Ποστάρισμα στο Facebook, από τον κ. Αλέξανδρο Φραίμη, με το οποίο δηλώνει το ενδιαφέρον του και την δική του παρέμβαση στα κοινά.


Πηγή: Facebook.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, και μάλιστα γίνεται από ένα σημαντικό τοπικό παράγοντα όπως ο κ. Αλέξανδρος Φραίμης, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
Το παρακάτω κείμενο πόσταρε στο Facebook ο κ. Φραίμης, με το οποίο δηλώνει το ενδιαφέρον του και την δική του παρέμβαση στα κοινά.

«Προς τους «άρχοντες» του Αστακού.
Είναι αυτό που λένε, κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αναδρομικά όσο πιο πίσω τόσο και πιο φτωχά, χωρίς χρήματα. Στις μέρες μας όμως η κρίση επηρέασε τα ήθη, τα έθιμα. Εκεί τελειώνεις. Δεν θυμάμαι πάντα τον Αστακό ως πλούσια περιοχή, με τα πολλά τα χρήματα και τις σούπερ επενδύσεις. Θυμάμαι όμως πάντα ένα χωριό καθώς πρέπει. Με τον κόσμο του να νοιάζεται, να αγαπά και να χαίρεται τον ίδιο το τόπο όπως και τους κατοίκους του. Με τους ανθρώπους που στην ουσία εξουσιάζουν την μικρή μας κωμόπολη, να είναι κοντά στους ψηφοφόρους της και τους πολίτες της.
Εν έτη 2017 και τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, ο Αστακός μένει ένα άχαρο, ξηρό και νεκρό μέρος. Ο στολισμός της περιοχής άφαντος, ο κόσμος της σε ηχηρή απουσία... και η εξουσία ανύπαρκτη. Για αυτό χορεύουν. Όχι, δεν είναι η κρίση. Είναι η ευκαιρία που βρίσκει ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του στον αφανισμό μας. Είναι η ευκαιρία τους να σε εκμεταλλευτούν με όλη τους την ψυχή. Η κρίση είναι οικονομική. Αυτοί, της έδωσαν διαστάσεις.
Πλέον ο Αστακός ζει ποικίλες κρίσεις. Ανθρωπιστικές, συναισθημάτων... να μου πεις ο στολισμός σε μάρανε καημένε; Ναι. Με μάρανε και αυτό. Αλλά αυτό που πραγματικά με μάρανε, είναι η άεργη διοίκηση, που μας πάει στα τάρταρα χρόνο με το χρόνο... και εμείς άπραγοι και συνένοχοι στο έγκλημα. Σκέψου Αστακιώτη, σκέψου... τα ψωμιά μας είναι λίγα. Το να ασελγεί κάποιος σε ένα μέρος που δεν ευδοκιμεί, είναι τουλάχιστον χυδαίο. Μπορούμε να το αλλάξουμε χωρίς αυτούς, είσαι έτοιμος;

Αστακός, Χριστούγεννα 2017»

6 σχόλια:

  1. Οσο " βλεπουμε" τους συνανθρώπους μας σαν ψηφοφόρους , χάνεται-ξενοστιμίζει και η ουσία του ανθρώπινου πολιτισμού μας.
    απλός δημότης-ετεροδημότης του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω να ιδιοποιηθώ την συγκεκριμένη ανάρτηση/διαμαρτυρία . Το κείμενο δεν ήταν δικό μου, όμως το βρήκα ενδιαφέρον και το ανάρτησα στην προσωπική μου σελίδα, όπως εξάλλου έκαναν και άλλοι.
    Ήταν μια συλλογική διαμαρτυρία που από ότι φάνηκε είχε κοινωνικό αντίκτυπο.
    Υπάρχουν ενδιαφέρουσες γραφές που αποτυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συμπολίτες μας έστω και αν θελήσουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
    Δεν είναι λοιπόν όλα ψηφοθηρικά, έχουν και μια δεύτερη όψη.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΡΑΙΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "ανώνυμε" υβριστή. Το ποστάρισμα στο Facebook είναι του κ. Φραίμη, το ότι το κείμενο πιθανόν να το έγγραψε άλλος, είναι άλλη υπόθεση. Το ποστάρισμα είναι δικό του και χωρίς αναφορά της πηγής, άρα το ουσιώδες είναι ότι τον εκφράζει και αυτό αναδεικνύουμε εμείς με την ανάρτηση μας.
    Τι βρισιές σου στις επιστρέφουμε όλες εις την νιοστή. Ούτε σε ελληνικά δεν ξέρεις να γράψεις. Έχεις χάσεις την ψυχραιμία σου. Σε καταλαβαίνουμε.

    Ας σε βοηθήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορω...γιατι καποιος να βριζει να προσβαλει ενα blog που
    φιλοξενει τις αποψεις του...επειδη διαφωνει με καποια
    αναρτηση η σχολιο.Αυτο ειναι επιπεδο; εξυπναδα;
    Δεν επιβαλουμε σε καποιον με το ζορι τα δικα μας... θελω.
    Διαφωνω με τις εφαρμοζομενες πολιτικες στο Δημο και πολυ
    περισσοτερο απο την κεντρικη πολιτικη εξουσια...σημερα...
    και χθες.Δοκιμασμενοι και αποτυχημενοι.Η Τελευταια
    παραγραφος του κειμενου που αναρτησε ο κ. Φραιμης...λεει
    πολλα...και αν αντι Αστακος βαλουμε Ελλαδα...ειμαστε γαντι...
    και τους αφορα ΟΛΟΥΣ τους σωτηρες τους Μνημονιακους.
    Ειμαστε ετοιμοι για σοβαρες αλλαγες αλλα με το χερι στη
    καρδια και οχι στη τσεπη; ΠΑΜΕ.
    Με πολυ σεβασμο σε ολες τις αποψεις.
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς "ανώνυμο" ανεγκέφαλο.
    Ποστάρω στο Facebook κάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το έγραψα εγώ, αλλά σίγουρα με εκφράζει.

    Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό το απλό, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Πάνε στο αφεντικό σου που είναι μέγας προφέσορας να στο μάθει και να λάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ανώνυμε δεν το δημοσιεύουμε το υποστηρικτικό σου σχόλιο. Δεν το έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε περί τίνος πρόκειται και με ποιους έχουμε να κάνουμε.
    Με χαμαιλέοντες και κολαούζους που με διάφορα τεχνάσματα κρυπτόμενοι σχολιάζουν ανώνυμοι και τρέχουν από εδώ και από εκεί έρποντας.
    Τιμή μας να μας υβρίζουν τέτοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.