Σε υψηλά επίπεδα ο τουρισμός στον Μύτικα, Κάλαμο και Καστό.


Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφος.

Κυριολεκτικά αυτό το Καλοκαίρι έχει πλημμυρίσει η περιοχή μας από ντόπιους και ξένους, ανώνυμους και επώνυμους τουρίστες. Περίπου 200 κότερα ελλιμενίζονται και είναι αγκυροβολημένα στον Κάλαμο, Καστό και Μύτικα.
Τον Μύτικα επισκέφτηκε προ ημερών η Ελένη Μεναγάκη με το σύζυγο της Ματέο Παντζόπουλο, εγγονό του αείμνηστου Ελευθερίου Ματζίκα και από την κόρη του Λιλίκα με καταγωγή από τη Λιγοψά Ιωαννίνων, ιδιοκτήτη της βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΙΣΚΟ που πούλησε στην Ιταλική Barilla, μεγάλου ευεργέτη Ηπειρώτη. Γευμάτισαν και απόλαυσαν τα φρέσκα ψάρια και τη ντόπια θαλασσινή κουζίνα στο παραλιακό ουζερί «Ο Φάρος».
Προ ημερών στον Κάλαμο, στην απείρου κάλλους παραλία «Ασπρογιάλι», ήταν αγκυροβολημένο το πολυτελέστατο κότερο του Αγγελόπουλου με τη σύζυγο του Γιάννα Αγγελοπούλου, που απολαμβάνουν τη θέα του πευκόφυτου Καλάμου, τα μπάνια τους και τα φρέσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες, ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν σταματάει τις ασκήσεις της με το θαλάσσιο κανό της.
Το «Ασπρογιάλι» επισκέπτοταν και ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης με τη Τζάκυ Κένεντυ και είχε φέρει και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ της Αγγλίας και το πρώτο Ρώσο αστροναύτη.
Ο Θεός μας προίκισε και μας χάρισε αυτόν τον απείρου κάλλους και ομορφιάς τόπο. Μήπως όμως ο Θεός πρέπει να κατέβει και να μας ανοίξει και τους δρόμους, να βάλει και σήμανση και να λύσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα, από το οποίο υποφέρει κυριολεκτικά ο Μύτικας, με αποτέλεσμα να φεύγει ο τουρισμός;
Να βάλει τάξη στα λιμάνια και στους λιμενικούς χώρους;
Να κάνει επιτέλους τον βιολογικό καθαρισμό, γιατί η βρωμιά και η δυσωδία έχει φτάσει στο απροχώρητο;
Να ασχοληθεί με τη καθαριότητα και τα αγριόχορτα από τα οποία είναι περικυκλωμένος ο Μύτικας και απειλείται να καεί;
Με τον καθαρισμό των παραλιών;
Να ασχοληθεί με το φλέγον πρόβλημα της υγείας, με το Κ.Υ. Μύτικα και άλλα προβλήματα;
Ας βάλει ο Θεός το χέρι του γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικαιολογείται ότι φταίει το Άγιο Πνεύμα και η Μαρία η Πενταγιώτισσα!! Μη χειρότερα!!! Έλεος Θεέ μου!!!

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου (FNSI)

4 σχόλια:

  1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΔΟΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΑΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΑΙΧΜΗΡΗ ΠΕΝΑ ΣΑΣ. Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΔΩΘΗΚΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι τα ελεγαν απο το 1936.
    Εγινε κατι; Αργα και σταθερα πηγαμε πισω...
    Τα εξυπνα συμφεροντα υπερανω ολων.
    Σημερα εχουμε μια απο τα ιδια.Το δουλεμα σε συνεχειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
    ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΤΗΡ Γ ΔΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΝΑΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ
    ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΖΗΤΗΣΑ ΚΑΘ ΟΣΟΣΝ ΨΑΛΑΜΕ ΣΕ ΗΧΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ ΛΕΚΑΤΣΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΜΑΡΙΝΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕ Ο ΧΟΥΤΑΣ , ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΜΥΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΤΑ ΧΟΡΤΑ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ? ΠΟΥ ΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΧ ΣΤΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΡΓΟΥΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Η ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
    ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΑΡΓΑ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ.
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
    Η ΙΟΝΙΟΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΚΤΙΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΡΙΟ ΜΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΛΕΠΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΒΟΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
    ΕΥΧΟΥΜΕ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ -ΑΚΤΙΝΩΝ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ
    ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτα ο σεβασμος στους κατοικους του χειμωνα με τη μοναξια
    να σπαει κοκαλα και φυσικα σε ολους τους επισκεπτες.
    Οταν για δεκαετιες επιλεγουμε τους πολιτικους οργανισμους
    που το μονο που κανουν καλα ειναι τα συμφεροντα τους...
    κακο του κεφαλιου μας...τα εργα τους ορατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.