Αναζητούνται υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι.


Οι ζυμώσεις για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει, μαθαίνουμε πληροφορίες για διεργασίες, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις, όμως θα επαναλάβουμε και πάλι ότι όλη αυτή η κουβέντα για μας είναι άνευ ουσίας και θα ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι ενημερώνοντας σας, μόνο όταν θα υπάρχουν κάποια οριστικά πράγματα να σας πούμε, γιατί όλα τώρα είναι σε επίπεδο φημών, συζητήσεων και όλα στον αέρα.
Όλη αυτή η συζήτηση έχει μεν το ενδιαφέρον και εξάπτει κυρίως την περιέργεια των δημοτών, για κάποιους είναι το αλατοπίπερο των τοπικών μας πολιτικών πραγμάτων, αλλά η εμπειρία είναι πικρή τα προηγούμενα χρόνια για τον τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου το μόνο που δεν υπάρχει σε όλες αυτές τις ζυμώσεις είναι οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις και αυτά που κυριαρχούν είναι τα ταξίματα, τα μικρορουσφέτια, οι συμφωνίες, η προ διανομή θέσεων και αξιωμάτων, η εμφάνιση σωτήρων, τα ιδιοτελή συμφέροντα, τα μεγάλα σόγια, οι δουλειές και δυστυχώς το χρήμα.
Αν και αυτή την φορά έχουμε την εμφάνιση των ίδιων δυσάρεστων φαινομένων, μη ψάχνετε να βρείτε τα αίτια της κακοδαιμονίας που μαστίζει τον Δήμο μας. Όταν ξεκινάς να χτίσεις ρίχνοντας αυτά τα σαθρά θεμέλια που αναφέραμε παραπάνω, η κατάρρευση και η αποτυχία είναι σίγουρη.
Αναζητούνται λοιπόν υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ώστε να επέλθει μια όσον το δυνατόν κανονικότητα στον Δήμο Ξηρομέρου και όχι αυτό το πράγμα που ζούμε χρόνια τώρα, με άθλια φαινόμενα κυρίως στην οικονομική διαχείριση, με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τους πολίτες αυτού εδώ του τόπου, που επιλέγουν με τα κριτήρια που προαναφέραμε, με τραγική ειρωνεία να διαμαρτύρομαστε στο τέλος στα καφενεία και στις παρέες για αυτά που ακολουθούν, όταν εμείς οι ίδιοι με τις συμπεριφορές μας τα έχουμε υπηρετήσει όλα αυτά.
Βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις σε όλα τα παραπάνω και μακάρι ο κόσμος να διακρίνει αυτές τις εξαιρέσεις και να τις επιβραβεύσει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.