Ανανεώθηκε το παραχωρητήριο του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα.


Μετά το απίστευτο φιάσκο του Δήμου Ξηρομέρου, να υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση του έργου ανέγερσης του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα συνολικού κόστους 3.400.000 €, χωρίς να περιλαμβάνεται στο φάκελο της αίτησης:
1. Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη Διευθύνουσας Υπηρεσίας και 2. Επικαιροποιημένο παραχωρητήριο του οικοπέδου 2.458,09 τ.μ. όπου πρόκειται να ανεγερθεί το κτίριο, με φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάνω που σας αναφέραμε, να απορριφθεί η αίτηση πανηγυρικά (δείτε εδώ), πλέον ο Δήμος Ξηρομέρου το πήρε από την αρχή το θέμα και με μεγαλύτερη σοβαρότητα
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι:
  • Το παραχωρητήριο του οικοπέδου προς τον Δήμο Ξηρομέρου, ανανεώθηκε επ' αόριστον από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (δείτε εδώ).
  • Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ότι πέρασε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο Δήμων, επιτέλους σωστή και χωρίς λάθη εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου. 
Δική μας εκτίμηση και πεποίθηση είναι ότι πρέπει και ΜΠΟΡΕΙ το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αρκεί η Δημοτική Αρχή να πάρει ζεστά το θέμα. Εμείς θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε οποιεσδήποτε εξελίξεις, τις οποίες εμείς αναμένουμε να είναι θετικές. 
Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα επιβάλλεται και πρέπει να γίνει.

8 σχόλια:

  1. Φαίνεται καθαρά οτι η ενεργοποίηση και η κατακραυγή του κόσμου κινητοποίησε τις υπηρεσίες του δήμου μας και υπάρχει ακόμα ελπίδα να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο επακριβώς καλό αποτέλεσμα έφερε για την τοπική μας κοινωνία !
    αναλογη κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δυνάμεών της,
    με το θέμα των παροπλισμένων πλοίων και το ζήτημα της μονάδας με βιομάζα στην Χρυσοβίτσα.
    κινητοποίηση που απέτρεψε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι είναι άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε μου ανεδειξες ποσο ασχετοι και ασοβαροι ειναι. εργο ζωτικης σημασιας και αυτοι ασχολουνται με τα κλαρινα και τα πρωτα τραπεζια πιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστά στην πίστα

      Διαγραφή
    2. Εμας δεν ενδιαφερει εαν ξοδευουν τα χρηματα τους
      σε πιστες και αλλες διασκεδασεις.
      Εμας μας νοιαζει οπως λεει και ο τριαντακωνσταντης να μην ειναι το χρημα αυτο , δημοσιο χρημα , αυτο μας νοιαζει.

      Διαγραφή
  5. Ναι, ορθα αυτα που αναφέρεις αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣPRESS αλλά θα έπερεπε να αναφέρεις επιπλέον οτι : το δημοτικό σχολείο στη "λίμνη" που όλοι βλέπουμε οταν διερχόμαστε είναι οικοδομημένο χωρίς ΑΔΕΙΑ !!! επί ποίου προέδρου Κοινότητας έγινε ; και γιατί είναι αυθαίρετο τόσα χρόνια ; ελπίζω να μην λογοκριθώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.