει μπει στόχος να προβληθεί και να προωθηθεί σαν τουριστικός προορισμός, γινόμενος γνωστός στο Πανελλήνιο μέσω κάποιου τραγικού συμβάντος και όχι μέσω θετικής προβολής.
Τα πολλά μας εύγε στις κεφαλές του τόπου.... Και εις ανώτερα.....

5 σχόλια:

  1. Τότε που σας άνοιγε τα μάτια ο γαλουνης να φτιάξει λιμάνι τον πήγατε στο σ.τ.ε κ δεν μιλάω για τον μπλοκερ γενικά μιλάω.. Θα γέμιζαν τα μαγαζιά κόσμο απ τα κότερα.. Τώρα είναι όντως επικίνδυνο χωρίς φώτα.. Γτ δεν φταίει κανείς να χαλάσει το σκάφος του από αδιαφορία άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΒΑΛΕ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ!!!!!!!!ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΧΤΙΣΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν συγκρίνεται ο μυτικας με τον αστακό στο μυτικα κάθε μέρα γύρω γύρω γυρνάνε πολλά κότερα γτ είναι κ τα νησιά καλάμος καστος. Στον καλάμο γτ έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει μια ταση καποιων να σχολιαζουν αλλα θεματα απο αυτα που θιγει η αναρτηση. λαικα πετανε την μπαλα στην εξεδρα και αποπροσανατολιζουν.
    το θεμα ειναι αλλο.
    εδω και πανω απο ενα χρονο καποιοι εσκεμενα πλεον δειχνουν εγκληματκκη αδιαφορια και εχουν ονομα και επωνυμο. αυτο ειναι το θεμα και θα επρρπε να ντρεπονται γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τοσα λεφτα που πηγανε? το λιμεναρχειο λευκαδας υπαρχει? εδω υπαρχει κινδυνος να γινει δυστυχημα και το ξερουν αυτο πολυ καλα οι υπευθυνοι.
    μηπως μια λυση ειναι να κανουν μια μηνυση και αγωγη στο δημο οι ανθρωποι με το φουσκωτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.