Τώρα το θυμηθήκαμε....


Επειδή δεχόμαστε κάποια κακεντρεχή σχόλια (επιλέξαμε να τα κόψουμε όλα) σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών που αφορούν τα Λύκεια Αστακού και Μύτικα και την ποσόστωση που πήραν με την κήρυξη των αντίστοιχων περιοχών τους ως σεισμόπληκτες, εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι ήμασταν από τους λίγους που πήραμε σαφή και θαρρετή θέση όταν υπήρξε το θέμα (δείτε εδώ), σε αντίθεση με τους πολλούς που τότε δεν μίλησαν, γιατί άμα πεις την αλήθεια σε ένα τέτοιο θέμα, έχει και κάποιο κόστος και κάποιοι πολιτικολογούντες έχουν μάθει να κρατάνε πισινή, ώστε να είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ και να τα λένε ωραία από εδώ, να τα λένε και όμορφα από εκεί.
Η θέση μας τότε δεν αφορούσε κανέναν από την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς, Διευθύνσεις Σχολείων, Δ/νση Β/θμιας), γιατί πολύ απλά δεν είχαν καμία απολύτως ανάμειξη στο θέμα. Αυτό ήταν έργο κάποιων πολιντικάντιδων της συμφοράς, έτσι τους λέμε εμείς, δυστυχώς προς έκπληξη μας από διαφορετικά πολιτικά φάσματα.
Σήμερα λοιπόν που βγήκαν τα αποτελέσματα, στην χαρά των παιδιών που πέτυχαν μετά από μία αγωνιώδη χρονιά, κάποιοι θυμήθηκαν την ποσόστωση των Λυκείων Μύτικα και Αστακού με χρονοκαθυστέρηση κάποιων μηνών για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους και για να δημιουργήσουν τον ανάλογο ντόρο.
Φυσικά θα αφήσουμε ασχολίαστα και ας στενοχωρήσουμε κάποιους φίλους μας από τις Φυτείες, κάποια σχόλια που διαβάζουμε σχετικά με την αδικία των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών, που συνίσταται ότι δεν χαρακτηρίστηκαν και εκεί σεισμόπληκτοι!!!!
Συγχαρητήρια και πάλι ανεξαιρέτως σε όλους τους επιτυχόντες... και για τους πολιντικάτηδες της κακιάς ώρας, ευχόμαστε κάποτε οι πολίτες να ξυπνήσουν, αν και προς απογοήτευση μας δεν το κόβουμε να συμβαίνει....

8 σχόλια:

  1. Απο την στιγμή που εφαρμόστηκε και με νόμο της πολιτείας το μέτρο της ποσόστωσης , λάθος ή σωστό μέτρο ποσόστωσης ,
    τα οφέλη της ποσόστωσης και εντός ή εκτός εισαγωγικών , οφέλη ,
    θα έπρεπε τα οφέληματα να είχαν κατανεμηθεί ισότιμα και στην βάση ίδιων επακριβώς δεδομένων.
    Διαφορετική μεταχείρηση μεταξύ ίσων προκαλείται ασυνείδητα έστω , αλλά δικαιολογημένα , αδικία.
    υπο αυτήν την έννοια και μόνο δικαίως αισθανονται την αδικία οι μαθητές του Λυκείου Φυτειών.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αδικια για τις φυτειες δεν ηταν οτι δεν κηρυχτηκαν μαιμου σεισμοπληκτες και αυτες αλλα οτι κηρυχτηκαν μαιμου σεισμοπληκτες αστακος και μυτικας.
    και αυτο που εγινε εχει ονοματεπωνυμο υπουργου τεως βουλευτη του νομου μας, αλλων βουλευτων και δημαρχων και ολοι ασχολεισται με τα αποτελεσματα της αποφασης και κανενας δεν καταδικαζει την μαιμουδια. φυσικα οι μαθητες δεν φταινε σε τιποτα ουτε οι καθηγητες.
    αυτο κανεις δεν το λεει ουτε και εσυ σπυρο γιαννελη. θελει αντερα.
    πραγματικα ζω για την στιγμη που θα αναλαβει την διακυβερνηση της χωρας γερμανος γιατι εμεις μυαλο δεν εχουμε βαλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συνδημότη ! 12 : 59
    Εμείς όλοι οι απλοί δημότες-ετεροδημότες , δέν έχουμε καμία αρμοδιότητα να κρίνουμε το μέγεθος και το εύρος των κοινωνικών επιπτώσεων που προκαλούνται απο φυσικά φαινόμενα.
    καλό μεσημέρι !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ??????

      Διαγραφή
    2. Φίλε συνδημότη ! 3 : 54
      Ετσι ακριβώς είναι και νομίζω συμφωνούμε κατ' αρχήν σε αυτό το σημείο.
      δέν έχουμε καμία αρμοδιότητα εμείς όλοι ως απλοί δημότες να κρίνουμε το μέγεθος των επιπτώσεων και την επίδραση στην λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας.
      Αλλά εάν εσύ φίλε συνδήμοτη μπορείς να κρίνεις το βαθμό επίδρασης στους μαθητές ,
      εάν μπορώ να σε ρωτήσω κι' εγώ μσ την σειρά μου το εξής :
      -Ποιός μπορεί να ήτσν κατα την γνώμη σου ,
      ο βαθμός επίδρασης στους μαθητές :
      Ηταν μηδενικός , αμελητέος ή κάτι περισσότερο.
      καλό βράδυ !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης


      Διαγραφή
  4. α ρε σπυρο φτασαμε στο δημοσιο διαλογο μεσα απο αυτο το φιλοξενο μπλοκ να δουλευομαστε και μεταξυ μας?
    μεταλαχτηκες σε πολιτικο καισυ?
    πολλους χαιρετσμους απο την "σεισμοπληκτη αλυζια" που την φανταστηκαν κουρουμπλης και λοιποι προς οφελος του κοσμου βεβαιως βεβαιως και οχι δικο τους.
    να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη ! 2 : 37
      Μπορεί ίσως να μήν συμφωνούν οι γνώμες μας και σε κάποια θέματα που τυχαίνει να συζητάμε εδώ στα Blogs και αφορούν όλους μας ,
      αλλά θα υπάρχει πάντα ειλικρίνεια και συνέπεια των λεγομένων μας , τουλάχιστον όσον αφορά εμένα προσωπικά και πάντα όπως και χθές καί στο μέλλον
      ως απλοί δημότες.
      καλό βράδυ !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  5. Κυριοι Ξεφυγατε....απο τη μια κριτικη και αποψη για ολα και απο την αλλη [ζω για την στιγμη που θα αναλαβει την διακυβερνηση της χωρας Γερμανος...]. Ημαρτον...που το πατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.