Ο εορτασμός του ΟΧΙ στη Δ.Ε. Φυτειών.


Κείμενο - φωτογραφίες κ. Χρήστος Κολοβός.
Ταξίαρχος ε.α. - Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ευσταθίου Ριβίου και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Φυτειών, εορτάστηκε η Επέτειος του ΟΧΙ του 1940 στη ΔΕ Φυτειών. Επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν στα μνημεία Ηρώων Παπαδάτου και Φυτειών. Η καθιερωμένη παρέλαση έγινε στις Φυτείες.
Στις σημερινές δύσκολες εποχές δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ορθόδοξη πίστη μας, η μνήμη και ο σεβασμός προς την Ιστορία, τα ιστορικά πρόσωπα και τους διαχρονικούς Εθνικούς αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, είναι η εθνική μας κληρονομιά και η πνευματική περιουσία μας.
Όπως κάθε χρόνο, μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, αυθόρμητη - ενθουσιώδης και μαζική. Με τον δέοντα σεβασμό και επισημότητα, όλοι μαζί με ομοψυχία - ενότητα και ομόνοια, τιμήσαμε και φέτος το ιστορικό μας παρελθόν και χαρήκαμε τη νεολαία μας να παρελαύνει με υπερηφάνεια, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της Εθνικής αξιοπρέπειας της Πατρίδος μας.
Ας γίνουν οι ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας, διδάγματα και παρακαταθήκες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για να σφυρηλατήσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της πατρίδος μας, το μέλλον των παιδιών μας. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά στο Έθνος των απανταχού της γης Ελλήνων. 


































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.