Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Απριλίου, η ομάδα Θεατρόνιο πάει Αστακό.


Αστική Μ.Κ. «Θεατρόνιο»
Βεργοβίτσης 8 - 10, Πλ. Γκύζη
114 75, Αθήνα, Ελλάδα Τ: +30 210 64 70 003
e-mail: info@theatronio.gr
www.theatronio.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η ομάδα Θεατρόνιο πάει Αστακό..! Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, χημεία και… επαγγελματικές ανησυχίες! 

Μπορεί η ψυχαγωγία να συνδυαστεί με τη μάθηση; Το ερώτημα αυτό «βασάνιζε» επί χρόνια, τον συμπατριώτη μας χημικό - ηθοποιό Δρ. Γιάννη Γουλέ. «Όταν πήρα 08/20 στη Χημεία, αποφάσισα πως θέλω να γίνω χημικός. Ο πατέρας μου, έχασε και τα λίγα μαλλιά που του είχαν απομείνει…». Η εκπαιδευτική - διαδραστική παράσταση «Θέμα Χημείας» παρουσιάζεται την Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Απριλίου σε μαθητές του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, και των φίλων; Ο έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μεγάλη ομάδα και να γίνει σπουδαίος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια…. 
Η εκπαιδευτική παράσταση προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα ενώ μας καλεί να αναρωτηθούμε «Τι τύπος είσαι; Στερεός, υγρός ή αέριος;». Περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα χημείας και θεατρικό έργο.
Η ομάδα για πρώτη φορά ταξιδεύει εκτός Αθηνών. «Είναι όνειρο ζωής να βρεθούμε στα σχολεία του Αστακού» αναφέρει ο Γιάννης Γουλές. Τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία. Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές. 
Το εγχείρημα στηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου. 

Συντελεστές:
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη. 

Διάρκεια: 65’.

Ώρες Παραστάσεων:
Τρίτη 25 Απριλίου.
10:00 - 11:10 Δημοτικό Αστακού & Δημοτικό Καραϊσκακίου (Ε' & ΣΤ' τάξη).
11:50 - 13:00 Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού (Α' & Β' τάξη).
Τετάρτη 26 Απριλίου. 
10:00 - 11:10 Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού (Β' & Γ' τάξη).
11:50 - 13:00 Γενικό Λύκειο Αστακού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.theatronio.gr







ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό κατά την γνώμη μας. Οι φυσικές επιστήμες δοσμένες με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό μέσα από μία θεατρική παράσταση. Σας προτείνουμε και σας παρακινούμε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις, στηρίζοντας με θέρμη τέτοιες εκδηλώσεις πραγματικού πολιτισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.