Παναγιώτης Στάικος: Σήμερα δεν νίκησα εγώ, αλλά η Κοινωνία. Εγώ απλά αισθάνθηκα μια μικρή δικαίωση.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Σήμερα και ώρα 1:00 το μεσημέρι στην πλαϊνή πλευρά του Ιατρείου μου, όπου υπάρχει ένα ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ, ένας συμπολίτης μας 50 ετών γλίστρησε και αφού κτύπησε σε μια κολόνα, έπεσε κάτω αναίσθητος, με αρκετό αίμα στο κεφάλι του και στο έδαφος. Σημειωτέο ότι ο τραυματίας αυτός, έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.
Τότε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πήρε τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας Αστακού,  ζητώντας αμέσως ασθενοφόρο. Η απάντηση ήταν, ότι δεν έχουμε οδηγό στην βάρδια.
Τότε έτρεξε κάποιος θαμώνας στο Ιατρείο μου και μου είπε να πάω αμέσως στο ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ. Εγώ, αφού ζήτησα από τους ασθενείς που ήταν στο Ιατρείο μου να περιμένουν λίγο, έφθασα αμέσως στο σημείο και βλέποντας την κατάσταση του τραυματία και γνωρίζοντας πολύ καλά και το ιστορικό του, πήρα τηλέφωνο τον Δ/ντη του Κ.Υ Οδοντίατρο κύριο Αλέξανδρο Σιακαμπένη, όπου του εξήγησα, ότι πρέπει να έλθει αμέσως το ασθενοφόρο.
Όταν μου είπε ότι ψάχνουν να βρουν τον οδηγό, εγώ του απάντησα, ότι έρχομαι εγώ γρήγορα να το πάρω εγώ, όπως και έκανα.
Όταν έφθασα στο Κ.Υ, ο κύριος Σιακαμπένης, είχε πάρει ο ίδιος τα κλειδιά του ασθενοφόρου και μου είπε, προχώρησε και σε ακολουθώ. Και σε δυο λεπτά είχαμε φθάσει στον τραυματία, όπου είχε φθάσει με το δικό του αυτοκίνητο ο συνάδελφος Επιμελητής του Κ.Υ κύριος Κούστας από την στιγμή που έφευγα για το ΚΥ.
Στην συνέχεια αφού τον βάλαμε όλοι μαζί πρώτα στο φορείο και μετά στο Ασθενοφόρο, οποίο οδήγησε και πάλι ο Δ/ντης του Κ.Υ κύριος Σιακαμπένης, όπου αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, στην συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με συνοδεία Γιατρού και τον οδηγό του Ασθενοφόρου, ο οποίος ήρθε στο ΚΥ.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δ/ντή του ΚΥ Αστακού κύριο Σιακαμπένη, στον Επιμελητή κύριο Κούστα και σε όλους στο Κ.Υ., που επιτέλους έκαναν το σωστό.!!!
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό δεν έγινε από την αρχή και έγινε ύστερα από την έντονη προειδοποίηση, ότι πήγαινα εγώ να το πάρω .!!!!
Όπως δεν καταλαβαίνω, γιατί αυτό που έγινε με αυτό το περιστατικό, γιατί να μην είχε γίνει και με το περιστατικό με την διάτρηση στομάχου και έγιναν τόσες παρεξηγήσεις.
Μήπως τελικά οι συνάδελφοι στο Κ.Υ αντιλήφθηκαν, τι θα είχε συμβεί με το τραγικό περιστατικό του τροχαίου, εάν είχαν πάει πρώτα στο Κ.Υ. και τους έλεγαν, ότι δεν έχουμε ασθενοφόρο και πηγαίνοντας μόνοι τους, συνέβαινε το θανατηφόρο τροχαίο στο Λεσίνι, τι τους περίμενε;;;.!!!! 
Και πάλι Συγχαρητήρια και Καλή Αρχή κύριε Δ/ντά του Κ.Υ. ΑΣΤΑΚΟΥ, αγαπητέ μου φίλε Αλέξανδρε.!!!!

Αστακός 7/10/2016

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

5 σχόλια:

  1. Καθώς θυμάμαι την έντονη αντιπαράθεση προ μηνών σχετικά με συγκεκριμένο περιστατικό, σε συνάρτηση με την κατάντια του κράτους στο οποίο ζούμε, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να λαμβάνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όσο κι αν αυτό συνεπάγεται ανομία σε ορισμένες φορές (επ' ουδενί δεν αναφέρομαι σε τέτοια περιστατικά). Γιατί πρωτίστως δεν επιτρέπεται να χάνονται άδικα ζωές. Είμαι πεπεισμένος πως, μόνο μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί το νομικό πλαίσιο να γίνει επιτέλους πιο ελαστικό και τελικά, πιο χρήσιμο και ωφέλιμο για την κοινωνία.

