Νίκη με 3 - 0 ο Αλυζιακός τον Άρη Λεπενούς, και μόνος πρώτος απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας (φωτογραφίες και βίντεο).


Εύκολο απόγευμα είχε ο Αλυζιακός την Κυριακή στις 03:00 μ.μ. μέσα στο γήπεδο του Μύτικα, με αντίπαλο την προτελευταία ομάδα του Άρη Λεπενούς. Νίκησε εύκολα με 3 - 0, παίζοντας στο ρελαντί και χωρίς σε κανένα σημείο του αγώνα να νιώσει ότι απειλείται από την φιλότιμη ομάδα του Άρη Λεπενούς, της οποίας οι σε πλειοψηφία νεαροί παίκτες της ομάδας τους (μπράβο που δίνουν ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά) προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά ο Αλυζιακός ήταν φανερά ανώτερος και το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό.
Σε μία γενική κριτική, θα λέγαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο το γήπεδο είχε κατηφορίσει προς την εστία της Λεπενούς, με την ομάδα μας να κυκλοφορεί πολύ άνετα την μπάλα, πολύ εύκολα να πατά στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας σωρηδόν κλασικές ευκαιρίες και το σκορ να μένει στο μικρό 2 - 0, ενώ θα μπορούσε να είναι στο 4 - 0 ή και στο 5 - 0, αν οι παίκτες του Αλυζιακού ήταν πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλυζιακός έπαιξε πιο συντηρητικά, αλλά και η ομάδα του Άρη Λεπενούς ανέβασε την απόδοση της. Πάλι βέβαια είχαμε δημιουργία κλασικών ευκαιριών, με την αποτελεσματικότητα της ομάδας μας πάλι χαμηλά, σημειώνοντας μόνο ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.
Λίγος κόσμος στο γήπεδο, ένεκα του κακού καιρού και του εύκολου θεωρητικά παιχνιδιού. Πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι του χωριού μας πρέπει να έχουν μεγαλύτερη παρουσία στο γήπεδο. Αυτό δεν το λέμε επειδή ο Αλυζιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά επειδή παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο φέτος και η άποψη μας είναι ότι κάποιες φετινές προσθήκες, τον έχουν κάνει καλύτερο από πέρυσι.
Ας πάμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα αγωνιστικά.

Α' ημίχρονο.
Στο 10ο λεπτό ωραία κατεβασιά από αριστερά για τον Άρη Αποστολάκη του Αλυζιακού, σεντράρει πολύ όμορφα για τον Κώστα Ταμπάκη, του οποίου η κεφαλιά πάει πάνω στον τερματοφύλακα της Λεπενούς.
Στο 13ο λεπτό κλέβει ο Άρης Αποστολάκης την μπάλα από τον αντίπαλο μέσα στη περιοχή, αλλά το σουτ πάει πάνω στο τερματοφύλακα που αποκρούει.
Στο 14ο λεπτό ο Δημήτρης Κατσαούνης για τον Αλυζιακό βγάζει μία συστημένη και γλυκιά σέντρα από αριστερά και ο Κώστας Ταμπάκης με κεφαλιά κάνει εύκολα αυτή τη φορά το 1 - 0.
Στο 21ο λεπτό νέα ατομική προσπάθεια του Άρη Αποστολάκη από αριστερά, με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στη ρίζα του δοκαριού και άουτ.
Στο 22ο λεπτό κάθετη μπαλιά για τον Άρη Αποστολάκη, προλαβαίνει την τελευταία στιγμή με έξοδο και διώξιμο με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Λεπενούς.
Στο 24ο λεπτό πολύ ωραίο μακρινό ευθύβολο δυνατό σουτ από τον Γιάννη Παπανικόλα, αποκρούει και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Λεπενούς. Χειροκροτήματα για τον Γιάννη.
Στο 25ο λεπτό πολύ ωραίο στρώσιμο της μπάλας και σουτ από τον Δημήτρη Σκαρογιάννη του Αλυζιακού, άουτ η μπάλα.
Στο 27ο λεπτό υπέροχο γκολ με πανέμορφο συνδυασμό. Μπαλιά σαραντάρα έξω δεξιά στον Σωτήρη Αποστολάκη του Αλυζιακού, με τη μία αυτός το γύρισμα στη περιοχή και εκεί πάλι με την μία σουτ του Άρη Αποστολάκη και 2 - 0 το σκορ. Γκολ μπιλιάρδο, που χειροκροτήθηκε από όλους τους φιλάθλους.
Στο 34ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Μπαλιά τρύπα του Σωτήρη Αποστολάκη, βγάζει τετ α τετ τον Κώστα Ταμπάκη, ο οποίος δεν πλάσαρε τον τερματοφύλακα, αλλά κινήθηκε πλάγια προσπαθώντας να τον περάσει και στο γύρισμα του αποκρούει ο τερματοφύλακας.
Στο 37ο λεπτό μετά από μπέρδεμα στη περιοχή της Λεπενούς η μπάλα στρώθηκε στο Σωτήρη Αποστολάκη, ο οποίος δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποκρούσει ο τερματοφύλακας.
Στο 43ο λεπτό με πείσμα ο Άρης Αποστολάκης κερδίζει μία χαμένη μπαλιά και γυρνά τη μπάλα στον αδελφό του Σωτήρη μέσα στη περιοχή, του οποίου το σουτ πάει λίγο άουτ.

