Ηλεκτρονική πληρωμή τελών ύδρευσης. Μία ενέργεια για τόνωση της εισπραξιμότητας στο Δήμο Ξηρομέρου.


Το ότι ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την εισπραξιμότητα των τελών ύδρευσης είναι σε όλους γνωστό. Μία από τις ενέργειες που θα βοηθούσαν την τόνωση της εισπραξιμότητας, είναι η χρήση της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής απομακρυσμένα, με χρήση internet banking.
Όταν κάποιος σήμερα πρέπει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο του στην έδρα του Δήμου στον Αστακό και να χάσει αρκετό χρόνο ώστε να πληρώσει, αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες να μην πάει ποτέ να πληρώσει.
Η πλειοψηφία των Δήμων της χώρας σήμερα, έχει πλέον μεταβεί στην ηλεκτρονική πληρωμή των τελών ύδρευσης. Την αρχή έκαναν οι μεγάλοι Δήμοι ή Δήμοι με διοικήσεις που βλέπουν μπροστά στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Εμείς δεν ανήκουμε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μόνο ένα παράδειγμα, ενός μικρού Δήμου, της τάξης μεγέθους του δικού μας Δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος εφαρμόζει την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών ύδρευσης, χωρίς να είναι απαραίτητο οι δημότες να μετακινηθούν στην έδρα του Δήμου. Επίσης ο συγκεκριμένος Δήμος δεν διαθέτει υπηρεσία ύδρευσης όπως και ο δικός μας.
Είναι ο Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου με πληθυσμό 12.090. Ο πληθυσμός του Δήμου Ξηρομέρου είναι 11.737 (στοιχεία απογραφής 2011).
Δείτε εδώ την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών ύδρευσης για τον παραπάνω προαναφερόμενο Δήμο.

9 σχόλια:

  1. Ενημερώσου πρώτα και μετά να γράφεις οτι σου κατέβει στο κεφάλι σου.Εδω κσι ενάμισι περίπου χρόνο στους λογαριασμούς των τελών υπαρχουν οι αριθμοι για την πληρωμή στις τράπεζες Εθνική κσι Πειραιώς. Επιπλέον πληρωμές γίνονται κσι στην Κανδήλα και δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος στον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη μιλάμε για internet banking και όχι να στείλουμε τον κόσμο να στηθεί στο υποκατάστημα της Πειραιώς στον Μύτικα με τις ώρες (αλήθεια πήγαινε καμία φορά να δεις την γλύκα).
    Για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω internet banking γράφουμε. Άλλο κατάλαβες ή πιο σωστά άλλο ήθελες να καταλάβεις. Άρα το θέμα δεν είναι ότι εγώ είμαι ανημέρωτος αλλά εσύ καταλαβαίνεις άλλα από αυτά που γράφουμε.
    Καλές γιορτές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δυνατό • Ψηφιακό Ξηρόμερο-πρώτα ο πολίτης "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εξυπνε του δημου
    ο κατοικος του αρχοντοχωριου δεν πρεπει να μετακινηθει???
    των βλυζιανων???
    του προδρομου????
    της χρυσοβιτσας???
    της Μπαμπινης???
    της Σκουρτους????

    εσυ εισαι ανημερωτος και προπαγανδιστης του δημου παπαγαλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακάτω οι 75 Δήμοι που βρίσκονται στο internet banking της Πειραιώς. Δεν υπάρχει ο Δήμος Ξηρομέρου. Μιλάμε για υπηρεσία μετά από συμφωνία με την τράπεζα (χαμηλή προμήθεια) και όχι για έμβασμα (πολύ υψηλή προμήθεια). Αυτά προς τον ''έξυπνο'' του Δήμου.

    https://www.dropbox.com/s/glr3gqpwxg0bg00/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20internet%20Banking%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82.docx?dl=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε μπλοκερ τι ψαχνεις να βρεις
    οι ανθρωποι ειναι πισω εκατο χρονια
    για να βαλουν τα μηχανηματα τα πος τους παραπονιομασταν μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΑΝΚΙΝΓΚ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έμβασμα και οχι αμελητεα προμηθεια ναι.

      Διαγραφή
    2. κι εγω μένω Αθήνα και διαβάζω αυτά που γίνονται στο δήμο και κάθε μέρα εξοργίζομαι και χαλάει και χωρίς να το επιδιώκω , η ψυχικη μου διάθεσή..
      "κολάζομαι" δηλαδή.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.