Μεγάλη νίκη με 4 - 0 για τον Αλυζιακό στο τοπικό ντέρμπι με τον Α.Ο. Κανδήλας (φωτογραφίες και βίντεο).


Μεγάλη νίκη με 4 - 0 για τον Αλυζιακό στο τοπικό ντέρμπι με τον Α.Ο. Κανδήλας είχαμε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής.
Στα εξωαγωνιστικά, ενώ με την σέντρα του αγώνα δεν υπήρχε ιδιαίτερα πολύς κόσμος στο γήπεδο, μετά από 15 λεπτά οι παριστάμενοι  φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες ήταν πάρα πολλοί.
Ο καιρός στην αρχή του αγώνα συννεφιασμένος αλλά χωρίς απειλή βροχής και κατόπιν να έχουμε και ήλιο. Το γήπεδο αρκετά βρεγμένο από τις έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου και σε πολλά σημεία είχαν σχηματιστεί μικρές λιμνούλες με βρόχινο νερό. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στα πέριξ και στην μοναδική εξέδρα του γηπέδου, με το τύμπανο εκ μέρους των πολλών φιλάθλων της Κανδήλας να δίνει το τόνο, και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να παρακολουθούν τον αγώνα μέσα σε αποδεκτά και πολιτισμένα πλαίσια.
Επίσης μας άρεσε πολύ που και οι δύο ομάδες δίνουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες της περιοχής να αθληθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουμε φύγει από εκείνο το πρόσφατο, να δίνουμε χρήματα σε μισθοφόρους για να έχουμε ομάδα υποτίθεται ανταγωνιστική και ποιοτική. Αυτή είναι η ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να δώσει μία διέξοδο μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στους νέους της περιοχής και να προσφέρει ένα ευχάριστο δίωρο χαράς, συναισθημάτων, ευεξίας και κοινωνικότητας στους κατοίκους της τοπικής μας κοινωνίας.


Η είσοδος των δύο ομάδων. Έναρξη του αγώνα.

Στα αγωνιστικά τώρα η ομάδα του Αλυζιακού έκανε μία ευρεία και εύκολη θα λέγαμε νίκη, παρά την αντίσταση που σε μικρά κομμάτια του παιχνιδιού (κυρίως στο 1ο ημίχρονο) πρόβαλε η πολύ καλή και καλά στημένη από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα (Καβασάκιας) γειτονική ομάδα του Α.Ο. Κανδήλας. Ο Αλυζιακός κυνήγησε την νίκη με έξυπνη τακτική από τον προπονητή Τάσο Χατζαρά (Τάτσης), κλείνοντας πρώτα τους χώρους πίσω και μετά ψάχνοντας με υπομονή το γκολ μπροστά.

Α' ημίχρονο.
Στην αρχή του αγώνα, στα πρώτα 5 λεπτά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες πρωτίστως να προσέχουν τις άμυνες τους και πολύ επιφυλακτικά να προσπαθούν να βγουν στην επίθεση. Στα επόμενα 20 λεπτά η ομάδα του Α.Ο. Κανδήλας έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις ευκαιρίες. Κατόπιν η πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πέρασε στον Αλυζιακό.
Στο 16ο λεπτό μεγάλο λάθος από τον κεντρικό μπακ του Αλυζιακού, τετ α τετ ο επιθετικός της Κανδήλας, αποκρούει ο τερματοφύλακας Βασίλης Σακουφάκης. Δύσκολη απόκρουση, αποσοβεί το σίγουρο 0 - 1 και τα δύσκολα από νωρίς για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τον Αλυζιακό.
Στο 24ο λεπτό πολύ ωραία φάση για την Κανδήλα, με ωραία κίνηση εκτός περιοχής και ωραίο δυνατό φαλτσαριστό σουτ, που αναγκάζει τον τερματοφύλακα Σακουφάκη να κάνει δύσκολη και πάλι απόκρουση χαμηλά στη γωνία του.
Στο 27ο λεπτό, η πρώτη ευκαιρία για τον Αλυζιακό με τον Κατσαμπίρη που βγήκε από δεξιά μόνος, αλλά το πλασέ του αποκρούει ο τερματοφύλακας Ανδρέας Γιαννείος της Κανδήλας. Καλή ευκαιρία.
Στο 32ο λεπτό, εκτέλεση φάουλ από το Δημήτρη Κατσαούνη του Αλυζιακού, δύο παίκτες του Αλυζιακού εντελώς μόνοι, και ξεχασμένοι από την άμυνα στην περιοχή της Κανδήλας, δεν καταφέρνουν απλά να βάλουν το κεφάλι και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 36ο λεπτό, σέντρα σουτ από αριστερά από τον Δημήτρη Κατσαούνη, παίρνει περίεργη τροχιά η μπάλα χτυπώντας στο κάθετο δοκάρι.
Στο 36ο λεπτό, κόρνερ για τον Αλυζιακό με τον Δημήτρη Κατσαούνη, κεφαλιά ο Δημήτρης Σκαρογιάννης, αποκρούει καταπληκτικά και σωτήρια εξ επαφής ο τερματοφύλακας της Κανδήλας και με την μπάλα να κατεβαίνει από ψηλά εκτός περιοχής, χωρίς καν να σκάσει κάτω, πιάνει μία σουτάρα - κεραυνό - βολ πλανέ ο επερχόμενος Νίκος Λυγκώνης (Καρίπης), ξετινάζοντας κυριολεκτικά τα δίχτυα. Πανέμορφο γκολ, από εκείνες τις φάσεις που 9 στις 10 το σουτ πάει στα πουλιά, αλλά σε αυτή την περίπτωση το βρήκε γεμάτα και σωστά και ούτε εμείς από την κερκίδα είδαμε την μπάλα με την ταχύτητα που καρφώθηκε στο τέρμα. Ο δρόμος για την νίκη για τον Αλυζιακό είχε ανοίξει.
Στο 40ο λεπτό, ωραία προσπάθεια για τον Αλυζιακό με τον Άρη Αποστολάκη, ντρίπλα στο αντίπαλο, από το αριστερό στο δεξί και σουτ, ελάχιστα άουτ η μπάλα. Από λίγο το 2 - 0.
Στο 43ο λεπτό πολύ ωραίο μακρινό σουτ για την Κανδήλα, νέα πολύ δύσκολη απόκρουση του Βασίλη Σακουφάκη, παίρνει την απόκρουση επιθετικός της Κανδήλας και αστοχεί σε κενό τέρμα, όμως ο επόπτης έχει σηκώσει την σημαία ως οφσάιντ.
Στο 45ο λεπτό στημένο φάουλ κοντά στην περιοχή για την Κανδήλα, ωραία εκτέλεση, πάλι δύσκολη απόκρουση στο γάμα για τον Βασίλη Σακουφάκη. Τέσσερις οι πολύ δύσκολες αποκρούσεις, με όλες να είναι για γκολ.

