Συνάντηση του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.


Θέματα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας συζητήθηκαν, κατά τη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ήταν παρούσα και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα.
Οι εκπρόσωποι των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων, ενημέρωσαν την Υπουργό και τη γενική γραμματέα, για τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο νομός μας για τουριστική ανάπτυξη, δυνατότητες, οι οποίες, ως τώρα δεν έχουν προωθηθεί και αξιοποιηθεί.
Αναφέρθηκαν και στον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με πολλές λίμνες, ποτάμια, καθαρές θάλασσες, αλλά και σημαντική ιστορία (Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Άκτιο, Θέρμο, αρχαία θέατρα, μουσεία και άλλα) ενώ παράγει και εξαιρετικά προϊόντα όπως ελιές, λάδι, τυρί, αυγοτάραχο, γαρίδες Αμβρακικού που συνιστούν μια γαστρονική πανδαισία.
Ο αγροτουρισμός συνεπώς μπορεί να αναπτυχθεί πολύ στον νομό, καθώς μάλιστα αναμένονται και σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ετέθη, τέλος, στην Υπουργό και το θέμα της μη αξιοποίησης μέχρι τώρα του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το καλύτερο φυσικό λιμάνι στην Ευρώπη.
Η Υπουργός από την πλευρά της είπε ότι η Αιτωλοακαρνανία εντάσσεται στους προορισμούς του ιαματικού και θρησκευτικού τουρισμού από πλευράς Υπουργείου, ωστόσο απαιτείται να κατατεθεί και σχετικό σχέδιο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς του νομού.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ρώσους τουρίστες ειδικά για τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς ο νομός προσφέρεται με τα πολλά ιστορικά μοναστήρια του και την καταγωγή του αγίου μας,τ ου Πατροκοσμά του Αιτωλού.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες εκθέσεις του Τουριστικού Κλάδου, μέσω των οποίων προωθείται και το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν και μάλιστα ενημέρωσε ότι μια μεγάλη κλαδική έκθεση θα γίνει σύντομα στην Κίνα και εξέφρασε την ευχή να μετάσχει και η Αιτωλοακαρνανία με εκπροσώπους της.
Για τον ιαματικό τουρισμό η κα Κουντουρά υπογράμμισε ότι πλέον έχει επιλυθεί το νομικό πλαίσιο, που αποτελούσε «φρένο» για πολλά χρόνια και αναμένει πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς, ώστε να αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές του νομού.
Η Υπουργός είπε τέλος, ότι πέραν των έργων, η Περιφέρεια θα πρέπει να δώσει έμφαση και στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού, καθώς τόσο η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού (τους προσεχείς μήνες), όσο και η σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με πολλές πλέον Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δημιουργούν νέες δυνατότητες για τουριστικές επενδύσεις.
Η Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση να επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου που πρέπει να εκπονηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και των ενδιαφερόμενων Συλλόγων.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέδωσαν στην Υπουργό, σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, που καταρτίστηκε, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κι άλλους φορείς του νομού.


Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Πρόεδρος: ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ
Γενικός Γραμματέας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
Οργανωτικός Γραμματέας: ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ
Ταμίας: ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ
Αναπληρωτής Ταμίας: ΚΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Μέλη: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΑΣ
Εξελεγκτική Επιτροπή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΦΕΝΤΗΣ
Υπεύθυνη Τύπου – Δημοσίων Σχέσεων: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.