Β' ημίχρονο.
Στο 46ο λεπτό με τη σέντρα του ημιχρόνου γκολ για τον Αλυζιακό, από τον Κώστα Ταμπάκη, μετά από σέντρα του Άρη Αποστολάκη. Άκυρο το γκολ από τον επόπτη.
Στο 49ο λεπτό γρήγορη εκτέλεση του στημένου για τον Αλυζιακό, μόνος ο Κώστας Ταμπάκης στη περιοχή πιάνει το σουτ, η μπάλα χτυπά στο πρόσωπο τον τερματοφύλακα της Λεπενούς και βγαίνει κόρνερ. Ολιγόλεπτη διακοπή στον αγώνα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα, ο οποίος μένει πεσμένος στο έδαφος.
Στο 51ο λεπτό, πρώτη ευκαιρία για την Λεπενού, η οποία βγάζει αντεπίθεση από το κόρνερ του Αλυζιακού, με το σουτ να πηγαίνει αρκετά άουτ.
Στο 52ο λεπτό φοβερή ευκαιρία για την Λεπενού. Σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, το πλασέ του επιθετικού της Λεπενούς πάει ελάχιστα άουτ.
Στο 55ο λεπτό ο Σωτήρης Αποστολάκης μόνος και εντελώς αφύλαχτος, μετά από σέντρα του Δημήτρη Κατσαούνη, δεν καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά όπως θέλει, άουτ η μπάλα. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα μας.
Στο 67ο λεπτό πάλι φάση καρμπόν με τον Σωτήρη, μετά από γρήγορη εκτέλεση στημένης μπάλας.
Στο 76ο λεπτό ωραία μακρινή μπαλιά για τον Κώστα Ταμπάκη, ο οποίος κοντρολάρει και πλασάρει πάνω από τον τερματοφύλακα που είχε κάνει έξοδο, πάνω από την εστία το έξυπνο πλασέ.
Στο 85ο λεπτό εκτελεί γρήγορα το φάουλ ο Δημήτρης Κατσαούνης, βρίσκει αφύλακτο τον Σωτήρη Αποστολάκη σε θέση αριστερά στη περιοχή της Λεπενούς, ο οποίος με δυνατό πλασέ κάνει το 3 - 0.

Μετά και από την 8η αγωνιστική, ο Αλυζιακός παραμένει αήττητος και με 20 βαθμούς έχει εδραιωθεί για τα καλά στην 1η θέση της βαθμολογίας, με τον 2ο Ακαρνανικό Φυτειών στους 17 βαθμούς.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να θίξουμε ένα θέμα που είναι χρόνιο. Ο Αλυζιακός εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αιτ/νίας. Πέρυσι μπορούσε να παίξει στην Α' κατηγορία, αλλά αρνήθηκε και έτσι τη θέση του πήρε ο Πανοχθιακός, ο οποίος είχε χάσει με 4 - 0 στα Play Offs ανόδου από την ομάδα μας. Η άρνηση υπήρξε επειδή δεν διαθέτουμε γήπεδο με χόρτο και είναι απόλυτα φυσιολογική. Πως να δεχτεί να παίξει όταν όλοι οι αγώνες θα πρέπει να είναι εκτός έδρας και άρα να χαθεί ένα από τα ζητούμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα του τοπικού πληθυσμού του χωριού.
Μία χρονιά το είχε κάνει αυτό η ομάδα μας και ολόκληρο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το έβγαλε παίζοντας εκτός έδρας (έδρα Αστακός). Πραγματικά εκείνη τη χρονιά ήταν σαν να μην είχαμε ομάδα στο χωριό μας.
Ας το δουν εκεί στη ΕΠΣΑ (κ. Παπαχαχρήστος) και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με προσοχή το θέμα. Δικαιούται η περιοχή ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και το γήπεδο του Μύτικα έχει όλες τις προϋποθέσεις, μιας και μιλάμε για ένα γήπεδο από χρόνια νομιμοποιημένο, με σωστές διαστάσεις και με έτοιμη μελέτη τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα κατατεθειμένη στη ΓΓΑ.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Πηγή: www.olatagoal.gr
Πηγή: www.olatagoal.gr













0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.