Ο δημοτικός φωτισμός σε λειτουργία με το φως της ημέρας.


Για το παρακάτω θέμα που θίγουμε, μας το έθεσαν πολλοί Μυτικιώτες το τριήμερο που ήμασταν στο χωριό, ζητώντας μας να το αναδείξουμε και αυτό πράττουμε.
Ο Δήμος Ξηρομέρου σύναψε τεράστιο δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ, με ένα μέρος αυτού να πηγαίνει για αποπληρωμή χρεών προς την ΔΕΗ, με τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη να λοιδορεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί την προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί δεν πλήρωνε την ΔΕΗ.
Ακούστε τον κ. Δήμαρχο τι έλεγε για την απλήρωτη ΔΕΗ των άλλων, στο ενημερωτικό portal www.agrinionet.gr. Για την δική του απλήρωτη ΔΕΗ, χωρίς να έχει προηγούμενα χρέη, τι λέει άραγε;



Δύο φορές κόπηκε το ρεύμα στο Δημαρχείο, κάτι που αποτελεί μέγιστη ντροπή για τον Δήμο μας. Δάνειο λοιπόν για να καθαρίσουμε όπως μας έλεγε ο Δήμαρχος με τα «παλιά» χρέη και να μπούμε σε «σωστό» δρόμο, ο οποίος «σωστός» δρόμος, παρότι τα παλιά πληρώθηκαν με δάνειο και είχαμε πλέον μόνο τα τρέχοντα να εξοφλούμε, έχει ξανά και ανεξήγητα νέα χρέη προς τη ΔΕΗ ύψους 290.452,49 €, για τα οποία σας ενημερώσαμε με επίσημα έγγραφα (δείτε εδώ).
Και ενώ θα περίμενε κανείς από τον Δήμο Ξηρομέρου, να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να έχει οικονομία στη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, μιας και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, θα σας πούμε τι συμβαίνει στον Μύτικα (δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στα άλλα χωριά μας) όσον αφορά τον δημοτικό φωτισμό.
Όσες από τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού ανάβουν, φωτίζουν με το φως της ημέρας, καταναλώνοντας άσκοπα κιλοβατώρες.



Αιτία η μη σωστή ρύθμιση των χρονοδιακοπτών του δημοτικού φωτισμού ή η μη σωστή λειτουργία των ανιχνευτών φωτισμού (π.χ. λιμάνι). Στις γειτονιές, στη πλατεία (μέρα μεσημέρι μας είπαν ότι ανάβουν), στο λιμάνι και σε πολλά σημεία του Μύτικα, αναμμένος ο δημοτικός φωτισμός (όσος ξαναλέμε λειτουργεί) με το φως της ημέρας.
Ας το δουν λοιπόν το θέμα οι υπεύθυνοι του Δήμου Ξηρομέρου, γιατί καλές οι διακηρύξεις για οικονομία και για τις προσπάθειες να μειώσουμε την σπατάλη, αλλά σημασία έχει να μην μένουν στα λόγια οι διακηρύξεις, αλλά να γίνονται πράξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.