Β' ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλυζιακός ήταν φανερά καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα και παίρνοντας τα ηνία του αγώνα έφτασε το σκορ στο ευρύ 4 - 0.
Στο 55ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την Κανδήλα, όπου ο επιθετικός, καλυπτόμενος από το οφσάιντ, στέλνει το πλασέ του άουτ.
Στο 60ο λεπτό, πολύ ωραίο μακρινό σουτ από τον Γιάννη Παπανικόλα, άουτ η μπάλα.
Στο 62ο λεπτό, ωραία κάθετη μπαλιά από τον Αντώνη Ταμπάκη του Αλυζιακού στον επερχόμενο από τα αριστερά Κατσαμπίρη, ο οποίος με ξερό αριστερό σουτ κάνει εύκολα το 2 - 0, με τον αγώνα να φαίνεται να κλειδώνει οριστικά στη νίκη του Αλυζικαού.
Στο 66ο λεπτό, παίζουν ωραία το ένα δύο εκτός περιοχής ο Σωτήρης με τον Άρη Αποστολάκη, με το ωραίο σουτ του τελευταίου λίγο άουτ.
Στο 68ο λάθος συνεννόηση του αμυντικού της Κανδήλας με τον αμυντικό του, πιάνει την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, με το φάουλ να καταλογίζεται αμέσως. Εκτελεί ο σπεσιαλίστας Δημήτρης Κατσαούνης και πολύ απλά γίνεται το 3 - 0.


Το 3 - 0 από τον Δημήτρη Κατσαούνη με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 77ο λεπτό, μακρινό σουτ για την Κανδήλα, αρκετά άουτ η μπάλα.
Στο 80ο λεπτό, επέλαση του Άρη Αποστολάκη από δεξιά, ρεσιτάλ ομαδικότητας και σπάσιμο της μπάλας στον επερχόμενο Σωτήρη Αποστολάκη, που για ένα βήμα πίσω δεν προλαβαίνει απλά να βάλει το πόδι του για το σίγουρο γκολ.
Στο 84ο λεπτό, ξανά μακρινό σουτ για την Κανδήλα, πολύ καλό αυτή την φορά, ελάχιστα άουτ.
Στο 87ο λεπτό το κερασάκι στη τούρτα από το Άρη Αποστολάκη, ο οποίος ξεκινά πίσω από το κέντρο και εκμεταλλευόμενος ότι η άμυνα της Κανδήλας ήταν ψηλά επιδιώκοντας την μείωση του σκορ, πέρασε μόνος και βρέθηκε απέναντι από το τέρμα, με τη φόρα που είχε πάρει πέρασε και αυτόν και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 4 - 0.

Ο Άρης Αποστολάκης πανηγυρίζει το 4 - 0.
Ο Άρης Αποστολάκης πανηγυρίζει το 4 - 0.
Ο Άρης Αποστολάκης πανηγυρίζει το 4 - 0.
Με αυτή τη νίκη ο Αλυζιακός παράμεινε στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συντηρώντας την διαφορά των πέντε και οκτώ βαθμών από τις Φυτείες και την Κατούνα αντίστοιχα και ατενίζει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος, όντας το μεγάλο φαβορί για την απ' ευθείας άνοδο στην Α' κατηγορία, έξι αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας - Γ' όμιλος.
Τελειώνοντας θα πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για τον ωραίο αγώνα που μας πρόσφεραν.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής, καθώς και η βαθμολογία.

Από το site www.olatagoal.gr
Από το site www.olatagoal.gr






















1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.