Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας: Προσωπική εμπειρία. Ο δικός μου παράδεισος απέχει μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα.


Πηγή: http://www.touristorama.com
Του κ. Φώτη Καρύδα.

Τα ταξίδια βρίσκονται συνεχώς στο μυαλό όλων. Κάθε ένα έχει τη μαγεία αλλά και την εμπειρία του. Ο Καζαντζάκης έλεγε: “Οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι της ζωής μου είναι τα ταξίδια και τα ονείρατα”. Ο Μύτικας είναι ένα γραφικό χωριουδάκι στην Αιτωλοακαρνανία που έχω επιλέξει για την οικογένεια μου. Παρόλο που ταξιδεύω συνεχώς, το μέρος αυτό έχει ένα ανεξήγητο μαγνητισμό.
Πολλοί τον μπερδεύουν με το Μύτικα Πρεβέζης, αλλά δεν έχει καμία σχέση.
Την ομορφιά του τη χρωστάει κατά ένα μεγάλο μέρος στο νησάκι Κάλαμος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Ενα καταπρασινο νησάκι με τυρκουαζ νερά και ανύπαρκτη τουριστική αλλοτρίωση.
Ο Μύτικας προσφέρεται για κάθε ηλικία, αφού, αν θέλεις, μπορείς να κλειδώσεις το αυτοκίνητο σου και να κάνεις τα πάντα με τα πόδια – πράγμα που το συνιστώ- γιατί για μένα διακοπές είναι να είσαι πραγματικά χαλαρός και όχι να τρώγεσαι συνεχώς με τα ρούχα σου, δηλαδή τι θα κάνουμε τώρα κλπ.
Χρησιμοποιώ για ορμητήριο μου το ξενοδοχείο ΜΚ Γλάρος, του αγαπημένου φίλου Μίλτου Καραβία. Βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Μύτικα και τα δωμάτια του είναι μπροστά στη θάλασσα. Μου αρέσει να κάθομαι στο μπαλκόνι και να ατενίζω την “ιδιωτική πισίνα” όπως λέει και ο ίδιος κάθε πρωί, αφού τις 99% των περιπτώσεων το πρωί η θάλασσα είναι “λάδι”.
Με θέα τον Κάλαμο, το Μεγανήσι και τη Λευκάδα κάνω μία βουτιά, αντί για πρωινό καφέ, και στεγνώνω με τον πρωινό ήλιο που είναι και λιγότερο επικίνδυνος.
Μετά θα ετοιμαστούμε με την υπόλοιπη οικογένεια για Κάλαμο ή για κάποια κοντινή παραλία για το επίσημο μπάνιο της ημέρας.
Στην περιοχή υπάρχουν υπέροχες ταβέρνες για φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα, καλό ψάρι, αλλά και καλό κρέας, αφού ο Μύτικας ανήκει στην περιοχή του Ξηρομέρου όπου οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το κρέας είναι άπιαστο! Το απογεύμα το εκμεταλλεύομαι για ένα μικρό τζόγκινγ 5χλμ. Τόση είναι η απόσταση από το ΜΚ Γλάρος μέχρι τη “μύτη” του βουνού με την επιστροφή.
Για τους λάτρες των αναρριχήσεων, τα βουνά γύρω από τον οικισμό είναι βατά και μπορούν να δώσουν ικανοποιητική εμπειρία και στους ερασιτέχνες, αφού με μέτρια δυσκολία μπορείς να κατακτήσεις κάποιες κορυφές τους. Σε ανταμείβει, μάλιστα, η απίστευτη θέα!
Το βράδυ μου αρέσει να κάθομαι στην ταβερνούλα που έχει ο φίλος μου ακριβώς κάτω από ξενοδοχείο σε ενα τραπεζάκι ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Κι έτσι περνώ τις μέρες των διακοπών. Τις καλύτερες μέρες του έτους…

* Ο κ. Φώτης Καρύδας έχει διατελέσει δημοσιογράφος σε κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, είναι CEO στο πολύ γνωστό τουριστικό site touristorama.com και ασχολείται με την τηλεοπτική διαφήμιση.
Με τον Μύτικα τον ενώνουν παλιοί δεσμοί, τους οποίους συντηρεί ως σήμερα, δείχνοντας την μεγάλη αγάπη του για το τόπο μας, φροντίζοντας να έρχεται πολύ συχνά ως επισκέπτης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.