Κοινή ανακοίνωση Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας.


Με ειλικρινή απορία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με τα έργα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε τελικώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για εξαιρετικά σημαντικά έργα υποδομής στους Δήμους μας.
Ακόμη πιο ακατανόητη για εμάς ήταν η στάση, τόσο του ιδίου όσο και πολλών άλλων, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση από όλους τους βαθμούς της και είναι αδύνατον να μην γνώριζαν την ζωτικότητα αυτών των έργων για τους δύο Δήμους.
Ειλικρινά αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μειώνει την αξία των παρεμβάσεων αυτών το γεγονός ότι προέρχονται από παλαιότερα προγράμματα, όπως τα πυρόπληκτα ή το «ταμείο Μολυβιάτη». Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που πρόκειται για προτάσεις των ίδιων των Δήμων, για φακέλους που κατέθεσαν οι ίδιοι με άμεσες ανάγκες γνωστές εδώ και πολλά χρόνια στους παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
Είναι από τις φορές, που ο πρώτος βαθμός Αυτοδιοίκησης βλέπει την Περιφέρεια να μην στέκεται ως επόπτης πάνω από τις προτάσεις του αλλά να τείνει πραγματική χείρα βοηθείας. Θα ανέμενε κανείς κλίμα συναίνεσης και θα ήταν καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις για τυχόν παραλείψεις.
Αντίθετα, με πρωτοβουλία κάποιων, εμφανίστηκε κλίμα άρνησης σε έργα για τα οποία υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και η αναγκαιότητα τους είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί. Θεωρούμε πως το σύνολο της αντιπολίτευσης παρασύρθηκε από τους τακτικισμούς ορισμένων και πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα.
Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη ΠΔΕ κ. Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας κα Σταρακά Χριστίνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, καθώς και όλους τους συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας, «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο», γιατί στήριξαν ομόφωνα με την ψήφο τους αυτά τα έργα τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου                        Ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας

Γαλούνης Ερωτόκριτος                             Αποστολάκης Γεώργιος

7 σχόλια:

  1. -Γιατί οι αιρετοί εκπρόσωποί μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προβάλλουν τις ανακοινώσεις τους και ενδεχομένως και τον εαυτό τους,
    -Ενώ σε ερωτήματα και απορίες απλών συνδημοτών μας για τοπικά μας ζητήματα και προτάσεις για λύσεις αυτών των κοινωνικών μας προβλημάτων , αρνούνται τον διάλογο και αποφεύγουν τις απαντήσεις.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις Απαντησεις φιλε συμπατριωτη δεν τις αποφευγουν ΜΟΝΟ οι αιρετοι...ο καθρεφτης ειναι Μεγαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες καμιά φορά που και χίλια δίκια νά'χεις, σε γράφουνε όλοι κανονικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ " ΔΗΜΑΡΧΩΝ " ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ.ΒΑΛΤΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ - ΛΙΒΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ -ΑΛΛΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε συνδημότη ! 6 : 31
    Η τοπική μας κοινωνία ενδιαφέρεται να λύνονται με το καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να είναι πλεονασματικό ή τουλάχιστον ισοσκελισμένο το δημοτικό μας ταμείο που γεμίζει το ταμείο απο τους φόρους που όλοι μας καλούμεθα να συμβάλλουμε και σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας
    και αδιαφορεί πλήρως για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο σεβαστό σχολιό σου.
    καλό βράδυ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ήταν το σχολιο κυριε Γιαννελη. Τώρα το είδα. Ο δαιμων των ετοιμων λέξεων των κινητών.

      Διαγραφή
    2. Φίλε ! 10 : 31
      καλημέρα σε όλους μας !

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.