Η μηχανή του χρόνου: Ποδόσφαιρο και κοινωνικότητα στον Μύτικα.


Φωτογραφία από τις συμμετοχές σε καλοκαιρινά παιχνίδια ποδοσφαίρου του Αλυζιακού. Όπως μας ενημέρωσαν πρόκειται για παιχνίδι ποδοσφαίρου σε καλοκαιρινό τουρνουά μεταξύ του Οδυσσέα Ιθάκης και του Αλυζιακού γύρω στα 1970 (λίγο πριν, λίγο μετά).
Όταν το οδικό δίκτυο εκείνη την εποχή ήταν ανύπαρκτο, μόνη διέξοδος επικοινωνίας ήταν η θάλασσα, με αποτέλεσμα ο Μύτικας να έχει αναπτύξει εκείνη την εποχή σχέσεις με την Ιθάκη, την Λευκάδα, το Μεγανήσι και την Πάλαιρο.
Από τους εικονιζόμενους που έχουν συνοδέψει την ομάδα μας, αναγνωρίζουμε μόνο τους: Πρώτος από αριστερά ο Βασίλης Σιδερωμένος και τρίτος ο Γρηγόρης Κοψιδάς.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

2 σχόλια:

  1. αναμεσα απο Βασιλη και Γρηγορη ειναι ο Χρηστος Φαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο αριστερα τεταρτος ηλιας καρυπης και πεμπτος γιωργος μαρουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.