Μείζονα αντιπολίτευση: «Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ή να γίνει παλάτι πλουτισμού τρίτων».


Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή των όρων που έθεσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που στην ουσία αποτελεί αυτή της σύναψης του δανείου δεν συγκέντρωσε όπως περίμενε ο κ. Γαλούνης και η παρέα του την απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων που χρειαζόταν, παρά τα όσα ισχυρίζεται για λόγους σκοπιμότητας.
Η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και δεν μπορεί να δεσμεύσει το Δήμο ως προς τη λήψη του δανείου.
Η μείζονα αντιπολίτευση προσέφυγε νόμιμα κατά της συγκεκριμένης απόφασης (91/2017) και ζητά την ακύρωση της (αριθμ. πρωτ. προσφυγής 146610/29-06-2017 δείτε εδώ). 
Βέβαια ενημερώθηκε και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με εξώδικη γνωστοποίηση που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τόσο ως προς την εγκυρότητα των αποφάσεων του Δήμου που έλαβε μέχρι σήμερα (προϋπολογισμού 2017, ισοσκελισμού 2013 κλπ.), όσο και ως προς την νομιμότητα της πρόσφατης απόφασης, που φαίνεται να αποδέχεται τους όρους που έθεσε με το με αριθμό 3614/1-7-2017 πρακτικό του Διοικητικού του Συμβουλίου, με τη σημείωση ότι σε περίπτωση κατάρτισης έγγραφης σύμβασης, αυτή (η σύμβαση) θα είναι ακυρώσιμη καθότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου έγκυρης κατάρτισης (άρθρο 43 του Ν. 4325/ 2015 και 176 παρ. 2 του Ν. 3463/2006.
Φυσικά με εμπρόθεσμη επίδοση, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα λάβει γνώση και της προσφυγής που ήδη κατατέθηκε.
Γνώση όλων αυτών θα λάβει επίσης και το Ελεγκτικό Συνέδριο που τελικά θα ελέγξει και θα εγκρίνει την όλη διαδικασία.
Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ή να γίνει παλάτι πλουτισμού τρίτων, από τη στιγμή που ίσως η υπαρκτή πραγματική οικονομική του ανάγκη ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και όχι στο 1.107.000 ευρώ.
Αυτή τη φορά η υπόθεση θα φτάσει έως το τέλος και θα διανύσει το δρόμο των αρμοδίων δικαστηρίων με ότι αυτό συνεπάγεται καθότι παράδρομοι δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν.

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα 

Αστακός 29/6/2017

1 σχόλιο:

  1. Εάν και όπως αναφέρεται στο θέμα της ανάρτησης η πραγματικη οικονομική ανάγκη του δήμου μας είναι στο ύψος του ποσού των 700.000 ευρώ , αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσεγγιστεί ευκολότερα ο στόχος απ' ότι αρχικά και λανθασμένα έχει υπολογιστεί , στόχος για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού στο τέλος του τρέχοντος οικον. έτους 2017. αρκεί όμως να ληθφούν άμεσα κάποιες απαραίτητες αποφάσεις απο την πλευρά της δημοτικής αρχής του δήμου.
    -Να αναβληθεί η διαδικασία εκταμίευσης του δανείου και εν' όψει της νέας επικείμενης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προαναγγέλθηκε πρόσφατα και επίσημα απο εκπροσώπους της Πολιτείας.
    -Να ανακοινωθεί το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρελθόντων ετών προς τον δήμο μας αναλυτικότερα και κλιμακωτά ανά 100 ευρώ , ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας την έκταση του χρέους και να γίνουν προτάσεις επι του θέματος απο φορείς και απλούς συνδημότες μας.
    -Να ανοίξει άμεσα μία ουσιαστική συζήτηση και με προτάσεις απο φορείς για τους τρόπους εξοικονόμησης πόρων απ' όλες τις δραστηριότητες του δήμου μέσα απο την διαδικασία μελέτης-κατασκευής των τεχνικών έργων και τρόποι εξοικονόμησης μέσα απο την όλη διαδικασία προμήθειας κάθε είδους-ειδών που προκύπτουν για τις ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου μας.
    Εάν ενδεχομένως η δημοτική αρχή του δήμου που έχει και την αποκλειστική πολιτική ευθύνη του σημερινού πλήρους αδιεξόδου των πραγμάτων στον δήμο μας, αρνηθεί την κοινή λογική προτάσεων για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ,
    τότε κατά την γνώμη μου και ως απλός δημότης του δήμου μας , οφείλουμε όλοι μας και όσοι απο εμάς- φορείς και απλοί συνδημότες μας - ανησυχούμε για τα συμβαίνοντα στο δήμο μας και αγωνιούμε για το μέλλον , θα πρέπει απο κοινού όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενώσουμε τις φωνές μας και τις προτάσεις μας σε μία κοινή γραμμή ισχυρής αντιπολίτευσης ώστε να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος και να μετριασθούν οι επιπτώσεις για την τοπική μας κοινωνία , απο αυτή την συνεχιζόμενη- αποτυχημένη πολιτική της δημοτικής αρχής.
    Μία ενιαία αντιπολίτευση που να σέβεται πρωτίστως την αυτονομία των φορέων της καί τις ιδιαίτερες ενδεχομένως πολιτικές απόψεις απλών συνδημοτών μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.