    Κάτοικος Καστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Κύριος Παναγιώτης Σταϊκος !
    είχε αναφερθεί σε μία διάταξη που ψηφίστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους και η οποία διάταξη συνοπτικά έλεγε:
    " Οτι δίνεται η δυνατότητα σε παραμεθόριους δήμους να αποσπούν προσωπικό τους(ειδικότητας οδηγών) στα αντίστοιχα κέντρα υγείας της περιοχής των , έτσι ώστε να καλύπτονται τυχόν κενά και όταν προκύπτουν τέτοια κενά , σε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων "
    Εάν όντως είναι έτσι και εάν το μέτρο αυτό ισχύει και έχει μία σχετική επιτυχία στην εφαρμογή του , γιατί να μήν επεκταθεί η εν λόγω διάταξη και σε άλλους δήμους ?
    Η δημοτική αρχή του δήμου μας και σε συνενόηση με τους φορείς υγείας-συλλόγους υγείας , ας δεί το θέμα συνολικά και να προταθεί απο κοινού στους ανώτερους θεσμούς της πολιτείας την επέκταση αυτού του μέτρου και στα κέντρα υγείας του δήμου μας και αυτό μέχρι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πολιτική υγείας απο την πολιτεία.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ (ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ) ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ. ΠΑΡΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ.

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό μου MYTIKASPRESS
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αισθανθήκατε την ανάγκη να απολογηθείτε εσείς , για τις φωτογραφίες όταν τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα και για το Ιατρικό απόρρητο , το οποίο επί 38 χρόνια σέβομαι και τηρώ όσο λίγοι γιατροί, δεν ανέφερα όνομα του τραυματία..
    Θα έπρεπε να απολογηθούν εκείνοι , οι οποίοι με περισσή κοινωνική αναλγησία και επίορκη επιστημονική αδιαφορία, ήθελαν αυτό τον δυστυχή ασθενή να είναι σαν ψόφιο σκυλί στο δάπεδο στη θέα 50 ανθρώπων ,που είχαν σπεύσει στο σημείο.
    Είναι εκείνοι που με περισσό θράσος σας << απείλησαν >> επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα και δήθεν ιατρικά απόρρητα .
    Είναι εκείνοι οι οποίοι την μοναδική σχέση που έχουν με την Δημόσια Υγεία, είναι να πηγαίνουν να εισπράττουν τα χρήματα τους με πάσαν τυπικότητα , χωρίς να τα έχουν ιδρώσει , αφού η έννοιες ωράριο Δημοσίου Υπαλλήλου( γιατί ως Δημόσιοι Υπάλληλοι ορκίστηκαν , όταν ανέλαβαν υπηρεσία) ή όταν λέμε εφημερία για την οποία πληρώνονται, αντί να ιδρώνουν στο Κ.Υ απολαμβάνουν την θαλπωρή του ωραίου τους σπιτιού , όταν η έννοια της Ολιστικής Ιατρικής τους είναι άγνωστη ( επ ‘ αφορμή αυτές τις φωτογραφίες πρώτη εξαδέλφη της νεκρής συμπολίτισσάς μας στο τροχαίο του Λεσινίου έγραψε στο fb Sunday Sk Συγχαρητήρια γιατρέ, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι εκτός από σπουδαίος επιστήμονας που προσεγγίζει και αφουγκράζεται τον ασθενή ολιστικά, είσαι και Άνθρωπος πάνω απ´ όλα! Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν, έζησα από κοντά τον ιατρό-Άνθρωπο Στάικο και θέλω να σε ευχαριστήσω δημοσίως για την αμέριστη και ανιδιοτελή συμπαράστασή σου στους οικείους...! Να είσαι πάντα καλά, ο τόπος μας σε χρειάζεται!).
    Είναι εκείνοι ,που εάν αναφερθώ με πάσαν τυπικότητα γι’ αυτούς ,τότε θα με καλέσει επειγόντως ο Εισαγγελέας . !!!!
    Αντί λοιπόν να μιλούν αυτοί για προσωπικά δεδομένα και ιατρικά απόρρητα , όταν έχουν την φωλιά τους χεσμένη , έφθασαν στο σημείο και να σας <>.!!!
    Την επιστολή Βασσάλα την έχετε , από την οποία φαίνεται το δικό μου ήθος , εμπρός λοιπόν δημοσιεύστε την.
    Είναι αλήθεια πως αυτή η ανάρτηση στο δικό σας και στα άλλα Blogs είχε τρομακτική απήχηση , η οποία τους τρόμαξε.
    Είναι αλήθεια ,ότι εγώ από αυτή την ανάρτηση εισέπραξα πολλά συγχαρητήρια και πολύ αγάπη , όπως εισπράττω αδιαλείπτως επί 38 χρόνια στο Ξηρόμερο, ενώ αυτοί εισέπραξαν αποδοκιμασία και οίκτο .!!
    Με εκτίμηση
    Dr.Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλουμε καταρχήν να πούμε ότι δεν απειληθήκαμε από κανέναν. Αφαιρέσαμε μόνοι μας κάποια κομμάτια του κειμένου (ιατρικά και άλλα στοιχεία), γιατί παρότι δεν αναφερόταν το όνομα ασθενούς, στην μικρή κοινωνία μας όλοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο άνθρωπος του περιστατικού.
    Επίσης δηλώνουμε ότι είμαστε υπερ της ελευθερίας έκφρασης της άποψης και δεν έχουμε αρνηθεί σε κανέναν την δυνατότητα να εκφραστεί μέσω του Blog. Ο καθένας που αρθρογραφεί στο Blog εκφράζει την ΔΙΚΗ ΤΟΥ άποψη.

    Φιλικά

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.