Εντάχθηκαν Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι σε πρόγραμμα της ΗΟPEgenesis.



Στο πρωτοπόρο πρόγραμμα δράσης της, η HOPEgenesis που δραστηριοποιείται, πλέον, σε 36 διαφορετικά σημεία της χώρας μας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, εντάχθηκαν το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός.
Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.
Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.


Η έρευνά της οργάνωσης έδειξε ότι οι βασικοί λόγοι για τα χαμηλά ή/και μηδενικά ποσοστά γεννήσεων σε αυτές τις περιοχές δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί. Η ανασφάλεια και η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων συνέβαλαν επίσης σε αυτήν την πραγματικότητα. Η HOPEgenesis παρέχει στις γυναίκες που ζουν σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες στερούνται προγεννητικών διατάξεων, με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και φροντίδας. Στόχος της οργάνωσης είναι να αντιστρέψει τα ανησυχητικά αρνητικά ποσοστά γεννήσεων στις περιοχές αυτές.
Η αδυναμία αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο για τις περιφέρειες αυτές αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Η ομάδα της HOPEgenesis αποτελείται από εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, καθώς και μεγάλο αριθμό ενεργών εθελοντών που διαχειρίζονται την ευρυθμία και την ανάπτυξη της οργάνωσης. Τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα είναι 5: το Νοσοκομείο Μητέρα στην Αθήνα, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στο Βόλο, η Euromedica στη Ρόδος, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και η Κλινική Αργυρούδη Α.Ε. «Ελευθώ» στη Χίο.
Οι 36 περιοχές δράσης της οργάνωσης μετά και την ένταξη των τριών νησιών είναι οι παρακάτω: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελλόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σέριφος, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.