290.452,49 € απλήρωτα και ρυθμισμένα στη ΔΕΗ από τον Δήμο Ξηρομέρου (επίσημα έγγραφα).


Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος Δήμαρχος ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, με επίσημο δελτίο τύπου λοιδορούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή για το χρέος των απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ (δείτε εδώ), με την προηγούμενη δημοτική αρχή να απαντά (δείτε εδώ).
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου πήρε το τεράστιο δάνειο του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να πληρώσει τα προηγούμενα χρέη στη ΔΕΗ και στον ΦΟΔΣΑ (ένα μεγάλο μέρος ήταν και της περιόδου του κ. Γαλούνη).
Τι έχουμε λοιπόν σήμερα; Πάλι απλήρωτο λογαριασμό ύψους 290.452,49 € προς τη ΔΕΗ, με αυτή τη φορά όλο το απλήρωτο μέρος να ανήκει στην περίοδο του κ. Γαλούνη και ρυθμισμένο να πληρώνεται σε 18 δόσεις (36 ζητήσαμε).

Το αίτημα για ρύθμιση των χρεών από τον Δήμο Ξηρομέρου.

Η εισαγωγή στη ρύθμιση.
Τα καινούργια ρυθμιζόμενα χρέη.
Για τη προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, που δεν πλήρωνε την ΔΕΗ, ο κ. Γαλούνης μας είπε την άποψη του και έθεσε στο τότε δελτίο τύπου τα αμείλικτα ερωτήματα του. Για τον εαυτό του τι έχει να μας πει;
Οι προηγούμενοι έλεγαν και μία δικαιολογία, ότι πλήρωναν παλιά χρέη γι αυτό και αδυνατούσαν να πληρώσουν τα τρέχοντα, ένεκα ότι δεν εισέπρατταν και τρέχοντα από την ΔΕΗ από το τέλος φωτισμού και καθαριότητας και τέλη ύδρευσης, μιας και οι δημότες δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους (τότε η οικονομική κρίση ήταν στα ύψη).
Ο κ. Γαλούνης τα παλιά τα πλήρωσε ΟΛΑ με το δάνειο και όχι από ανταποδοτικά, άρα παλιά δεν έχει. Τα τρέχοντα λοιπόν γιατί δεν τα πληρώνετε κανονικά κ. Γαλούνη; Το επιχείρημα δεν πληρώνουν οι δημότες το τέλος φωτισμού και καθαριότητας και το τέλος ύδρευσης, θα ίσχυε αν είχατε παλιά χρέη. Όμως δεν έχετε πλέον αυτό τον βραχνά των προηγούμενων χρεών. Δημιουργήθηκε το επιθυμητό κενό να ανασάνετε, με την πληρωμή των παλιών χρεών από το δάνειο. Γιατί λοιπόν ξανά νέα χρέη;
Εμείς φίλοι αναγνώστες τελειώνοντας θα σας επαναλάβουμε ξανά και κουραστικά ότι ο Δήμος Ξηρομέρου καταστρέφεται οικονομικά κάθε ημέρα που περνά. Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά την πενταετή λαίλαπα του κ. Γαλούνη και των συνοδοιπόρων του, θα είναι καθηλωμένος για τα πολλά επόμενα χρόνια και αυτό σας το λέμε πολύ καιρό και κάθε ημέρα, έγκαιρα, όχι μετά Χριστόν προφήτες. Τα στοιχεία και τα νούμερα το δείχνουν καθαρά.
Ο επόμενος Δήμαρχος, όποιος και αν είναι αυτός, όταν θα αναλάβει, δύο πράγματα θα έχει πρωτίστως να κάνει αν είναι σοβαρός άνθρωπος: 1) Να φωνάξει Οικονομικούς Επιθεωρητές και Εισαγγελείς να ελέγξει τι συνέβη στο Δήμο την πενταετία και 2) Να παραδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Παρατηρητήριο τα κλειδιά του Δήμου Ξηρομέρου, ζητώντας να μπει σε επιτήρηση και σε πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών του.
Αυτές είναι οι πικρές αλήθειες...

7 σχόλια:

  1. αν ο δημος περασει σε επιτηρηση
    θα γινει ελεγχος απο την 1/1/2011 για βρεθει ακρη στην αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αληθειες που πονανε με εγγραφα και στερεα επιχειρηματα

    να σου απαντησει ποιος και τι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΙ???

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ???

    ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ?
    ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε Λευτέρη που έστω και στον πάτο του βαρελιού ψάχνεις τα πάντα προκειμένου να ενημερώσεις.....αγαπάς τον τόπο σου και το δείχνεις έμπρακτα. Τώρα εάν μια θέση διμήνου και η ζητιανια 50αρακι είναι πιο ισχυρά κίνητρα τι να πω ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
    ΔΑΝΕΙΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.
    ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΛΗΞΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ.
    ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
    ΞΑΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΕΗ.
    ΞΑΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΦΟΣΔΑ.

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????
    ΕΡ. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΥ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι και να ειναι, βαρύ-ξεβαρύ ονομα της πολιτικης ιστοριας
      διδασκομαστε απο αυτες τις σελιδες της ιστοριας του.

      Διαγραφή
  6. ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΥ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    φιλε τα ειπες ολα και δικαιολογια οτι δεν ξεραμε και δεν ξερουμε δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.